Alüminyum vs. Karbon kadro

dukehayda

Üye
Kayıt
19 Aralık 2018
Mesaj
77
Tepki
164
Şehir
Istanbul
İsim
Haydar
@OmerKa

kendi demenize göre şöyle bir bisiklet kullanıyorsunuz ki sizin ne karbonla, ne sporla, ne rijitlikle, ne uygulanan güçle hiçbir alakanız yok ulaşım aracı olarak bisikleti kullanıyorsunuz ama;

@OmerKa

böyle bir laf da edebiliyorsunuz. bu lafı her ortamda etmeyin, arkanızdan falan değil yüzünüze gülerler valla. profesyonel peloton tamamıyla alüminyum kullanmaya geçtiği için sizin yazdıklarınızı gördükten sonra, pek bir haklı da olabilirsiniz gerçi. söylediklerinizin bu kadar arkasında olup emin görününce benim aklımı karıştırabildiniz... sporcu arkadaşları da tenzih etmişsiniz de; bisiklete sporcu olarak adlandırabileceğimiz kişilerden daha fazla gönül veren mi var? ben buradaki mantığı anlayamadım.


@OmerKa

insan kendini bilmeden başkasına yorum yapmaya kalkınca çok yapacak bir şey kalmıyor. kendi cahilliğinin bu derece farkında olmayıp da başkasına cahil diyebilecek kadar aklı havada insana ben laf anlatmam. aşağılık kompleksi tespitini yanlış yapmışım, siz karbon bisiklet kullananlara karşı ağzınızdan tükürükler köpürtecek şekilde uyuz seviyesindesiniz. bir de tutmuş "bomboş yazmışsınız bir şeyler işte" diye saygısızlığınızı rahatça ve yüzsüz bir şekilde belirtebiliyorsunuz. size bundan sonra laf anlatma çabası benden gelmez.

kendim şu an alüminyum bir alaşıma biniyorum, karbonda da farklı segmentlerde ürünler kullandım. alüminyuma kötüdür demiyorum, karbondan iyi olduğu noktası çok fazla yoktur. hadi hayırlı tıraşlar, seviyeyi yükseltirseniz makalalerle falan konuşuruz bunu bir 30 yıla kadar falan.
 
Scudo

umutcelik

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Haziran 2016
Mesaj
1.507
Tepki
8.025
Şehir
Amsterdam
Bisiklet
Trek
@corpsefree35
Merhaba,

Her ikisini de kullanıyorum aktif olarak. Eski bisikletim aliminyum kadro, karbon maşa. Işe gidip gelirken ya da çalinmayacağından emin olduğum bir yere kilitleyebileceksem onunla gidiyorum. Yazın haftada rahat 100km kullanıyorum.
Diğer bisikletim karbon, sürüşe çıkacaksam onu kullanıyorum.
Aralarındaki fark sadece gövde değil farklı bisikletler olduğu için çok bariz. Al bisiklet 10.5 kg, carbon ise 8.5 civarı. Ağırlık sebebi ile hızlanma farkedilir derecede. Gücü ise carbon hissedilir derecede iyi aktarıyor. Al'de 105, carbonda mekanik ultegra var. Aktarım sistemi birbirine çok yakın, ondan olduğunu düşünmüyorum.
Komfor konusunda ise inanılmaz fark var. Şehir içi yollar parke taşı, carbon ve aliminyum bisikletler arasındaki komfor farkı sadece kadroda değil. Al'de 25 carbonda 32 lastik ve isospeed var önde ve arkada. Normal carbon kadro arkadaşlarla değişip kullandık, aralarındaki farkı değerlendirecek deneyimim olmadı. Bu sizin sorduğunuz soru için kendi deneyimimce yorumum.

Diğer yandan ortalık karışmış. Öncelikle carbon yol bisikleti için giriş seviyesinin üstü için standart artık.arkadaslarin dediği gibi çok iyi al bisikletler var onlar istisna.
Ben sürüşe çıktığımda yaz ise gördüğüm bisikletlerin belki %90'ı carbon. Eski bisikletlerini kış bisikleti yapan çok var kışın yarı yarıya diyebilirim.
Malesef Türkiye'de alım gücü çok düştü, insanlar o yüzden henüz maliyeti al'ye göre yüksek diye carbon tercih etmiyor. Euro 3 seviyesinde olsa 3000-3500 tl ye evladiyelik aletler olurdu. Avrupa'da bir asgari ücret ile alınabiliyor.
Ben neden carbona geçtim onu anlatırsam eğer eski bisiklette yüksek hızda kaza yaptım. Rim brake var, disc olsa belki yapmazdım, yağmurlu havaydı. Yılın 10 ayı yağmur yağan yerde yaşıyorum zaten disc şart dedim. O fiyata çıkınca kadroyu da yükselteyim derken sezon sonu şahane indirim yakalayıp aldım. Gayet memnunum.
 
Kayıt
25 Temmuz 2018
Mesaj
2.132
Tepki
5.345
Şehir
Kayseri
Başlangıç
2013—14
Bisiklet
Merida
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Benim pislet alu kadro ama komponentleri jant hariç karbon yapma planım var şuan 8.4 kg oldu 8 kg altına insem bana yeter, başkasını kesmez @Murat Cömez abiyi hiç kesmez onun 6.5 kg lik alu bisikleti var. Hobici de olsa maddi imkan hobiye bağımlılık seviyesi bunlar etkiler. Sporcuları hiç söylemiyorum onlar tabiki rijitlik, hafiflik aero özelliklerine bakıp seçecekler yine maddi imkanlar çerçevesinde. Hobici dikkat edemezmi bu özelliklere eder hemde kralına dikkat eder ama maddi imkanlar çerçevesinde.
186250186249
 
Kayıt
11 Ocak 2019
Mesaj
9
Tepki
10
Yaş
44
Şehir
izmir
İsim
serdar
Bisiklet
Mosso
@umutcelikhangi ülkedesin bilmiyorum fakat verdiğin bilgi paylaşımı için çok teşekkür ederim.

@umutcelik hangi ülkedesin bilmiyorum fakat verdiğin bilgi paylaşımı için çok teşekkür ederim
 
  • Beğen
Tepkiler: umutcelik

OmerKa

Daimi Üye
Kayıt
5 Ağustos 2018
Mesaj
239
Tepki
282
Yaş
44
Şehir
istanbul
İsim
Ahmet
Bisiklet
Cannondale
@dukehayda

Ya kardeşim he diyeyim tamam sen haklısın ah bu cehaletin gözü kör olsun selametle...

@Bisiklet sever 93

Cahil kelimem karbon kullananlara değildi.
 

TeamO2.cc

TeamO2.cc
Kayıt
1 Kasım 2018
Mesaj
2.197
Tepki
10.491
Şehir
Samsun
İsim
TeamO2.cc----Strava----
Başlangıç
1985—86
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Millet ne acayip olmuş yok karbon , yok alüminyum derken birbirlerine hakaret ediyorlar.Malzeme bilimcisi olmuş herkes yazık ya arkadaş binin bisikletinize gezin ya bırakın bu kavgayı gürültüyü.Elinizdekinin değerini bilin , birbirinize saygılı olun.Kimin ne kadar çok bildiğini bilmeden buralarda birbirinizi kırmayın.
Saygılar sunarım...
 

mariokaldato

En yeniden bir önce kayit olan adam
Kayıt
1 Ağustos 2015
Mesaj
10.978
Tepki
34.466
Şehir
Bursa
İsim
Raşit Cumhur Çakın
Başlangıç
1980—81
Bisiklet
Merida
Bisiklet türü
Şehir - Tur
@OmerKa

Almanya'ya gitmeden once mi istek yaptiniz magnezyum oranini acaba arkadasim? Yada Almanya 'dan bizzat bisiklet almak sizi daha mi havali gosterdiginden oyle yaptiniz?

Yazdiklarinizdan şunları anladim
1.Almanya cok gelismis bir ulkedir ,maden suyundaki magnezyumu alir bisikletinize size ozel katarlar .
2.karbonda neymis ? Almanyadan bizzat alinmis sodyum fosfati bol katlanir bisiklet karbona on basabilir.
3. Ustunde karbonati pardon magnezyumu bol konmus bir bisiklet insanda manevi bir his yaratabilir.
4.7005 alu cok kral bir aludur karbon onunla yarisamaz bile.Katlanir bisiklete bolca magnezyum katarsan cok hizli gidip binlerce dolarlik karbon bisikletleri tokatlayabilir


Bende hic bisey anlamadim yazdiklarimdan iyi mi :D

@OmerKa
Buna kargalar bile guler kusura bakmada sacmalamakta çag atlamisin
 

Murat Cömez

En yeni üye - Kayıt: Az önce
Kayıt
21 Nisan 2013
Mesaj
7.779
Tepki
19.390
Yaş
51
Şehir
Giresun
İsim
Murat Cömez
Bisiklet
Colnago
@OmerKa

Ahmet bey kusura bakmayinda sizin bu Carbon düsmaliginizi anlayamiyorum, farkindaysaniz burasi bir bisiklet forum ve karbon kullanan arkadaslarimizda var. Eger gercekten bisiklet sever biri olmus olasaydiniz böyle ayrimcilik yapmazdiniz.
Ha Karbonu sevmeye bilirsiniz ama lutfen o düsmanliginizi kendinize tutun ve ortaliga saldirmayin. Ayip ya gercekten ayip, böyle karbonu kötülemeyle milleti karbon almalarindan vazmi gecireceginizi yada siz böyle yaptikca birseymi elde edeceginizi saniyorsunuz?

Simdi gelelim su yazdiginiz yorumlara.

- Bisiklet camiasında karbon bisiklet kadar gereksiz anlamsız bir şey daha görmedim ben hele bir de karbonu alüminyümden daha sağlam tutanlar yokmu..
- Burada asiri derecede sacmalamissiniz, karbonu sevmiyorsaniz yukaridada dedigim gibi düsmaliginiz size kalsin.

- Karbon bisikletin üretiliş amacı insanların gözlerini boyamaktır nasıl paralarını daha çok gasp edebilirizdir başka bir şey değil.
- Olabilir size ne, parasi olan parasini gasp ettirir ve karbonu alir.

- Karbon kadroya at yüküyle para vermiş birinin beni anlamasını beklemem tabiki, anlayamaz çünkü.
- Karbona kadroya at yüküyle para vermis birisi sizi anlamak istemez zaten, merak etmeyin. ;)

- En iyi bisiklet alü dür aslında çelik diyeceğim de paslanıyor meret.Alüminyüm kadro KIRILMAZ kolay kolay çatlamaz belki yamulabilir.
- Iste en komik yorumunuzda bu olmus, bu yorumdan da anlasiliyor ki siz alünün vs ne oldugu bilmiyorsunuz.
"En iyi bisiklet Alü dür kirilmaz kolay kolay catlamaz" ne kadar sacma bir cümle olmus. Alü hem cok kolay kirilir hemde cok kolay catlar, aynen karbon gibi yani. ;)
Celik demek istemisiniz ama paslanir demissiniz. Bence siz daha gercek celik bisikletler görmemissiniz.
Madem bukadar tercübelisiniz de neden Titanyum kadro en iyisidir demediniz, ne boyaya gererk var, ne paslanir, ne kirilir, ne yamulur nede agir olur. Bu durumda en iyisi Titanyumdur buda size bir bilgi olsun.

- Ben hala söylediklerimin arkasındayım fakat sizin küstahlığınızı çözemedim beni tanıyormusunuz durumumu biliyormusunuz ki doğrudan aşşağılık kompleksine girdiğimi söylüyorsunuz?
- @dukehayda arkadasimiza küstah demissiniz ama buda cok yanlis bir yaklasim. Burada saldiran ve nedeninide bilmeyen sizsiniz ve dukehayda arkadasda size dogrulari söylemis. Bund ne kötülük varda adama küstah diyorsunuz.

- Üzerine bindiğiniz bisikletle birlikte sizide satın alır sonra da gider keyfine çöpe atarım belkide nereden biliyorsunuz?
- Tabiki bunu bilemeyiz ama bu tür laflarida o pozisyonda olmayan kisiler genellikle kullanir, komplex meselesi.

- Kullandığım bisiklet 12 sene önce almanyadan bizzat aldığım magnezyum oranı arttırılmış 7005 seri alüminyüm katlanır bisiklet.
- Bisikletinizin magnezyum oranimi, kalsiyum oranimi yada vitaminimi arttirilmis bilemem ama 12 sene önce almanyaya gidip birzat almaniz buyük bir marifetmide böyle gurulanarak yaziyorsunuz bunu, sizden baskasi almanyaya gidip bisiklet alamazmi yani yoksa almanyaya gitmek cok mu zor.

- Ayrıca maneviyattan ötürü benim için değerine senin karbonun yanaşamaz ki aşağılık kompleksine gireyim karbonuna ağzımın suyunun aktığınımı sandın?
- Bence evet agzinizin suyu akiyorki bundan dolayi karbona düsmansiniz.

- Gerçekten bisiklete gönül vermiş insanların bir tanesinin altında karbon bisiklet gördünüzmü ?
- Gercekten hic görmedinizmi? Ben mesela bisiklete gercekten gönül vermis biri olarak garajimda tam 4 tane ummayacaginiz seviyede aktif olarak kullandigim karbon bisikletlerim var. Simdi nasil yok diye biliyorsunuz aciklarmisiniz lutfen.

- Parası olan alsın paşa paşa binsin okey.Fakat olağan üstü cahilliği ve bilgisizliği ile saçma sapan bir şekilde karşıma çıkıp olayın son noktası karbon pisikletmiş edasıyla konuşursa bende lafımı esirgemem.
- Madem sizce karbonu sadece parasi olan alabilir, ozaman demekki lüks bir sey oluyor ve bu durumdada olayin son noktasi karbon oluyor.

- Bu arada yaşım 32 sanırım bir hata yapmışım şimdi düzeltiyorum.
- Ve hala hatanizi düzeltmemissiniz, yine 38 görünüyor.

Lutfen yanlis anlasma olmasin, saygilarimla.
 

OmerKa

Daimi Üye
Kayıt
5 Ağustos 2018
Mesaj
239
Tepki
282
Yaş
44
Şehir
istanbul
İsim
Ahmet
Bisiklet
Cannondale
Siz hep haklısınız ? yazacak çok şey var fakat konu uzamasın büyümesin diye yazmıyorum herkese saygılar sevgiler...

@mariokaldato

Ben bu konuda saçmaladım hadi kırmayayım seni...

Ama dönde bir kendine bak 60 yaşına gelmişsin her mesajın balon yaptığın muhabbetini liseli çocuklar yapmaz mariakaldato..
 

mariokaldato

En yeniden bir önce kayit olan adam
Kayıt
1 Ağustos 2015
Mesaj
10.978
Tepki
34.466
Şehir
Bursa
İsim
Raşit Cumhur Çakın
Başlangıç
1980—81
Bisiklet
Merida
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Evet ama aramizdaki fark şu; Ben eglence amacli kasitli sacmaliyorum. Senin gibi muhalefet olmak pahasina bilmeden sacmalamiyorum . Ama ister isen bilinçli sacmalama dersleri veririm sana beleş olarak. Hem magnezyumuda bol koyariz rahat ol
 

OmerKa

Daimi Üye
Kayıt
5 Ağustos 2018
Mesaj
239
Tepki
282
Yaş
44
Şehir
istanbul
İsim
Ahmet
Bisiklet
Cannondale
Boş adamsın boş kılıf uydurma ? sen bana ders vereceğine kendin öğren bir şeyler.Eğlenceymiş kime göre neye göre 10 kişiden 7 si dalgaya alıyor seni farkında değilsin.

Senin gibi boş bir insana burada cevap yazmak aslında bir hata benim hatam burada.Selametle kaldato
 

mariokaldato

En yeniden bir önce kayit olan adam
Kayıt
1 Ağustos 2015
Mesaj
10.978
Tepki
34.466
Şehir
Bursa
İsim
Raşit Cumhur Çakın
Başlangıç
1980—81
Bisiklet
Merida
Bisiklet türü
Şehir - Tur
186485
Boş beleşlik konusunda ihtisasin oldugunu bilmiyordum. Bence kendini bu kadar begenmemelisin . Mizah ile dangalaklik arasindaki cizgiyi ogrenirsen muhatap ol insanlarla
 

SEYYAH OZİ

Daimi Üye
Kayıt
27 Aralık 2015
Mesaj
354
Tepki
654
Yaş
43
Şehir
İstanbul
İsim
Özkan
Başlangıç
2013—14
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Arkadaşlar size tek bir tavsiye .sakinlik ve empati ..biZim toplum olarak sıkıntımız eleştiri yaparken eleştiriyi hakarete dönüştürmek ,alayınıza bol pedallar bisikletle kalın
 

ozips

Aktif Üye
Kayıt
10 Nisan 2015
Mesaj
178
Tepki
309
Yaş
41
Şehir
izmir
İsim
özalp
Başlangıç
2012—13
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Pislet candır, gerisi heyecandır :) Daha sonrası ise maddiyat ve zevkdir. Param olsa çelik kadrolu bir bisiklette yaptırırım. Kötü bir hastalık ve biraz tuzlu bir hastalık :)
 

RoninRider

Daimi Üye
Kayıt
9 Mart 2018
Mesaj
247
Tepki
465
Yaş
37
Şehir
Yalova
İsim
Metehan
Başlangıç
1996—97
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Çok eski bir konu başlığı ama uzun süredir aradığım bilgi ve tecrübeleri bulamadım internette. Mazur görün beni lütfen.

3 malzemeden kadrolar üretiliyor; Çelik-Alüminyum-Karbon.

Bu kadrolar arasındaki artılar/eksiler nedir? Konfor denince kişiye özel bisiklet üreticileri NEDEN ÇELİK'i öneriyor?

Konfor, güvenlik, rahatlık ve hız gibi konularda iyi bir malzeme ve üretici var mıdır? (Firma ya da Kişiye özel?)

Çelik kadro kullananlar var mı burada? Yorumlarını paylaşabilirler mi çelik için?

@ozips

@ozips Güvenilir, tavsiye edebileceğiniz bir kişiye özel bisiklet üreticisi var mı ülkemizde? ayrıca neden çelik kadrolu bisiklet yaptırırdınız? Bilgilerinizi paylaşabilirseniz çok mutlu olurum.
 
  • Beğen
Tepkiler: EnesKlf07

denizyalin

Üye
Kayıt
16 Temmuz 2018
Mesaj
63
Tepki
46
Şehir
istanbul
İsim
Deniz
Bisiklet
Specialized
@Metehanr
Soulrider yazarsaniz karsiniza cikacaktir
 
Kayıt
18 Temmuz 2018
Mesaj
22
Tepki
16
Şehir
Muğla
İsim
Yunus Emre Boz
Başlangıç
2012—13
Bisiklet
Sedona
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Yoğun Karbon : Resimdeki
--Artısı--
Uzun ömürlü
Dayanıklı, taşlara bile.
--Eksi--
Ağır 1.3kg biraz daha ağır olabilir.

ince karbonlar :
--Artı--
Yarış için ideal.
hafif : 1 kg
Esneme neredeyse yok.
--Eksi--
Az ömrülü
Dayanıksız.

Bence Alpha alüminyum 7050 kadrolar daha iyi. 1.5 kg oluyorlar.

204521
 
  • Beğen
Tepkiler: meren12

Şeffaf

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Nisan 2018
Mesaj
1.078
Tepki
2.470
Yaş
48
Şehir
İstanbul
İsim
Burak
Başlangıç
2017—18
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Diğer
Salcano City Sport kadrosunu tarttım. Bizzat kendim tarttım yani boyamadan önce 1.7 kilo geldi. 48 Cm kadro. S boy
Bianchi champion L boy, 56 cm kadroyu tarttım, o da 1.9 kilo geldi. Yol bisikleti
Giant Air S Boy bisikleti tarttım, 9.2 kilo geldi.
Giant Air M boy bisikleti tarttım 10.1 kol geldi ama selesi farklıydı.
 
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato