Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kafama bir şey takıldı?

Hasan Berk

Üye
Tepki
20
Merhaba...
Ben bazı Street bisikletlerin üzerinde arka aktarıcı gördüm, bu başlangıçta gerekli bir şey mi? bar spin ata biliyorlar mı? ayrıca ekstra bir ağırlık değil mi? yani gereksiz değil mi...

Scudo
single speed veya vitesli kullanmak snn tercihin ama ben single speed kullanıyorum ama vites ile de kullanmada bir sakınca yoktur :D :D

@hikmet

Çok anlamsız bir şey söyledin... ben de kullanıp kullanamayacağımı biliyorum... ben ce sakıncası da bar spin atamamak olur... yani sorun bu ''vitesli'' kullananlar bar spin ata biliyorlar mı?

kardesm vitesli kullanmayla ne alakası var bar spin in sende yetenek olduktan sonra yapamayacagın hareket yok

mert teşekkür ederim kusra bakmayın arkadaşlar bar spin yaparken tabi single speed daha iyidir hiç fren olmasa daha kolay bence sen single speed kullan zaten vites in bir espirisi yok bu bisikletler hız bisikleti deil bnm bisikletimde fren yok :D :D

@hikmet

Alemsiniz! bir dediğiniz diyerini tutmuyor sanki Mert demese bar spinin ne olduğunu bilmeyecen :D ayrıca kullanan da kullanmasının nedeni ön kalkık giderken daha kolay olmasıdır tahminimce...

@Mert SÜREN

arka fren kolu ve aktarıcıya giden kablo uzun ve aynı ölçüde tutulup zip bantlarla birbirine tutturulur. eğer kullanılıyorsa ön fren furç kapağının içinden geçirilir. böylece arka fren kablosunun izin verdiği sürece gidonu çevirebilirsiniz.

ama bana sorarsanız hiç bu kadar kasmaya gerek yok vites ve ön fren street bisikletindeki en gereksiz parçalar.

• Beğen
Tepkiler: Hasan Berk
@Gürkan Karataş

Gürkan abi ben de düşündüm de furçun içinden geçirmeyi ama maşanın şaft borusunun için deki kelebek engel oluyor buna nasıl bir çare bula biliriz?

• Beğen
Tepkiler: Hasan Berk
@Mert SÜREN

bildiğim kadarıyla , kelebek gevşediği sürece döndürülebiliniyor , ilk alyanla gevşet daha sonra kapağı çıkartıp matkap ile deldir , ve kapak takılı değilken ilk kapaktan daha sonra (kapak dışarıda olduğundan kelebeği görebilirsin) kelebeğin içinden geçir gerekiyorsa kelebeğe farklı bir açı ver , kapağı kapat ve vidala :D

@Orhan Yıldırım

kelebek ve kapak takılıyken direk matkapla delincen yanından, yada hiç delmekle uğraşmazsınız. geniş vidalı kelemekler ve ortası delik vidalar var onlardan kullanırsınız.

• Beğen
Tepkiler: Mert SÜREN
doru söylüyon hasan ben bilmiyom kusra bakma ama snn actıgın konuda cok mantıklı degil adam vitesli bisiklette bar spin atılmasa neden vites taksın mal mı ? sonuçta bunlar hareket bisikleti bu arada sen ne kadar süredir sürüyosun bar spin atılır mı atılmazmı buraya yazcagına bisikletin varsa cık sokak ta dene bakalım aluyo mu olmuyo mu :D :D

• Beğen
Tepkiler: Orhan Yıldırım
Orhan bu arada saol :D ben bar spin in hangi hareket oldugu nu unutmus veya karıstırmıs olabilirim ama snn de burda dalga geçer gibi konusman bnm canımı sıktı acıkcası ben bar spin i street ilk başladıgım gün cözdüm uzun süre old içinde unutmusum nese sen daha iyi biliyon sanırım bizden kusra bakma

Ben henüz bisikletimi almadım ve Street konusunu dibine kadar araştırıyorum google amcadan veya vikipedi teyzeden bulamadıklarımı buraya soruyorum çoğu street videosunda bisikletler frensiz ve kolayca bar spin atıyorlar burada satılan bazı street bisikletlerde arka aktarıcı gördüm ve aklıma takıldı... zaten bar spin atarken ön fren ve arka fren kablosu bisikleti çiziyor bir de araya vites kablosu girerse ne olur? ama sen araya giripte diyorsan ''vites kullanırsın yok şakası yok şuyu yok'' diyorsan hangimiz bu konu da daha cahiliz herkese sormak isterim... ayrıca bar spin de bence 1 gün de öğrenilecek bir şey değilki siz bu işe başladığınız ilk gün yapmışsınız... saygılar... ve böyle sorularıma tecrübesiz kişiler cevap yazmassa sevinirim... Gürkan abi gibilerin de başımın üstünde yerleri var!

@Hasan Berk

kardesm bu sana son mesajım bana inanmıyosan gel biz izmir bostanlı rampalardayız ordaki herkeze sorabilirsin istersen ben çok iyi kullanıyorum demiyorum ama bu işler öyle araştırmakla olmaz bisikletin üstüne binip te ögrenilir sana tavsiyem abicim sen biran önce bisikletini al ve bu işe basla dısardan göründügü gibi olmadıgını anlıcaksın ....

Bu konu yeterince yolundan saptı kilitlenirse filan sevinirim ben cevabımı aldım zaten ve forum da kimin ne olduğu belli oldu...

• Beğen
Tepkiler: hikmet
Geri