Ben de pek çok Türk bisiklet turcusunun kullandığı kahverengi-siyah renkli, 3M marka reflektör şeritli bisiklet çantalarından kullanıyorum. Çantanın üzerinde reflektörlere ait olan 3M etiketinden başka marka ibaresi bulunmuyor. İstanbul'daki pek çok bisiklet mağazasında bulmak mümkün (Örneğin şu anda Kaçkar Bisiklet'te olduğunu şahsen biliyorum). Bunların fiyatı nispeten insaflı ve performansları da hiç fena değil. Çantanın iki boyu bulunuyor: Büyük boy iki yan panel ve bunları birleştiren bir üst bölmeden oluşuyor. Küçük boy çantanın yan panelleri daha küçük ve panelleri birleştiren kısım bu kez bir bölme değil sadece bir kumaş. Atların yük taşımaları için üstlerine konulan heybeler gibi yani.
Bu çantalarla ilgili tek olumsuzluk çantaları bagaja takıp çıkarmanın biraz zahmetli olması. Sırt çantası perlonuna benzer bir sisteme sahipler. Ben gece çadıra giderken çantaları çıkarmak yerine içlerini boşaltıyorum.
İleride gerekli bütçeyi oluşturabildiğim zaman ön ve arka bagajlarıma takmak üzere bir set Ortlieb marka çanta almayı planlıyorum. Ortlieb bu konuda kendini dünya çapında kanıtlamış bir marka. Su geçirmezlikleri, dayanıklılıkları ve tıkır tıkır çalışan bir sistemle kolayca takılıp çıkarılabilmeleri bu markanın çantalarını başka bir klasmana taşıyor. Fakat o zamana dek şu anda kullanmakta olduğumdan daha pahalı başka bir alternatife yönelmeyi düşünmüyorum. Bazen beni biraz uğraştırsalar da çantalar işimi fazlasıyla görüyor. Rahatlıkla tavsiye edebilirim.
@aliatay