Scudo Sports

Karar veremedim... Ay'dan mı? Mars'tan mı? arsa almalıyım?

Tepki
66
Gecenin bu vaktinde bundan daha mantıksız bir konu olamazdı :D Aslına bakacak olursanız çokta mantıksız değil. Orta ve uzun vadede bir yatırım aracı olduğunu düşünüyorum ve görüyorum. 2012 senesindeki bir habere göre 1 "acre" si 100 TL olan Ay toprağı şuan 170 TL'dan satılıyor;

(link)

Mars'a gelecek olursak 2020'ye kadar Nasa'nın orada bir koloni kurma projesi var. İlk insanlar gittikten sonra tapular oldukça değerlenecektir. Eğer sitedeki açıklamaları okursanız toprağınızın altındaki madenlerinde kullanım hakkına sahipsiniz. Yani bir yüzyıl sonra Nasa'nın Mars'taki madenlere ihtiyacı olursa bakarsınız bizimkine de bir kazma vurur :) Bu hakları kim verdi de kim koruyor diyecek olabilirsiniz. Burada da "BİRLEŞMİŞ MİLLETLER UZAY ANTLAŞMASI" devreye giriyor;

(link)

(link)

Deli olduğumu düşünebilirsiniz. 20 sene önce kentin dışından arsa alan yakınınıza da deli gözüyle bakmıştınız. (Şimdi 2 tane dairesi var)

Scudo
Bildiğim kadarıyla en son biri fetva vermişti Marsa gidecek Türkler için. Gitmeyin intiharla eşdeğer. Büyük günah.

boş yatırım yapacağınıza verin bana bisikleti geliştiriyim :)

Bu haftasonu NASA önünde toplanıp aya bisiklet yolu yapılsın diye eylem yapalım. ^^ Gürkan Genç'e bisiklet yolu gerekmez zaten Dünya turunu bitirdiği gibi Ay turu yapar direk :D

Bir ara bende duymuştum bunları. Ay ve hatta mars tan toprak almak, uzay turizmi vs şeyler. Merak ettiğim şu acaba ay dan 1000 mertekare toprak alacak olsak kime ödeme yapıyoruz. Daha doğrusu kim kimin malını kimin adına kime satıyor? Her ne kadar arkadaşın söyledikleri komik gibi gelse de bu konularda ciddi gelişmeler var ve bu gelişmelerin çok çok dışındayız. Uzay da yatan gelecekten bihaberiz.

adamlara bak ya. dünyadaki enerjiyi bıraktılar mars taki madenleri düşünüyorlar. onun yerine dünyada yenilenebilir enerji üretseler bunlar olmaz. arabaları da suyla çalışan araba yaptın mı iş tamamdır. şimdi ki teknolojiyle suyla çalışan araba yapmanın mümkün olabileceğini düşünüyorum. mars a giden koloni deki insanlar da orda kafayı yerler tahminimce(en azından ben yerim).

@Turan Babacan
Göndeririz Gürkan abiyi Mars'a giden ilk Bisiklet gezgini hemde Türk :)

@ömer karan

Verdiğim linklerden satın alabiliyorsunuz Ömer hocam. Hediye işi olarak girilmiş bu işe ama benim gibi ciddi bakan insanlarda yok değil.

• Beğen
Tepkiler: Turan Babacan
Gezegen satışlarımız başlamıştır. ilgilenenler özel mesaj atsın
-Merkür 100 tl
-Venüs 150 tl Satıldı
-Jüpiter 250 tl (yanında 63 uyduluk set hediye)
-Satürn 250tl (yanında 3 uydu hediye, üstelik atmosfer keyfi)
-Uranüs 200 tl (uyduları için ayrıca fiyat isteyiniz)
-Neptün 200 tl Satıldı

En uygun fiyatlar bizde :) yetişen alıyor

Stokları bitiriyoruz! güneş + sizin seçeceğiniz 3 gezegen sadece 499 lira
bonus-world-maximum karda 6 veya 9 taksit imkanı, 3 ay taksit erteleme

Adamlar kapitalizmin dibine vuruyorlar. Güneş'e dayanacak yapılar bulsunlar. Güneşi bile parsallerler.

Edirne'den Mars'a
Jupiter'den Kars'a
her yer bizim :D
Gidebilen gitsin sahiplensin ama evrende hiçbir şey kimseye kalmadı kalmaz da birde satmaya kalkıp insanları kandırmaya hakları yok kimsede almaz.

• Beğen
Tepkiler: Ömer KARAN
@Serkan Mıstınoğlu

İlahi Serkan Bey :) Gülmekten çatlamak üzereyim şuan bilgisayarın başında :)

@Turan Babacan

silahlanmanın önüne geçmemiz gerekiyor. her ülke kendini savunmak için doğal kaynaklarını çar çur ediyor. bu da kısa sürede dünyanın erimesine yok olmasına doğru gidiyor

yer küre nin altindan almanizi tavsiye ederim ustunde var veya yok ama altinda çok lazim olacak.

Uzay araştırmalarına önem veren ülkeler arasında çooook büyük kavgaları döner bu işin ilerde. Şuan Akdeniz de Karadeniz de Okyanuslarda Kutuplarda petrol aramaları yapılması durumunun benzerleri zamanı gelince bu gezegenler içinde gündeme gelir diye düşünüyorum. Ve değişmeyen bir tabloyla ortaya çıkar. Biz her zamanki gibi elimizde bir bardak çay la oturur vay anasını adamlar neler yapıyor yaa der tavla zarları atmaya devam ederiz..

• Beğen
Tepkiler: Sefa ve dadalife
Geri