Kalın lastik, biraz da arazi

Atacan

Daimi Üye
Tepki
385
Bisiklet
Giant
cyclocross bakarken aktifpedal'daki yardımsever arkadaşlar Diverge diye bir model gösterdiler. 30-32 lastik takılabilen, aslında tam da benim istediğim onların deyimi ile %80 yol %20 arazi için üretilmiş bir model. Tabii XL-60 kadro öyle kolayca bulunamadığı için bakmakla yetinip araştırmaya devam ediyorum.

Bu tarz, kalın lastik takılabilecek yol bisikleti diğer firmalarda da var mıdır?

(link)

Scudo

Murat B.

Forum Trolü
Tepki
12.194
Bisiklet
Specialized
Diverge'a kıyasla yol bisikletine biraz daha uzak olsalar da var:
(link)

Yaygın olan kanının aksine bu bisikletler cyclocross değiller. "toprak yol bisikleti", "macera yol bisikleti" gibi isimlerle anılıyorlar.

Gökhan Toros

Forum Bağımlısı
Tepki
7.565
Başlangıç
2009—10
Şöyle sınıflasak yanlış olmaz sanırım Specialized Markası için

Performans yol: Tarmac
Endurance yol: Roubaix

Performans cyclocross: Tricross
Endurance cyclocross: Diverge

Ozan Duran

Forum Bağımlısı
Tepki
621
Bisiklet
Cannondale
@Gökhan Toros

Performans cyclocross için Crux olacak.
Tricross cyclocross'la tur bisikleti arasında bir bisikletti. Artık üretilmiyor sanırsam. Amerika sitesinde göremedim.

• Beğen
Tepkiler: Murat B.

Gökhan Toros

Forum Bağımlısı
Tepki
7.565
Başlangıç
2009—10
@Ozan Duran

Doğru, evet. Karıştırdım modelleri.

Atacan

Daimi Üye
Tepki
385
Bisiklet
Giant
@Ozan Duran

tricross artık üretilmiyormuş. bende aslında mağazaya tricross için gittim, çalışanlar diverge'e yönlendirdiler.

cenktamay

Forum Demirbaşı
Tepki
271
Bisiklet
Canyon
Diverge ciddi dusunulecek guzel bir model. Ince lastik kalin disli lastik secenegi var. Bagaj baglanti noktalari var. Turda da kullanilabilir. Daha konfora yonelik oturma sekli var. Yeni bir bisiklet alma arefesinde olsaydim ciddi dusunurdum. Inceledim hosuma gitti. Bu arada benzer kategorideki Trek modeli de gelmis. Incelemelisiniz.

Onur Cavus

Üye
Tepki
66
İsim
Onur Çavuş
Bisiklet
Diğer
Diverge endurance geometrisine yakın, sürmesi keyifli. Aktif pedala karbon kadrolu modelleri gelecekti bildiğim kadarıyla. Ben A1 Sport modelini sürüyorum sora 50/34 32/11 mekanik disk fren var.

Atacan

Daimi Üye
Tepki
385
Bisiklet
Giant
Diverge de 58 kadro ellerinde var ama 1.90 boy 90cm bacak boyu icin hesaplar 60cm kadro gosteriyor. Bir beden kucuk almak tur, gezi, gunluk kullanim sirasinda cok etkiler mi sizce?

Onur Cavus

Üye
Tepki
66
İsim
Onur Çavuş
Bisiklet
Diğer
@Atacan Emre
Orta/Uzun vadede diz ağrıları yaşandığı yazılır ki bazı tıbbi gereklilikler getirebilir.
Fakat her markanın kadro hesaplamaları farklı anladığım kadarıyla. Bu hesaplamayı aktif pedalcılar yapıp önerdiyse durum başka ama eski bidikletinizin kadro boyuna veya baktığınız başka bir markanın hesaplamasına göreyse 58 kadroyla bir test sürüşü yapılabilir. Bu arada hangi modeliyle ilgileniyorsunuz?

Atacan

Daimi Üye
Tepki
385
Bisiklet
Giant
@Onur Cavus

Hem kendi hesaplamamda hemde onların yorumlarında aynı durum çıktı. Yarış bisikleti yada yarış amacı ile bir beden olabilir belki ama benim kullanım amacım commuter olacak daha çok

Diverge Sport A1

(link)

Onur Cavus

Üye
Tepki
66
İsim
Onur Çavuş
Bisiklet
Diğer
@Atacan Emre

Ben diverge'den önce giant revolt'a göz atmıştım. Giant gravel riding diye lanse ediyor bu modeli, cyclocross geometrisindense endurance'a yakın diverge gibi. Oranlarıysa 48/34 ve 34/11. Buna da göz atabilirsiniz.

Birtan Kolburan

Daimi Üye
Tepki
235
Bisiklet
Specialized
@Atacan Emre
10 gün önce bakırköy aktif pedal dan tricross sport x3 61cm kadro aldım 3000 tl.