Scudo Sports

Kamp malzemelerimi alıyorum.Bakarsanız sevinirim arkadaşlar

O zaman çadır,uyku tulumu,mat,sandalye gibi kamp malzemeleri arkada mutfak malzemelerinide önde taşırım artık.Peki fiyatı uygun bagaj üzeri çantalar önerirmisiniz ;)

Scudo
Ben de pek çok Türk bisiklet turcusunun kullandığı kahverengi-siyah renkli, 3M marka reflektör şeritli bisiklet çantalarından kullanıyorum. Çantanın üzerinde reflektörlere ait olan 3M etiketinden başka marka ibaresi bulunmuyor. İstanbul'daki pek çok bisiklet mağazasında bulmak mümkün (Örneğin şu anda Kaçkar Bisiklet'te olduğunu şahsen biliyorum). Bunların fiyatı nispeten insaflı ve performansları da hiç fena değil. Çantanın iki boyu bulunuyor: Büyük boy iki yan panel ve bunları birleştiren bir üst bölmeden oluşuyor. Küçük boy çantanın yan panelleri daha küçük ve panelleri birleştiren kısım bu kez bir bölme değil sadece bir kumaş. Atların yük taşımaları için üstlerine konulan heybeler gibi yani.
Bu çantalarla ilgili tek olumsuzluk çantaları bagaja takıp çıkarmanın biraz zahmetli olması. Sırt çantası perlonuna benzer bir sisteme sahipler. Ben gece çadıra giderken çantaları çıkarmak yerine içlerini boşaltıyorum.
İleride gerekli bütçeyi oluşturabildiğim zaman ön ve arka bagajlarıma takmak üzere bir set Ortlieb marka çanta almayı planlıyorum. Ortlieb bu konuda kendini dünya çapında kanıtlamış bir marka. Su geçirmezlikleri, dayanıklılıkları ve tıkır tıkır çalışan bir sistemle kolayca takılıp çıkarılabilmeleri bu markanın çantalarını başka bir klasmana taşıyor. Fakat o zamana dek şu anda kullanmakta olduğumdan daha pahalı başka bir alternatife yönelmeyi düşünmüyorum. Bazen beni biraz uğraştırsalar da çantalar işimi fazlasıyla görüyor. Rahatlıkla tavsiye edebilirim.

@aliatay

Aynı çantadan kullananların resimleri halihazırda mevcut. Örneğin şehirlerarası gezi makaleleri kısmında, geçen yıl bisikletle Türkiye turu yapan Serkan Taşdelen'in bisikletinin yüklü halinin fotoğraflarına bakabilirsiniz.

@aliatay

Murat Cer'e katılıyorum, şahsi fikrim fazlasıyla ağır bir çadır ( bisiklet kullanırken taşınıacağını düşünerek söylüyorum.) son karar sizin ama bahsettiğim çadırı incelemeden bunu almayın derim.

Kredi kartıyla internetten ödüyorsunuzdur bence :)

ama seçtiğiniz çadırlar bence de çok fazla ağır..

Hayır alacagım sitede kapıda ödüyorum ;) taşıyabilirim diye düsünüyom

Arkadaşlar alba star marka şişme mat buldum.İki çeşit var fiyatları aynı 40 ytl ;)

Özellikler
183X51X5CM

http://img511.imageshack.us/img511/7619/mat1bh4.jpg

Özellikler
188X64X5CM

http://img137.imageshack.us/img137/3476/mat2tp6.jpg

100 ytl ye 1 tane çift kişilik şişme yatak ve 2 tane 12 mm lik mat yerine 80 ytl ye iki tane şişme mat alsam mı ?

tek başınıza kamp kurduğunuzda çift kişilik şişme yatak fazlasıyla büyük ve gereksiz olacaktır.Ama diyorsanız ben tek gitmem, ozaman ayrı ayrı iki şişme mat almakta pek mantıklı olmayacaktır.

hangisi size daha uygunsa onu seçmelisiniz.beklentileriniz nedir, ileriye dönük planlarınız nedir göz önüne alarak karar verin derim.

Bende Jack Wolfskin'in sisme mati vardi, cok guzeller, sisirmeden de kullanilabiliyorlar fakat cok agirlar. Eger gorme sansin varsa, veya net agirligini ogrenebiliyorsan onu bir netlestir derim.

Abi sen cadir tasimadin bisiklette bilmiyor olabilirsin ,eger tepe falan cikcaksaniz n artik cekilmez hale gelir ,2.4 kg uzerinde her cadir benim sahsi gorusum agir:)
su gecirmeyen tek kat cadir bile *(kis aylari haric) isinizi cok iyi gorur

Bu çadır bence çok büyük. Benim elimde dağcılık-kampçılık yaptığım zamanlardan aldığım bir büyük çadırım var k-2 yapacak çadırdı. Heves ettim aldım bir daha sırtım yere gelmez diye ama çok büyük ve ağır olduğu için ne tura götürebildim ne sırtımda taşıyabildim. Halen bir gun belki kullanırım diye duruyor.

Şuan ne kullanıyorsun derseniz ucuz carefour çadırlarından tek kat ve ustu telli. 1 hafta sonra çıkacagım turda (donacagım) uyku tulumu da aynı şekilde 3 tulumum var biri himalaya biri kaz tuyu , diğeri carefourdan 10 ytl ye aldıgım ufak ince tulum ben yine bu 3 tulumdan ancak kucuk olanı goturebiliyorum.

Buyuk malzemeler hem bagaja sıgmıyor hem ağır oluyor. Usumeye karşı içime akşamları tayt ve ust termal içlik giyecegım.

Büyük malzeme pratiklikten çıkıyor kullanımı hiç olmuyor. Benim durumuma duşmeyin, hem evde bile bunları koyacak yer olmuyor zamanla.

İyi Sürüşler...

Alın feneri-
survival kiti(bıçak-ilk yardım malzemesi-iğne iplik-bıçak-kibrit-10 metre çamaşır ipi tipinde bir ip)

Benim en çok ihtiyacım bunlara olmuştur.Doğaya çıktıkça hem kampçılığın zevkine varacaksınız hem de bir çantaya hayatı devam ettirebilmeye dair ne kadar malzeme sığdırabileceğinizi göreceksiniz...

kamp için ufak gazlı ocak+su kaynatmak için kap kacak+iyi bir bıçak+çadırı gerdirmek için ip+sinek kovucu sprey+ilk yardım seti

@Murat CER

evet bencede diğerleri biraz lükse giriyor. Tamam onlarda yanında olsa fena olmaz ama bisikletle de bir taşıma kapasiten var sonuçta. ve eğer bu ağırlığın altından kalkamazsan o kampet ve sandalyeden alacağın zevk heba olur acıya dönüşür. Sana tavsiyem Öncelikle temel kamp malzemelerine yönel. ii bi çadır uyku tulumu ve mat resmini koyduğun balta kürek takımı süper eğer dayanıklı bir aletse hiç kaçırma çok işine yarayacaktır.

Bunu yapamazsın biskletin 11kg desek Murty arkadasın dedii gibi cadır 2.4, mat 1.3 , sandalye falan diosun şişme yatak diosun bunlar ağır malzemeler hatta balta falan var bunlar çelik olduunda senin hem hızını keser hem jant setine zarar verir hemde ınanılmaz derecede yorar. . .

Geri