karbon fiber işleniyor

Scudo

Taner Rona

Forum Bağımlısı
Kayıt
25 Nisan 2009
Mesaj
1.148
Tepki
691
Şehir
Bursa
Bisiklet
Bianchi
ozaman bunu üreten 8. ülke ve 9. şirketmi olduk .... inşallah devamı gelir ama ben bu kurumların daha sonra özelleştirilmesi(devlet kuruluşlerı için) veya satılmasına karşıyım.
 
Kayıt
5 Nisan 2011
Mesaj
65
Tepki
14
Şehir
İstanbul
genel bir durum olan devlet kurumlarının özelleştrilmesi bunun içinde olacaktır ama Türkiye için büyük bir adım
 
Kayıt
14 Haziran 2009
Mesaj
81
Tepki
25
Şehir
Eskişehir
gerçekten türkiye için büyük bir adım. karbon maliyet bakımından yüksek bi malzeme olsa da bunu yapan sınırlı ülke var ve bunların arasına girmiş olmamız, başlangıç seviyesinde olsa dahi umut verici bir gelişme..
 

Güney Tuncer

Forum Bağımlısı
Kayıt
21 Temmuz 2008
Mesaj
1.710
Tepki
2.838
Şehir
Ankara
Bisiklet
Giant
Aslında başlangıç seviyesi sayılmaz. Adamlar bmw ile anlaşmak üzereymiş. Bir dünya devine işlenmiş mal tedarik edecekler. Ayrıca Aksaca üretimi komple karbonfibere kaydırması durumunda şu anda dünya ihtiyacının hepsini tek başına üretebilecek tesis büyüklüğüne sahipmiş. Devlet desteğiyle bu sektörde çok daha büyüyebilirler.
Türkiye'nin yapması gereken bu işte. Ham madde ihtacatıntan daha çok bunları işleyip "bor, perlit, uranyum..." satabilmeli. İşte ancak o zaman dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına gireriz. Aksi durumda lafta kalır bunlar.
 

MuhammedErkan

Forum Bağımlısı
Kayıt
22 Ağustos 2011
Mesaj
892
Tepki
419
Şehir
Sivas
Çok güzel bir gelişme. Yakında Türk malı kaliteli karbon bisikletlere binebileceğiz inşallah.
 

Eser Sevinç

Eskiden buralar dutluktu
Kayıt
5 Nisan 2011
Mesaj
2.017
Tepki
3.079
Şehir
Ankara - Eskişehir
İsim
Eser Sevinç
Başlangıç
1986—87
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Zamanında araba üretimi için yaptıkları hatayı yeni teknolojilerde yapmazlarsa ülkemiz ve bizler için çok faydalı olacaktır. Carbon da bu ürünlerden sadece bir tanesi, çok güzel bir gelişme, belki önümüzdeki bir iki yıl için bizlere(bisikletçiler değil sadece son kullanıcılar için geçerli) pek faydalı olacak ürünler çıkmayabilir ama sonraki yıllarda muhakkak faydasını göreceğimize inanıyorum.