Scudo Sports

Kadro üzerindeki yapıştırma izlerini çıkartmak

iamhasancanbam

Daimi Üye
Tepki
528
Bisiklet
Sedona
Başlıkta belirttiğim gibi bir sorunum mevcut. 5-6 seneden beri kadromun üzerinde olan stickerların renginin solması gibi nedenlerden dolayı sökmeyi başardım. Fakat stickerlar kadrounun üzerinde iz bırakmışlar doğal olarak. Bunları sağlıklı bir şekilde çıkartmak için başvuracağım nokta yada noktalar nelerdir acaba bilgi verir misiniz? Şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Scudo
İzler sadece yapıştırma iziyse, bir pamuk üzerine 3-4 damla yağ damlatıp silebilirsiniz.

once sac kurutma makinasiyla o bolgeleri iyice isitin ardindan kolonya makina yagi en olmadi tiner ile yirtilmayacak bir bezle bastira bastira silin ardindan kopukle yikayip kurutun bisikleti hala iz varsa lokal olarak yukarda yazdiklarimi tekrar yapin sac kurutma makinasi ile yapamazsaniz ketılda su isitarakta yapabilirsiniz

O izlerin üzerine bitkisel katı yağ yani margarin sürüp hafifçe ovalayıp 15 dakika bekledikten sonra silin. Yağı çıkarmak içinde sıvı sabun veya deterjan ile yıkayın. Bisiklette olmasada denedim kesinlikle etkili bir yöntem.

• Beğen
Tepkiler: ebayusuff
Bende jantta ve kadroda bulunan stickerlari cikarirken ayni problemi yasamistim, yapiskan izleri kalmisti. Bir beze wd40 dokup biraz silince cikmisti.

Bimden bu tarz sticker izlerini çıkarmak için bir kalem almıştım zamanında denemedim hiç ama işe yarayabilir.

WD40 denedim fakat o izleri çıkartma konusunda başarılı olamadı.

@Edip Dinçer Hangi yağdan bahsediyorsunuz acaba?

Sayın B.A. Baracus!
Herhangi bir yağ olabilir. Ben genellikle zincirde kullandığım yağ ile yapıyordum ;).

Cok basit bir sey aslinda; Aseton. Iyice aseton emmis bir bez ile bastira bastira temizlemeniz yeterli olacaktir. Sticker artigi olsun, yapistirici solusyon olsun hepsini super temizler/cozer, yuzeye zarar vermez

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
En kolay yolu , bir parça pamuğa gaz yağı döküp silmek. Kalıntı kalmadığı gibi , o bölgedeki boya , O kadar parlarki , bisikletinizin tamamını gazyağı ile silmeyi bile düşünürsünüz.

Gazyağı ile sildikten sonra , bu bölgeyi mutlaka sabun ile yıkayın.

Yeni asfaltlanmış yoldan gittikten sonra aracın kapılarındaki ziftleri gazyağıyla çıkarmıştım. Bayağı etkiliydi :)

gaz yağıyla sildikten sonra mutlaka sabunla suyla yıka derim koku fena / yahutta balata temizleyici işini görür bilgine ...

Cizilirmi bilemiyecegim ama camlara yapistirilan stickerlari hafif islatilmis kup seker ile temizliyorum :)

@Hasan Can BAM Altaki linkteki çoğu ürün işinizi görecektir.
Kolay gelsin :)

(link)

Arkadaşlar kadroda kutudan çıktığından beri paketlenirken kullanılan bant izleri vardı vardı benim de dikkatimi çekmedi umursamadım fakat şimdi kurumuş çıkmıyor bu izleri kadroya ve boyaya zarar vermeden nasıl çıkartabilirim ?

191faeba-ddc7-4b43-a17c-4acd3289f82e.jpg 766ea631-506b-42cd-b0d4-ef24c9b310d3.jpg b8ce2531-65e5-463a-8400-c8d3c772785c.jpg ef0cd225-0b0a-466c-9ef8-7d8a90870a7e.jpg

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
@Pamuk wd-40 boyaya zarar verebilir bezle çıkmıyor

Geri