Scudo Sports

Kamp malzemelerimi alıyorum.Bakarsanız sevinirim arkadaşlar

bu konu çok güzel ilerlemiş gerçekten. hiç fikri olmayan hatta yanlış düşünen arkadaş(kötü bişey söylemiyorum, lütfen yanlış anlamayın) adım adım bilinçleniyor resmen:)
çok merak ettim kalp malzemelerini aldı mı? ne aldı? kamp yaptı mı? nasıl geçti?

paylaşırsa sevinirim...

• Beğen
Tepkiler: placan
Scudo
Bence arkadaşın bu konuda çok fazla bir bilgisi yok ve kafası karışık.

Konuyu ilk okumaya başladığımda alınancak malzemelerin bir kampçılık faaliyeti için olduğunu zannettim ama sonra bunların bisikletle taşınacağından bahsedildi.

Bunlar apayrı olaylar, burada bahsedilen malzemelerin hiçbiri bisiklet ile yapılacak tura uygun malzemeler değil. Sandalyeler, kürekler, şişme yataklar, 4-5 kiloluk çadırlar...

Ortada bir karışıklık var ve diğer okuyanları bilgilendirmek açısından bu karmaşa düzeltilmeli.

Burada bahsi geçen malzemeler bisiklet ile taşımak için uygun malzemeler değil.

Basit kamplar için alınacak malzemeler konusunda sizlere önerim. Önem sırasıyla aşağıdaki gibi olacaktır.

Çadır
Uyku tulumu
Mat
Kafa feneri
Ocak
Tencere seti
vs.

Bu malzemelerin ilk dördü kamp için olmazsa olmazdır geri kalanları kampın içeriğine göre değişebilirler.

Çadır için önerebileceğim model cavary nin igloo su olabilir.
(link)

Uyku tulumu olarak kaz tüyü sentetik karışımı modeller hem sıcaklık aralıkları olarak hem de hacim olarak fiyata göre en iyi performansı verecek modeller olacaktır. -5/0 C aralığında 1.16 kg lık ultralight 1000 modeli 85 liralık fiyatıyla piyasadaki en uygun model olarak gözüküyor.

Matlar bildiğiniz gibi 15 lira civarından başlayan fiyatlarıyla standarttırlar. Fakat daha konforlu ve hacim olarak daha az yer kaplayan şişme matları kullanmak isterseniz 80 € gibi bir parayı gözden çıkarmanız gerekir.

Kafa feneri olarak lucido T1 veya petzl e02p fiyatlarıyla uygun modeller olarak öne çıkıyorlar. Tabii 20 TL ya bir kaç kullanımlık ömrü olacak fenerler bulmak ta mümkün. Ben kesinlikle tavsiye etmiyorum. Kampta ışıksız kalmak acaip can sıkıcı bir durum.

Bunlar dışında seçenekleri değerlendirmek isterseniz özelden mesaj yollayabilirsiniz. Bu malzemeleri satan birisi olarak piyasadaki ürünler konusunda size yardımcı olmaya çalışırım.

İyi günler..

Geri