Kaldırımda kilitli bisikletime, kaldırımda park etmiş arabayı cıkartırken carpmışlar!

Kayıt
12 Mart 2012
Mesaj
84
Tepki
27
Şehir
İstanbul/Bostancı
:boese157:

Arkadaşlar su arabalardan bize kaldırımda bile rahat yok. Olay olalı daha yarım saat oldu sayılır. Bugün akşam turumu yaptıktan sonra evime cok yakın bir yerde birşeyler atıştırayım dedim. Bisikletide kafenin hemen önündeki bir agaca kilitledim. Bisikletten bir kac metre ileride kaldırıma arabalar parketmişti ama arabaları cıkarırken bir sorun teşkil etmeyecek kadar geniş bir alan vardı. Ama yinede ben iceride yemegimi yerken bir Mercedes kullanan acemi, arabayı cıkartırken arka tekerime carpmış. Restorandaki komilerden biri görümüş (hatta araba cıksın diye servis motosunu cekmiş adam önünden) ama nedense önemsememiş benim bisiklete carpılmasını.
Yemekten sonra tam eve gitmek icin hazılandım, bisikleti söktüm ama baktım teker dönmüyor. Başta yamuk olduğunuda anlamadım. Oysa baya yamulmuş. Neyse işte restorandakilere sordum abi birisi balina kasa mercedes'i cıkaramadı dediler. Yaşlı bir adammış. Önemsemeden gitmiş. Sağolsun kafede pek ilgilenmemiş. Bir zahmet "dışarda bisikleti olan var mı, gecmiş olsun abi !" demediler, onlarada bozuldum.

Yinede neyseki üstünde değilken bir kaza gecirmedik diyorum. Birde neyseki eve cok yakındım. Bunlarla avunyorum şimdi. Arka tekeri sürterek getirdim bisikleti maalesef.

Adamı bir görsem şikayetci olurdum. Arabaların yeri ya otoparktır, ya da yer musaitse yolun sagıdır (ki ben bostancıda otoparkasız apartmanda görmedim buraya yerleştiğimden beri). Ben bunlar dışında başka alternatif kabul etmiyorum. Kendime yakıştırsam orada arabayı yine görsem cizerdim. Ama neyse bir jant masrafı icin bu şekilde kücülmeye degmez. Yinede adam yaşlıymış boşver diyorum kendime.

Birde ek olarak ben bisikletimi daha önce hic bu şekilde kiltleyip kapalı bir yere gitmezdim 10 dk'dan fazla. Şimdiye kadar bir kac kere markete girip icecek almak dışında bisikletimi öyle dışarıda bırakayımda gidip iceride takılayım demedim. İlk kez yaptım bisiklete carptılar.

Bu jant düzelmez heralde, yarın gidip bakacam. Almışken iyi bir jant alayım diyorum artık. Birde inşallah bu yamuma disk frenede zarar vermemiştir. Bakcaz artık bir caresine.
 
Scudo

Halil EROĞLU

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Haziran 2012
Mesaj
1.747
Tepki
1.082
Şehir
İzmir/Ankara
Bisiklet
Salcano
Geçmiş olsun öncelikle. Rotorunuzda yamulma yoksa kalipere zarar gelmemiştir büyük ihtimalle. Öncelikle onu kontrol edin. Yemek yediğiniz yerde bisikletinizi gören açıda bir kamera var mı araştırın yarın. Kayıt varsa şikayetçi olmak için kayda ihtiyacınız olduğunu söyleyin. Sonra da polise verin vurup kaçmış diye. Kayıt yoksa canınızı sıkmayın ve bir dahaki sefere ya bisikletle yemeğe gitmeyin, ya da bisikletin 25 m² yakınında tehlike arz etmeyecek olan bir alana park edin. Bugün de güvenli sayılabilecek bir noktaya park etmişsiniz gerçi ama kaza bu nereden geleceği belli olmaz...
 

gokberkoz

Üye
Kayıt
26 Şubat 2012
Mesaj
74
Tepki
10
Şehir
izmir,bornova
bencede konu arabalar-bisiklet olunda kaza her yerde oluyor ne kadar güvenli olursa olsun geçmiş olsun
 

Furkan Çınar

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Haziran 2012
Mesaj
776
Tepki
217
Şehir
Çengelköy / İstanbul
Bisiklet
GT
Bence kafenin güvenlik kamerası varsa eğer plakasından aracı bulun ve şikayetçi olun. Boşu boşuna yeni jant alacaksınız doğal olarak almışken iyi bir jant almak daha mantıklı arkaya alınca öne de almak gerek.. Az para değil yani yazık günah.
 
Kayıt
12 Mart 2012
Mesaj
84
Tepki
27
Şehir
İstanbul/Bostancı
Teşekkürler arkadaşlar. Yarın gidip cafedekilere soraym güvenlik kamerası durumunu. Aslında adamı tanyıp tanımadıklarını burda oturup oturmadığını biliyorlardır diye sordum kendilerine bu adama buralımı diye. Tanımıyoruz bu apartmanda otursa bilirdik ama değil dediler. Ama ne kadar doğru bilmemem tanıdıkları biriyse kimliğini belli etmek istemediklerinden blmyoruz demişte olabilir. Bence adam ordaki apartmnda vey yanındaklerden bir tanesinde oturuyor. Ama nerden bulacan kim olduğunu. Güvenlik kamerasını sorarım yarın, bir de yandaki diğer kapalı yerlerde kamera var mıydı bakarım. Bugün kamerayı sormak aklıma gelmedi. İyiki hatırlattınız sagolun.
 

Emre Akcan

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Ocak 2012
Mesaj
774
Tepki
345
Şehir
Antalya / Arapsuyu
Bisiklet
Scott
kafe kamerasından plakayı bul ceza yer o bence