Kadro mu, donanım mı?

Emirhan Kaya

Daimi Üye
Kayıt
25 Aralık 2010
Mesaj
300
Tepki
149
Şehir
Çorlu
Arkadaşlar bisiklet olarak Merida Matts tfs 200-d düşünüyorum ama Salcano nun NG 255 SRD gözüme çarptı iyi fiyatı ve donanıma sahip ( çok anlamasamda ) siz olsanız Kadroya mı para yatırırdınız Donanımamı ?
 
  • Beğen
Tepkiler: kulebey
Scudo
Kayıt
10 Nisan 2011
Mesaj
41
Tepki
24
Şehir
istanbul
Bende salcanolara sarmıştım iyice ama servislerden yana baya dert yananlar gördüm o yüzden salcanonun modellerinden çok yetkili servislerini araştırmaya başladım atilla bisiklet kliniğine gittiğimde niyetim salcano almaktı aynı zamanda bayi sanıyordum çünkü :) ama atilla bey sağolsun kendi tecrübelerine dayanarak sedona 741d yi satıverdi bana :) kadronun önemi hakkında biraz konuştuk ve sonuç ortada. Ancak salcanonun kadrosu çok kötü diye birşeyde duymadım şu ana kadar zayıf olduğumdan her kadro beni götürür diyordum ama kanlı canlı görünce iş değişti.
 

Emrah Catak

Aktif Üye
Kayıt
16 Nisan 2011
Mesaj
183
Tepki
41
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Sedona
Kardeş bende bu konuda bir çok kişiyle görüştüm.Gerek üreticiler, gerek satıcılar, gerekse profesyonel biniciler. Forumlar da araştırma yaptım şöyle diyeyim sana.Ağır biriysen benim gibi Kadro sağlamlığı,orta ve arka göbek takımı sağlamlığı, jantın çift kat alüminyum olması, tellerinin kaliteli olması ve özel örüm olması gerekli (öncelik performans yada kadro ağırlığı olmamalı).Ama ben hafifim diyorsan performans istiyorum diyorsan; kadronun fazla esnemeyen gücü direk yere aktarabilecek bir kadro olmasına (Trek bu konuda iyidir, ağırlık oranlarında bütün kadrolardan bir kaç gr. daha ağır ama torkta en üst seviyeyi donanımına göre sana geri verir), donanım olarak da genelde Shimano Deore yada Sram x5 ve üstü olmasına dikkat etmeliymişsin. Ben eşime ve kendime Salcano alacaktım.Eşime NG 650 Lady aldım, ancak Salcano benim tercih ettiğim bisikleti söz verdiği tarihe yetiştiremediği için (lastiğinin gümrükte takıldığını söylediler) vazgeçtim. Salcano kadro olarak araştırdığım kadarıyla orta seviye, Merida ise kadro üreticisi olduğu için mükemmel gözün kapalı al deniyor.Sram X5 ve X7 arasında da iyi bir fark olduğunu da belirteyim. Fakat birçok servisi sıkıntılı. Salcano bölümünde "Salcano mişteri memnuniyetsizliği" başlığımı okursan anlarsın.Ama her servis aynı diyemeyiz.Mesela Atilla bisiklet kliniği de Salcano servisi ve eşimin bisikletini Atilla bisiklet kliniğinde kurdurttum ve kendime de Atilla bey' in tavsiyeleri ile Sedona 711V modelini aldım. Uzak değilsen Atilla bey ile gidip görüş, gerçekten profesyonel ve sana lazım olanı satıyor daha pahalısını değil. Yani ticari amaç gütmüyor. Ayrıca bu bahsettiğin iki markayıda satıyor farklarını kendisine sorup öğrenebilirsin. Birde ben Uğurmumcu' da oturduğum için evlere servis hizmetinden yararlanamadım.Ancak Kadıköy, Üsküdar civarında ikamet ediyorsan öyle bir hizmeti de var.
 
  • Beğen
Tepkiler: Emirhan Kaya

uğur yılmaz

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Nisan 2009
Mesaj
1.214
Tepki
315
Şehir
sakarya
İkisi de önemli tabii. Ama önemli olan kendi ihtiyaçlarınız. Sert kullanırım, ağırım derseniz sağlam ve garantisi uzun bir kadro iyi olur. Ama normal bir kullanıcı için merida ile salcano arasında donanım daha önemli bence.
 

Goflet

Forum Bağımlısı
Kayıt
19 Eylül 2009
Mesaj
2.001
Tepki
1.588
Şehir
Bahçeşehir
Başlangıç
2009—10
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Kesinlikle kadro önemlidir..komponentler sonrada yükseltilir.
 

Burak AŞIK

Forum Bağımlısı
Kayıt
8 Şubat 2009
Mesaj
911
Tepki
392
Şehir
EskişehiR & İstanbuL
Bisiklet
Salcano
Ne kadro, ne donanım. Kesinlikle arasını bulman lazım. Önemli olan kadro, parçayı boşver demekte pek mantıklı değil. Parça fiyatlarına tek tek bakarsan o işin o kadar kolay olmadığını anlayacaksın. Aynı şekilde gereğinden fazla kötü bir kadro üzerinede hazine yatırmak da bir o kadar mantıksız. Kendi ihtiyaçlarına yönelik, ekonomik durumuna göre en iyi seçeneği bulmalısın.

Salcano 255 kullanıyorum. Memnunum. Merida veya Corratec alsam mı diye düşünmüştüm bende zamanında. Şimdi Salcano aldığım için hiç şikayetçi değilim. Üzerindeki parçaların çoğu değişti. Ama nasıl değişti bi de bana sor :)

Anlatmak istediğim. Eğer sonradan para harcamak istemiyorum parçaya dersen ( ki illaki harcamak zorundasın, belli ömürleri var.) bence yerli daha ekonomik modellere yönelmek daha mantıklı. İstanbul, Ankara veya İzmir gibi büyük şehirlerde değilsen ithal markaların servislerini bulamayacağını da hesaba kat. Yerli firmaların servisleri her ne kadar bazı kötü yorumlar alsalarda, servis kalitesizliğinin çoğu yerde bisikletçi bazlı olduğunu düşünüyorum. Yani salcanonun, sedonın da işinin ehli servisleri var.
 

Erol Kethüda

Aktif Üye
Kayıt
25 Nisan 2011
Mesaj
131
Tepki
51
Yaş
37
Şehir
İstanbul
İsim
Erol Kethüda
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Kron
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Emrah bey sedona 711 V modelini aldıüınızı yazmışsınız. Ben de bir süredir bakıyorum modellere ancak hangi markanın hangi modelini alacağıma karar veremedim. Bu model özellikle 50 100 km lik yollar için uygun mudur. Bazen toprakta bazen asfaltta kullanacağımdan lastiklerin durumu ne olur. Mesela siz alırken yedek lastik de aldınız mı? Ve tabi bu modele ait başka aksesuar ya da parça aldınız mı? Tabi aslında bu sorular tüm sedona ürünler için geçerli olsa gerek!
 

akifberkant

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Temmuz 2010
Mesaj
1.234
Tepki
1.566
Şehir
-Kırklareli-İstanbul
Bisiklet
Salcano
Bence önce kadro. Bisikletin en önemli parçası kadrodur. Ama şunu yapan bazı arkadaşlar da var; kadroyu önemsemeden uygun fiyatlı diye mümkün olduğunca yüksek donanımlı bisiklet alıp sonradan kadrosunu değiştiriyorlar ama tabii bu da kendine göre zahmetli. Neyse sorunuzun bence kısa ve öz cevabı tekrar belirteyim kadro.
 

Doğukan KARBAL

Forum Bağımlısı
Kayıt
14 Şubat 2011
Mesaj
772
Tepki
386
Şehir
İzmir/Bornova
Bisiklet
Merida
Bence donanım. Sonucta aldıgınızda donanımı ıyı olsunkı verdıgı zevk daha fazla olsun. Bence tabı bu. :)
 

haldun989

Aktif Üye
Kayıt
3 Ağustos 2010
Mesaj
176
Tepki
231
Şehir
izmir
İsim
Haldun SAYI
Başlangıç
1990—91
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Bu kadro donanım savaşları bir ömür gider :D üstad salcanoyu beğeniyorsan al. sonuçta salcano kadar iyi donanım veren, fiyat oranı ile marka bulamadım. Ben salcano sedona arasnda kaldım, diğer arkadaşlar gibi bana da sedona nasib oldu :p Bazen diyorum kendi kendime acaba salcano alıp, kompanent derdinden kurtulsamıydım diye ;) ama @BurakAşık arkadaşımın da belirttiği üzere bir süre sonra eskiyen parçaları illa değiştiriyorsun ki sanırım en uzun ömürlü olan Kadro oluyordur. (daha o kadar aralıksız olarak uzun kullanmam nasip olmadı)
Bu yüzden bende çok iyi bir kadro üreticisi olan Merida diyorum tabi içine sinen nedir bilemem önemli olan o. Sonuçta Salcano'da kadrolarını dayanım testlerine tabi tutuyor ve ona göre bir üretim yapıyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: Emirhan Kaya

Emirhan Kaya

Daimi Üye
Kayıt
25 Aralık 2010
Mesaj
300
Tepki
149
Şehir
Çorlu
@EMRAH CATAK

Öncelikle teşekkürler.
80 kiloyum ve boyum ve kas yapım gelişiyor yani daha da artacağını sanıyorum. Bende kadro diye düşünüyorum ama akıl akıldan üstündür diye düşündüm ve sorayım dedim.
Tekirdağ/Çorluda oturuyorum ve Atilla beyle ilgili hiç birşey bilmiyorum :eek:
Alacağım bisiklette sram x5 var. 1-2 sene değiştireceğimi pek sanmıyorum ve çok sert olmasada patika yolda ve asfalt yolda kullanıyorum
 

Rüzgar Yolgezer

Daimi Üye
Kayıt
3 Nisan 2011
Mesaj
263
Tepki
41
Şehir
istanbul
Bisiklet
Cesur
ben whistle yuma man almayi dusunuyordum. kadrosu gorece daha iyi corratec te karar kildim sonunda. full deore olsun istiyordum herseyi. sonrasinda ise bosverdim parayi kadro ya verdim.
 
  • Beğen
Tepkiler: Emirhan Kaya

Emirhan Kaya

Daimi Üye
Kayıt
25 Aralık 2010
Mesaj
300
Tepki
149
Şehir
Çorlu
@haldun sayi

Kadro olarak Merida çok beğeniyorum donanım olarakta iyi aslında :D salcano itici geliyor bayağı ama donanımı iyi:in:
 
Kayıt
25 Nisan 2011
Mesaj
52
Tepki
30
Şehir
istanbul
parçaları değiştirmek hiçte ucuz yollu birşey değil bence salkanonun kadrolarıda kötü değiller.donanım bisikletin performansını bu iki bisiklet için daha ii artırır sonuçta çokta bir fark yok bence kadrolar arasında ama donanım olarak salkano daha kalite malzemeler kullanmış mesala richey gidon gidon bogazı bunlar çok ii markalar ve birinde x5 birnde x7 ki arada fark var bence salkanoyu seçmelisin.
 
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Kayıt
22 Mart 2018
Mesaj
59
Tepki
52
Yaş
26
Şehir
Diyarbakır
İsim
Umut
Merhaba dostlarım, sizlere kafama çokça takılan bir konu hakkında danışmak istedim.

3 bin lira civarı bi Scott, Cube bisikletin kadro kalitesi iyi, güvenilir fakat donanım olarak altus ve tourney karışımı ancak aynı fiyat bandında kadro kalitesi bu kadar iyi olmayan deore sistemli bisiklet bulmak mümkün. Alacağım bisikleti en az 4 sene kullanmam gerekiyor, siz olsaydınız hangi yolu tercih ederdiniz?
 
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato

SerkanEriş

Bisiklet Meraklısı :)
Kayıt
14 Eylül 2004
Mesaj
321
Tepki
170
Yaş
45
Şehir
Ankara
İsim
Serkan Eriş
Başlangıç
1990—91
Bisiklet
KTM
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Paranızın alacağı en iyi amortisör ve donanımı içeren kadroyu alın bakımını yaparsanız sadece kadro değiştirebilirsiniz. Bakımlı her mtb ile 100 km kadar gidilebilir sizin kondisyonunuza bağlı.
 
  • Beğen
Tepkiler: Darrow-21**

Güney Tuncer

Forum Bağımlısı
Kayıt
21 Temmuz 2008
Mesaj
1.710
Tepki
2.838
Şehir
Ankara
Bisiklet
Giant
Vücuduna, sürüş sitiline, ortama yani şartlara uyması gereken şey malzemeden çok kadro. Ayrıca marka satın alma gibi bir olay da var.. Gidip bir Çin malı kadro alıp üstüne 10 misli para dökerek son model xtr malzemeler, fox maşa vs koymuş olsan eldeki şey yine bir Çin. Muhtemelen daha düşük bir rakama büyük markalardan iyi bir model de alabilirsin. Maliyetini gözeterek hangisinin daha rahat ve az zararla satılacağı ortada. Alabileceğiniz en iyi kadrolu bisikleti alın. Malzemede de öncelik jant setinde bence. Diğer şeyler size hitap etmez ise zamanla zaten değiştirirsiniz.