Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

kadro imalatı

kaos

Üye
Tepki
0
son 2 yılı bisikletsiz geçirdikten sonra hem hobi olsun hem de ucuza gelsin diye bisiklet yapmaya karar verdim,

bu durumda bana aliminyum kadrolarda kullanilan malzemenin kodu, borularin capi ve et kalınlığı, yatakların capları ve pürüzlülük değerleri lazim.

çeşitli firmalara mail attim ancak hemüz cevap gelmedi

bu konularda bana yardimci olabilirseniz yada yardımcı olabilecek birilerine yonlendirirseniz sevinirim.

tesekkurler

kaos.

Scudo
Firmalar bu konulardaki bilgilerini büyük ihtimalle şirket sırrı olarak saklıyorlardır. Zaten maillerinizi Türkiye'de üretim yapan firmalara gönderdiyseniz onlar aluminyum kadroları ithal ediyorlar, Türkiye'de üretim maalesef ki yok. Malzeme kodları en yaygın olanlar 7005, 6061 ve 6066. Et kalınlıkları hakkında kesin değer bilmemekle beraber "Dipçikleme" işlemine tabi olduklarını söyleyebilirim (Dubble Butted, Trible Butted gibi).Yatakların çapları gidon boğazı için 1 1/8 diye geçiyor ancak bu yatağın iç çapı hakkında bilgi verir mi bilmiyorum. Bir furş yatağı alıp onun yataklarının dış çaplarını ölçmeyi deneyebilirsiniz. Ancak en önemlisi kadronun açılarıdır. Çoğu yabancı üretici, önemli bir konu olduğu için bunu sitelerinde detaylı çizimlerle açıklar. Oradan da bilgi alabilirsiniz.
Zor görünüyor ancak önemli olan da zoru başarmak ;). Size kolay gelsin diyorum, ayrıca üretimi tamamladıktan sonra ve üretim aşamasında fotoğrafları da bizimle paylaşırsanız benim gibi meraklı olan diğer arkadaşların da çok ilgisini çekecektir diye düşünüyorum. ;)

Eğer kendiniz kadro yapmak istiyorsanız bence malzeme olarak aluminyum kullanmayın. Bisikletlerde kullanılan aluminyum boruların özelliği ısıl işlem görmüş olmalarıdır. Fakat kadrolar birleştirme işleminden sonra ısıl işlem görür. Yani siz şimdi mesela 6xxx serisi yaşlandırma ısıl işlemi görmüş boruları kaynak yaparsanız kaynak bölgesindeki mikroyapı değişecek ve malzemenin diğer bölümlerine göre daha düşük mukavemet gösterecektir.

ama tabii kadroyu daha sonra ısıl işleme götürebilirseniz o zaman yapabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: hakankcksrklk
arkadasım ben kendım kadro yaptım ama bmx dı boru secımlerını kendım yaptım ama saglam bır bısıklet yapmak ıstedıgım ıcın krom malzeme kulandım vede cok saglam platformda kulandıgım halde en ufak bır sorun cıkarmadı once yapmak ıstedıgın kadro modelını bul vede hangı model yatak kulnacaksan onu bısıklet parcası satan yerlerden olculerı alabılırsın ama kısa bı not ucuz olacak dıye dusunme pıyasada 150 mılyona ıstedıgın bır kadro bulabılırsın ama senın zevkın onemlıdır bak msn mı yazım orda daha ayrıntılı konusuruz kadirincel@hotmail.com

Geri