Scudo Sports

Karbon yol gidonu esneme sorunu

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
301
Arkadaşlar merhaba bir arkadaşım replika ness'in carbon yol gidonundan aldı fakat dediğine bakılırsa aşırı esneme var ve sağlıklı değil dedi. açıkcası ben de almayı düşünüyordum ama sizlerden mutlaka deneyn ve test eden vardır sizce esnemesi normal mi?

Scudo
çakma gidonların neredeyse hepsi esniyor.

bir tanesini düşüp kırmıştım. çok dayanıksız, kesinlikle uzak durun. bisikletinizde çakma ürünlere yer vermeyin.:)

Sahte üründen gerçek performans beklemeyin.

Karbonu dayanıklaştıran kalıptan çıktıktan sonra 2-3 gün civarı sıcak fırınlarda bekletilmesidir. Sahtelerde ise kimsenin güvenlikle ilgisi olmadığından sadece amaç para kazanmak olduğundan fırınlama olayı belki 1 saat yapılır oda yapılırsa. Yani esneme, kırılma, titreşimde bile kırılma olur. Türkiye de kimse sınırları zorlamadığı için mesela 60-70 arası hızda yokuş aşağıu inmediği yada 40 km hızla arnavut taşına girmediği için sahte karbonlara birşey olmuyor.

İşin garibi, burada bahsi geçen NESS gidonlar çakma değil.
Çakma olması için, bi markanın benzeri olması gerekiyor. Fakat NESS diye bir marka yok. Ne orijinali var, ne de çakması var.
Çin'li abilerin öylesine koyduğu bi marka o :D

Bir çok bisiklet firması, bu markayı sanki düzgün bir markaymış gibi getirip satıyor. Kimisi aliexpress'den falan alıp, ucuza satıp çakma diyor yanına.
Ama aslında websitesi bile olmayan, markacık :D

Kesinlikle haklisin fakat ben replika kullanimi acisindan yazdim. Hic birseyin cakmasi yapmayan bir firma soz konusu olunca garip durmus tabii :) Terminoloji, cakma mal satan dallamalarin keyfine gore sekilleniyor. Buna engel olunmali. Ben vazife edindim, replika lafini duydugum yerde bitiyorum o yuzden.

Orijinal fizik karbon gidon ve gidon boğazı kullanıyorum ve bir esneme hissediyorum ufakta olsa. Sizce bu normal midir ?

• İnanılmaz
Tepkiler: HakanAydn
Orijinal fizik karbon gidon ve gidon boğazı kullanıyorum ve bir esneme hissediyorum ufakta olsa. Sizce bu normal midir ?
bende orjinal 3T Aeronova gidon kullanıyoum aynı şekilde esniyor, droplardan tutup gözle görülür şekilde esnetebiliyorum. Bana normal gibi geliyor ama bazı gidonlarda Örneğin sworks aerofly hiç esneme yok.

• Muhteşem
Tepkiler: bisikletli adam
Zipp SL 70 aero gidonda en ufak esneme yok...

Esneme olması mı normal olmaması mı normal ? Esneme olup kendi öz formuna dönebiliyorsa bu malzemenin kaliteli olduğunu mu yoksa
olmadığına mı dalalet eder ?

Karbonun mantığı esnememesidir diye düşünüyorum.

Alüminyum kadromda esneme hissediyordum, karbon kadroya geçtim artık esneme hissetmiyorum diyor karbona geçen kullanıcılar. Ee demekki karbon esnemiyor, esnese de hissedilmeyecek kadar bir esneme sonucu çıkıyor.

• Beğen
Tepkiler: TeamO2.cc
Karbonun mantığı esnememesidir diye düşünüyorum.

Alüminyum kadromda esneme hissediyordum, karbon kadroya geçtim artık esneme hissetmiyorum diyor karbona geçen kullanıcılar. Ee demekki karbon esnemiyor, esnese de hissedilmeyecek kadar bir esneme sonucu çıkıyor.
Bu konuyu en iyi malzeme bilimcisi arkadaşlar bilir.

Şöyle bir video izlemiştin.Karbon ne kadar kaliteli olursa olsun esnektir,ama alüminyum daha esnektir.Karbon az esnediği için kırılgandır,özellikle yanal darbelerde liflerin dağılması daha yüksek olasılık.Zaten sağlamlık testinde karbonun nasıl esnediğini görebiliyoruz.

Geri