Kadro içinden kablo geçmesi avantajlı mı değil mi?

N

Necip Reis

Misafir
Bazı bisikletlerin kabloları kadro içinden geçiyor.Hatta bazıları demiycem kronun bisikletlerinde 1.500 liradan(XC 1000) itibaren kadro içinden kablo geçmeye başlıyor.Diğer bisiklet üreticileri ise 5.000-7.000 lira seviyeler de başlıyor.Hatta bazıları sadece karbon kadrolarda bu özelliği kullanıyor.Aslında güzel gözüküyor ve ön vites kablosu üsten değil alttan geliyor.Kadro içinden gelmeyip alttan gelende var ama...Neden böyle bir durum var?Kabloların kadro içinde olması ne gibi avantajlar sağlıyor?Evet cevaplarınızı dört gözle bekliyorum.http://kronbisiklet.com.tr/assets/img/content/bisikletler/dag/27_5/xc1000/fg/4.jpg
 
Scudo

N. Burak Önder

Daimi Üye
Kayıt
16 Nisan 2010
Mesaj
368
Tepki
240
Şehir
Ankara - İstanbul
Bisiklet
Scott
Yol bisikletinde pro olarak yarışmıyorsanız pek bir şey farketmiyor. Rüzgar direnci açısından konuşuyorum. Ben düzenli temiz gözüktüğü için tercih ediyorum.
 

Furkan TK

Forum Bağımlısı
Kayıt
26 Nisan 2014
Mesaj
1.134
Tepki
2.180
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Cube
Acaba kabloları dışarıdan geçen aliminyum bisikletin, kablolarını içeriye almak için tornacıdan yardım alsak bi şekilde kadroya geçiş yerleri açtırsak kadro sağlamlığını kaybeder mi ?
 
N

Necip Reis

Misafir
Ağırlığı hiç uygulanmadığı veya en az yere uygulandığı yerden delinebilir ama nereden bilemeyiz orasını.Ayrıca kronun alüminyum kadroları içerden kablo yolu olacak şekilde yapılmış.Bisikletimi satıp üst seviyeye çıkarıcam ama kablo içerde olsun istiyorum ama sadece kronun kiler öyle...

@çağatay_çankaya Hocam içten Kablolu yeni bi kadro al diyorsun ama bulunmuyor.Sadece karbonların üst seviye kadrolarında var.
 

çağatay_çankaya

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Eylül 2004
Mesaj
2.790
Tepki
789
Yaş
36
Şehir
İstanbul / Eyüp
Bisiklet
Sedona
@Necip Reis doğrudur sıfır bulmak zordur belki tam bilgim yok ama ikinci el kadro bulunabilir sanırım ( tabi ne derece rigit ve sağlamdır tartışılır)

@Necip Reis bi tane kron alalım sana o zaman
 
N

Necip Reis

Misafir
Dediğim gibi elimde bir tane kron xc 1000(2014) var.En kısa zamanda satıp, 2016 ya kadar bekleyeceğim o zaman kadar elimde 4000-5000 lira para olacak.Eğer hala krondan başka hiçbir marka içten kablolu üretmezse kron alacağım.
 

emre0x5d

Forum Demirbaşı
Kayıt
20 Eylül 2011
Mesaj
491
Tepki
267
Şehir
Adana
İlle delmek istiyorsanız üst borunun tam yanından deldirmeniz zararı minimuma indirir. Kaynak yerinden biraz da mesafe bırakın tabi.
Açılı delmeyi de yapmak kolay değil, kadroyu sağlamca sabitleyip drill bress ile delmek gerekir.
 
  • Beğen
Tepkiler: Furkan TK

Furkan TK

Forum Bağımlısı
Kayıt
26 Nisan 2014
Mesaj
1.134
Tepki
2.180
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Cube
@Sadettin Z. Hocam kadroya kablo geçişleri için delik açma ile ilgili fantazi bilgilerin ve yönergelerin olur mu ?
 

F.Yıldırım

Daimi Üye
Kayıt
11 Şubat 2013
Mesaj
261
Tepki
401
Şehir
İstanbul-Kocaeli
Bisiklet
Salcano
Teli değiştirmek istediğinde hiç de güzel olmuyor. Yeni küfürler öğretiyor insana. Özellikle tam geçecek derken birden kenara kayıp tekrar kadronun içinde kalması paha biçilemez..
 

Hamid Asım

Daimi Üye
Kayıt
27 Aralık 2011
Mesaj
203
Tepki
257
Şehir
SAKARYA
Bisiklet
Lapierre
Kabloların içeriden geçmesi özellikle MTB lerde bisikleti taşıma durumda kolaylık sağladığı için ayrıca sağa sola takılma, kopma, aşınma riskini azalttığından tercih ediliyor. Yol bisikletlerinde ise hem estetik hem de aerodinamik avantajından dolayı tercih ediliyor ayrıca dışarıdaki kabloların aşınma, gevşeme, korozyon, vs gibi etkenlere daha açık olması sebebiyle kadro içinden geçen kablolaların daha uzun ömürlü olması ve bakımlarının nispeten daha seyrek yapılması nedeniyle de tercih sebebi olabilir.
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
Hiç kimsenin şahsını hedef almıyorum ancak kabloyu kadrodan geçirecem diyerek kadro delmek ağır saçmalık :)
 

Zekeriya Çab

Forum Bağımlısı
Kayıt
29 Haziran 2014
Mesaj
1.083
Tepki
1.657
Şehir
İstanbul
Şöyle yol bisikletlerinde özellikle Kullanıcılar arasında Rijitliği ile ün salmış Kadroların hepsi kabloları dışarıda ki fiyatları mukabil içeriden geçen mevcut.
Biraz lüks bir özellik olarak sunulmakta. Senelerce ısıtmalı koltuk diye dünya para ödeyip aslında elektrikli battaniyenin 50 tl olduğunu düşünürsek böyle bir şey.
Yolda giderken Yanınızda 1 den fazla tel yada ekstra ip taşımanız lazım. Tel genelde fren kolundan kopar bazen artırıcıdan. Kadro içi geçirmek için eski tele yeni tel bantlanır çekilir ama artırıcıdan koptuysa bunu 2 kere yapmanız lazım teli bağlayıp çekip daha sonra kadrodan çıktıktan sonra Tekrar yeni tel bağlayıp kadronun alt ucundan çıkarmalısınız yol ortasında yapılması zor. Bana kalırsa pek Gereği yok.
 

emrejon

Aktif Üye
Kayıt
21 Mart 2015
Mesaj
161
Tepki
156
Yaş
43
Şehir
istanbul
İsim
emre özciftci
Bisiklet
Fuji
Birisi tornacimi dedi ben burdayim ama kadrora ufak bi delik duzgun bir sekilde delindimi dorencini falan kaybetmez ama tabiki yapan muhendislerde tasarimini ona gore yapiyolar simdi sen kafana gore yaparsin ama vites calismaz yerini ona gore yapiyolar
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
@Furkan TK

ekip dostum furkan ,
bunu bende düşündüm ama kadroya zarar veririz diye düşünüyorum ,birde gürsel dostumda triatlon bisikletinde sorun çıkmış idi ,fabrika hatası tesbit edildi ,kablo içerden zedelenmiş idi,vites kablosu valla acaip iş zor oldu ayna kol söküldü ayna kolun altından vites teli sokuldu diğer uçtan onu çıkarana kadar akla karayı seçti mekanikçi burak dostum
 
N

Necip Reis

Misafir
Erdoğanlar bisiklette bulunan CUBE ler iç kablolama.Artık kron almaya gerek yok bir tane CUBE alacağım.(27.5)
 

cvtsytrk

Üye
Kayıt
1 Mart 2019
Mesaj
1
Tepki
0
Yaş
35
Şehir
izmir
İsim
cavit
Başlangıç
2007—08
Bisiklet
Bianchi
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Arkadaşlar elimde 26 jant alüminyum kadro var konuda bahsettiğiniz gibi CNC dik işlemde firenler ve vitesler için yerler açıldı ama başka bir projeye geçtiğim için kadro boşta ilgilenen arkadaşlar varsa yardımcı olurum fiyatta..
 

historiyst

Pedalşör ;)
Kayıt
23 Temmuz 2008
Mesaj
986
Tepki
1.014
Şehir
MANİSA
İsim
Murat Hoca
Bisiklet
Giant
Mosso TCA 735 lerde de içeride kablolar ... ;)