Bisiklete yüklerken, çadırın pollerini (çadırı taşıyan katlanabilir çubuklar) matınızın içine koyup matı bu şekilde rulolayabilirsiniz. O vakit çadırın geri kalanı katlanabilir bir örtüden farksız olacaktır. Böylece çadır da çantanın herhangi bir gözüne konulabilir. Yağmur gibi dış etmenlere maruz kalmamaları için malzemeleri olabildiğince çantaların içine yerleştirmekte fayda görüyorum. Ayrıca bu şekilde her şey daha derli toplu duruyor ve bisiklet daha dengeli hareket ediyor.
Eğer matınız şişirilebilir türden bir mat ise, o zaman sönük durumdaki matı da çantanın içine koyabilir ve çadırın pollerini cırt cırtlar yardımıyla örneğin orta boruya sabitleyebilirsiniz.
Bisiklet çantalarını doldururken, ağırlık merkezini aşağıda tutmak adına, hacmen küçük fakat ağır malzemeleri (örneğin tamir seti ve ocak) mümkün olduğunca çantaların dibine ve bisikletin ortasına doğru yerleştirmekte fayda var. Havaleli, şişkin, fakat hafif malzemeler de (örneğin giysiler) üst kısımlarda durabilir.
Ben ön bagaj kullanmayı bisikletin sürüşü açısından yararlı buluyorum. Hatta sağlam bir ön bagaj söz konusuysa toplam yükün yarısından fazlasını önde taşımaktan yanayım. O zaman bisiklet daha bir tumturaklı yol tutuyor.
@NKORHANK