Scudo Sports

Kadro boyu küçültme

Tepki
116
İsim
emre selseyler
Öncelikle bu fikir beğendiğim ve yalnızca 2. El olarak bulabildiğim bir bisikletin 56 cm kadrosunu bulmam ile aklıma geldi.

Bu yüzden de bisiklet konusunda teknik bilgisi olanlarla fikir alışverişi yapmak için bu konuyu açma gereği duydum.

56cm kadroyu 52 cm yada 54cm e düşürme şansımız var mı? Üst kadro borusunu kesip kısaltıp biraz daha aşağıdan kaynak yapsak bunu gerçekleştirebilir miyiz?

E5303 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Scudo
Ciddimsn

Kesinlikle olmayacak olmasi imkansiz bir seyi soruyorsunuz lutfen konu acmadan once biraz dusunun
Pantalonmu bu paçasini 2 santim keselim.istersen kesme icine ktla uzaynca acarsin :):) aksam aksam guldurdunuz

@cezmi özdemir Adamı niye azarlıyorsun birader ?

Kardeşim öncelikle merhaba.56cm kadroya 70mm boğaz,170mm krank kolu takıp seleyide biraz öne çekersen sıkıntı olmaz.

Merhabalar,
Ben şuan kullandığım bisikletimin bana epey büyük olduğunu kullanmaya başladıktan sonra yavaş yavaş tecrübe ettim. Daha sonra 10cm olan gidon boğazını 3,5cm'lik gidon boğazı ile değiştirdiğim de farkedilir bir rahatlıkla kullanmaya başladım, idarelik bir şekilde işe yarıyor :) ama uzun vadede zararlı olabilir tabii neticede kadro boyu sadece üst boru uzunluğu değil, daha bir çok farklı bölgenin uzunluğu ile alakalı.

akşam akşam iyi güldürdün :) bence biraz daha sabredin kendi kadronuzu bulun öyle alın. kereste kesmiyoruz sonuçta :)

• Beğen
Tepkiler: nonsteril
Bildiğim kadarıyla söylüyorum seleyi öne arkaya oynamak çok mantıklı bir haraket değil 56 kadroyu 52 ye düşürmekten bahsediyorsunuz bisikletin kadrosu size çok büyük anlamına geliyor ne yaparsanız yapın randıman alacağınızı sanmıyorum kesip kaynatmayla bu işler olsaydı bisikletçilere 60 kadro bisiklet gelir bizde boyumuza göre kısalttırıp kaynattırırdık :):):)

@emreselseyler
neden ?
ve nasıl yapmayı düşünüyorsunuz ?

@trainspotting35

iyi usta varsa yapar yalnız uçlardan alınıyo bildiğim kadarıyla, hatta droplardan kesip 26 yapanlarda varmış, ama randıman konusu, e tabi randıman alınamıyomuş.

Ya siz akşam akşam neden hep yeni başlayan meraklı kişilere gülüyorsunuz?

Gidon boğazını bir kaç cm kısaltarak rastlayabilirsiniz ancak kadro iki boy büyük geliyorsa gidon boğazını dahada kısaltman gerekecek buda daha fazla bükük duracağını anlamına geliyor.

@egebey3461 Yeni başlayan meraklı kişi önce araştırma yapar sonra sorusu mantıklıysa tabi gülünmez.

@Ertan M. Sadece mesele gidon olmaz ki bacak boyuda işin içine girecek sele en altta kullanılacak gidonu daha aşağıya alma şansı kalmayacak arkadaşın sadece mesele uzanma meselesi olarak kalmaz bence.

@trainspotting35 @E.E Allah allah belki sizin böyle yapacağınızı düşünmeden açmıştır.Artık gülmeyi bırakıp yeni başlayanların hevesini kırmayın daha fazla.Eğer bu konu veya bu konuya benzer açılmış konular varsa konu silinir zaten. İyi Akşamlar...

Gereksiz ve zahmetli bir macera olacağı kanaatindeyim.

O zaman dünyada kadro boyu diye bir şey olmazdı,herkes keser-biçer-ekler kendi kadrosunu yaratırdı.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@cezmi özdemir
Ciddiyim ve merak edip araştırdım. Konuyla ilgili 1 tane bile bilgi bulamayınca bu konuyu açmaya karar verdim. Gördüğüm kadarıyla kadro boyu büyük gelenlerınde işine yarayabılecek bir konu.

• Beğen
Tepkiler: motörhead
@Erkin Kalender
Krank kolunun ne olduğundan tam emin değilim. Ama sıkıntım orta demirin aşağıya inmesi gıdon yüksekliği çok sıkıntı olmaz gibi. Teşekkür ederim cevabınız için

@egebey3461
haklısınız galiba, ukalalık etmişim.
o zamn şu konulara bi göz atmanızı tavsiye ederim, google da pdf olarak bulabilirsiniz, yoksa bende var.
Bisiklete Giriş:
1. Sele borusunu nerden kesmek icab eder
2.Kadro boyu modifikasyonu
3.Zımpara ve kaynak
4.Boy seçimi
5.Bisiklete binmeden kontrol edilmesi gerekenler
6.Lastik hava basıncım ne olmalı
7.Downhill bisikleti, yol bisikletine nasıl çevirebilirim (hardtail de olur)

@E.E
Başta da dediğim gibi belki olabilir. Neden olmasın?

Balyoz yardimiyla ustten sertce vurarak kadroyu asagi dogru göcertmek mumkun . yalniz ifil ifil yavasca göçertin.
Kolay gelsin

@trainspotting35
Bilgi sahibi olmak arastırmakla başlıyor. Emin olun öncesinde elimden geldiğince araştırdım. Cevap bulamayınca da sormaya başladım ki bu da bilgi sahibi olmanın ikinci yöntemi. Belki olur, yapmış/görmüş/duymuş biri çıkar. Neden olmasın?

• Beğen
Tepkiler: motörhead
Geri