Scudo Sports

Kamp malzemelerimi alıyorum.Bakarsanız sevinirim arkadaşlar

Bisiklet için bir çanta var ama bu çantayada çadır mat uyku tulumunu yerleştirememki bu durumda bunu alsam nolurki hemde çok pahalı yine murat abi yardım edersen örnek olarak çanta gösterirsen sevinirim ;)

125 YTL

http://img504.imageshack.us/img504/751/pr011277max1sv9.jpg

Scudo
bahsettiğim tarz çantalar işte bunlar ve emin ol ben çadır uyku tulumu bilimum kamp malzememi taşıyordum. sadece matı bu çantanın üzerine bağlıyordum, ki o da zaten ağır malzeme olmadığından denge sorunu oluşturmuyor.

Murat abi rica etsem senin çantanın bir resmini çekip koyabilirmisin merak ettim bu resimden pek faydalanamadımda

bilgisayarımda bulabilirsem ekleyeyim.ama bundan pek farkı yok, hatta daha küçük. üst çantası yoktu sanırım benimkinin..

Peki çadırın nasıl bir çadır murat abi rica etsem onunda bir fotografını varsa taşıma çantası içindeki bir fotosunuda koyarsan sevinirim.Şaşırdım nasıl girdigine

http://img153.imageshack.us/img153/9195/ferr2010kz3.jpg

çantam bunun gibi çanta..
çadır?
çadır sıradan bir çadır, önceden örneklediğimiz çadırlardan çok farklı değil, tulum ona keza. bir ihtimal çadırı da çantanın üzerine bağlıyor olabilirim(z). onu da kendi çantasına düzgün yerleştirirsen yük dağılımı ve denge konusunda sorun yaşatmaz.

Yani bu tarz bir çanta ve bir iki parçayıda üzerine bağladım mı çok daha iyi olur yani ? Peki bu tarz çantalarla ilgili linkler verebilirmisiniz uygun fiyatlı olanlardan 125 ytl gerçekten çok ciddi bir rakam zaten o kadar para veremem ;)

link vermem etik olmaz.
Delta, Erdoğanlar ve Motis'in sitelerini incelemeni tavsiye ederim.

Anladım murat abi teşekkür ederim ;) Çadır konuma çadırın ismi ve bilgilerini bulabileceğin bir adres ekledim abi bi bakabilrsen sence alınırmı aslında bana güzel geldi geniş ferah konforlu bir çadıra benziyor.

@aliatay

şahsi görüşüm;
çadır, ağır ve büyük.
tek kat tenteli ve 3 kişilik olsa çok sorun değil. ancak hem iki kat tente hem iki bagaj hem de 3 kişilik. oldukça büyük ve ağır. tek bagaj ve iki kişilik çadır bisiklet için idealdir, hele ki amaç sadece yaz kullanımı ise tek tenteli tek bagajlı iki kişilik çadır mis gibi olur.

ben bu çadırla 2500mt. irtifada kış mevsiminde kamp bile kurarım -fırtına yok ise-, bu sebeple asıl amacına uygun çadırı seçmeye özen göstermek gerek. "e abi sen de çadır beğenmiyorsun" deme..malzeme alımı kolay değil. bi heves alınan çok lüks ve amacını aşan malzemeler israftır.

Şimdi açıkçası hem dere kenarında,hem ovada hem yüksek tepelerde bile kamp kuracagız.Yani 2 gün bi yerde,2 gün başka bi bölgede bu şekilde yani sonradan beni pişman etmesini istemiyom

Çadırın altına sermek için çadır bezi alın diyolardı.Nedir bu çadır bezi internette bulamadım acaba bu konuda yardımcı olurmusunuz ?

@aliatay

çadırın altı kapalı olur zaten, mat da kullanısan gerisi yalan..boş ver..

Anladım ;) Erdoğanlar bisiklet acaba siparişi verdikten sonra ödeme şeklini kapıda ödeme olarakmı yaptırıyolar ?

@aliatay

Tur bisikletçiliği ile okuduğum bir kitapta, tur çantası seçilirken ayrı iki parça halinde satılanları öneriyoru. Resimdeki gibi ortası bir daha onemlisi ortasıda çanta ( 3 parça bölmeli) olanların çadır mat taşımak için uygun olmayacagını ortanın yanı bagaj demirinin olduğu yerin bu mat uyku tulumu çadır gibi malzemeleri koyabilmek için boş olması gerektiğini söylüyordu.

Ben ikisinin ortasını kullanıyorum. İki çanta tamamen bağısız değil birbirne bağlı ama ortadaki ücü ust bolmede çanta yok oraya çadır vs mat koymak için boş bırakıyorum. Bu model çantaları öneririrm 28 lt 30 Ytl.

Rica etsem çantanızın bir resmini veya bir geziye çıkmadan önce bagaj dolu halde bisikletinizin çekilmiş bir resmi varsa koyabilirmisiniz ?

İlk fotodaki çanta dalış çantası, palet vs'nin sığması maksadıyla uzun yapılmıştır. Dolayısıyla bisikletin arkasında yük dağılımını ayarlamak çok zor olur.

Bisiklete yüklerken, çadırın pollerini (çadırı taşıyan katlanabilir çubuklar) matınızın içine koyup matı bu şekilde rulolayabilirsiniz. O vakit çadırın geri kalanı katlanabilir bir örtüden farksız olacaktır. Böylece çadır da çantanın herhangi bir gözüne konulabilir. Yağmur gibi dış etmenlere maruz kalmamaları için malzemeleri olabildiğince çantaların içine yerleştirmekte fayda görüyorum. Ayrıca bu şekilde her şey daha derli toplu duruyor ve bisiklet daha dengeli hareket ediyor.
Eğer matınız şişirilebilir türden bir mat ise, o zaman sönük durumdaki matı da çantanın içine koyabilir ve çadırın pollerini cırt cırtlar yardımıyla örneğin orta boruya sabitleyebilirsiniz.
Bisiklet çantalarını doldururken, ağırlık merkezini aşağıda tutmak adına, hacmen küçük fakat ağır malzemeleri (örneğin tamir seti ve ocak) mümkün olduğunca çantaların dibine ve bisikletin ortasına doğru yerleştirmekte fayda var. Havaleli, şişkin, fakat hafif malzemeler de (örneğin giysiler) üst kısımlarda durabilir.
Ben ön bagaj kullanmayı bisikletin sürüşü açısından yararlı buluyorum. Hatta sağlam bir ön bagaj söz konusuysa toplam yükün yarısından fazlasını önde taşımaktan yanayım. O zaman bisiklet daha bir tumturaklı yol tutuyor.

@NKORHANK

Geri