Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kalın lastik, biraz da arazi

Atacan

Daimi Üye
Tepki
376
Bisiklet
Giant
cyclocross bakarken aktifpedal'daki yardımsever arkadaşlar Diverge diye bir model gösterdiler. 30-32 lastik takılabilen, aslında tam da benim istediğim onların deyimi ile %80 yol %20 arazi için üretilmiş bir model. Tabii XL-60 kadro öyle kolayca bulunamadığı için bakmakla yetinip araştırmaya devam ediyorum.

Bu tarz, kalın lastik takılabilecek yol bisikleti diğer firmalarda da var mıdır?

(link)

Scudo
Şöyle sınıflasak yanlış olmaz sanırım Specialized Markası için

Performans yol: Tarmac
Endurance yol: Roubaix

Performans cyclocross: Tricross
Endurance cyclocross: Diverge

@Gökhan Toros

Performans cyclocross için Crux olacak.
Tricross cyclocross'la tur bisikleti arasında bir bisikletti. Artık üretilmiyor sanırsam. Amerika sitesinde göremedim.

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
@Ozan Duran

Doğru, evet. Karıştırdım modelleri.

@Ozan Duran

tricross artık üretilmiyormuş. bende aslında mağazaya tricross için gittim, çalışanlar diverge'e yönlendirdiler.

Diverge ciddi dusunulecek guzel bir model. Ince lastik kalin disli lastik secenegi var. Bagaj baglanti noktalari var. Turda da kullanilabilir. Daha konfora yonelik oturma sekli var. Yeni bir bisiklet alma arefesinde olsaydim ciddi dusunurdum. Inceledim hosuma gitti. Bu arada benzer kategorideki Trek modeli de gelmis. Incelemelisiniz.

Diverge endurance geometrisine yakın, sürmesi keyifli. Aktif pedala karbon kadrolu modelleri gelecekti bildiğim kadarıyla. Ben A1 Sport modelini sürüyorum sora 50/34 32/11 mekanik disk fren var.

Diverge de 58 kadro ellerinde var ama 1.90 boy 90cm bacak boyu icin hesaplar 60cm kadro gosteriyor. Bir beden kucuk almak tur, gezi, gunluk kullanim sirasinda cok etkiler mi sizce?

@Atacan Emre
Orta/Uzun vadede diz ağrıları yaşandığı yazılır ki bazı tıbbi gereklilikler getirebilir.
Fakat her markanın kadro hesaplamaları farklı anladığım kadarıyla. Bu hesaplamayı aktif pedalcılar yapıp önerdiyse durum başka ama eski bidikletinizin kadro boyuna veya baktığınız başka bir markanın hesaplamasına göreyse 58 kadroyla bir test sürüşü yapılabilir. Bu arada hangi modeliyle ilgileniyorsunuz?

@Onur Cavus

Hem kendi hesaplamamda hemde onların yorumlarında aynı durum çıktı. Yarış bisikleti yada yarış amacı ile bir beden olabilir belki ama benim kullanım amacım commuter olacak daha çok

Diverge Sport A1

(link)

@Atacan Emre

Ben diverge'den önce giant revolt'a göz atmıştım. Giant gravel riding diye lanse ediyor bu modeli, cyclocross geometrisindense endurance'a yakın diverge gibi. Oranlarıysa 48/34 ve 34/11. Buna da göz atabilirsiniz.

@Atacan Emre
10 gün önce bakırköy aktif pedal dan tricross sport x3 61cm kadro aldım 3000 tl.

Geri