Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

kadro boyu hakkında

M.Burak KARADAĞ

Forum Bağımlısı
Tepki
1.865
Bisiklet
Carraro
Arkadaşlar (link) sitesinden kendime uygun kadro boyunu ölçtüm.SOnuçları ingilizcem zayıf olduğu için anlayamadım.Rica etsem yardım edebilirmisiniz?

İşte sonuçlar böyle:

Standover Height Range:28.2 - 28.8 inches
Virtual Top Tube Length:22.2 - 22.6 inches
Stem Length:6.7 - 9.1 cm
BB-Saddle Position:61.5 - 67.5 cm
Saddle-Handlebar:48.5 - 50.3 cm

Şimdi bana uygun kadro ölçüleri neler?
Şimdiden cevap verecek arkadaşlara abilerimize teşekkürler.

Scudo
Bunlardan hiç birşey anlamadım(şimdi bana anlama özürlü dersiniz:D).:D Sen boyunu yaz, ona göre söyleyelim.;)

:) 1.78 öyle olunca 16-17 inç falan oluyor ama bu site tam ölçü veriyor abi bir gir bak bence.Çok değişik ölçüler alıyor senden.

Yardım edebilecek ingilizcesi bizden iyi kimse yokmu?

@M.Burak KARADAĞ

Ya boşver.:D Bu site çok karışık, nereye tıklamam lazım?

16 al gitsin.;) Yada yokmu orda bisikletçi?

kullandığın ölçüleri cm cinsinde hesabı olarak baştan hesapla ,kullandığın site yurt dışında çok yaygın kullanılıyor,herşeyi cm cm veriyor sen tekrar bilgileri ölç yanlız site cm veriyor sen inch verenini nasıl bıuldun bilemiyorum

:D Tamam abi.Bakalım bir cm e çevireyim.Benim anlayamadığım kısımlar açıklamar oldu zati :D

Yeni gördüm.Sağol abi.Bakayım.Tekrar ilgilenelim bir.Ben gidip bodoslama 17 inç birşey mi alsam? Boyum 1.78 ?

Tamam o zaman :)
Kronlar bu sene xc5000 e kadar çıkacakmış.Martın ilk haftalarına U6 tekneolojisi kullanmışlar.Bayağı dayanıklı diyordu bisikletçi.Kronlara bakacağım.Bu arada Ankara trek bayiliğinide ulusta bir bisikletçi aldı haberiniz olsun :)

Boya göre normal bişeyler alırsınız ama BB-Saddle Position orta göbek-sele arasını ifade ediyor galiba .Yanlışım varsa düzeltin .

Sağolun recep abi :D
Google translate,terimleri çevirmiyor :)
Sağlıklı oldu bu bilgi :)

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=58&highlight=kadro+boyu+hesaplama (Yıllar önce açılan bir konu.)

Ya da Hasan çağrı'nın açtığı konuya bir bak.Yani yabancı siteye gidip kendini harap etme.. :)

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=5191

Boy Kadro Boyu (cm) Kadro Boyu (inch)
155 - 165 35 - 38 cm 14 - 15 "
165 - 170 38 - 41 cm 15 - 16 "
170 - 175 41 - 43 cm 16 - 17 "
175 - 180 43 - 46 cm 17 - 18 "
180 - 185 46 - 48 cm 18 - 19 "
185 - 190 48 - 53 cm 19 - 21 "
190 - 195 53 - 56 cm 21 - 22 "
195 - 200 56 - 58 cm 22 - 23 "

Sende sağ ol kardeş.. İyi forumlar ve kandiller.Hatta sevgilin varsa yada sevdiğin , sevgililer gününde mutlu , kutlu olsun.. :) :) Yoksa da en kısa sürede gerçek seven birini bulmanı dilerim..

:) Allah razı olsun abi.Sanada iyi kandiller :)

• Beğen
Tepkiler: sadana
Merhabalar.Benim boyumda 1,78m.Alırken 19" Kron kadro aldım.Sonra yarışan bir kaç arkadaş bu kadronun büyük olduğunu söyledi.Bende araştırdım ki evet bu kadro bana büyük.Aslında 17,5" olanını almak gerekmiş.1,5" ne kadar fark eder?
Ama aldığım yerde bana bu kadro sana büyük olur, daha küçüğünü al gibi birşey demedi.Hadi ben araştırmadım, bilmiyorum.Bisikletçi adam sende mi bilmiyorsun bu kadro ölçüsünü.Bu durum o kadar sinirimi bozdu ki..

Bisikleti bir iki gün kullandım fakat kadro boyunun ne gibi rahatsız edici durumlar çıkaracağını bilmiyorum.İlk bir iki gün sol dizim çok ağrıdı fakat ben bunu 1,5 ay sürmediğimden dolayı hamlığa bağladım.Aslında kısa mesafe kullandım, çokta zorladığımı düşünmüyorum.Acaba bu kadronun büyük olmasından kaynaklanmış olabilir mi?
Bu konuda tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Saygılar ;)

• Beğen
Geçmiş olsun çok.Adam sana satmak istedikten sonra sana niye söylesinki 19 inçin uygun olmayacağını :)
Tipik pazarlamacı mantığı.Düşük kadro boyu her zaman arazide daha rahat manevra sağlar.Onun haricinde pek birşey bilmiyorum :)

Kadro boyu'nun büyük olması her anlamda zarar.Bir pro sporcu arkadaşım sele borusunu kendine göre ayarlaması 1 ayını alıyor.Yani m'lik ayarlar ister.Kaldi ki kadro boyu ne kadar etkiler sen hesapla !!
birde , uzun yolda arkadaşım 17" kullanıyordu bende 15,5 sele borusunu da kaldırmıştım.15 dk sürdüm ve "hoşaf" oldum.Ölçülere çok dikkat edin.Gidon boynu da buna en büyük etken.

Selamlar..

@M.Burak KARADAĞ

Aslında tipik pazarlamacıdan ziyade bilmiyor sanırım.Adamın elinde 17,5" kadro vardı zaten.19" ben istedim diye getirtti.Nihayetinde tipik pazarlamacı olsaydı elindeki kadroyu satmak isterdi.Keşke tipik pazarlamacı olsaydıda elinde ki kadroyu satmaya çalışsaydı :D Bilmiyordu sanırım kadro ölçülerini..

Araziye çok sık girme şansım olmadığımdan mecburen asfaltta tur amaçlı kullanıyorum.Ama fırsat bulduğumda da kesinlike araziye girerim.Adı üstünde mtb, araziye girmeyeceğimde ne yapacağım :D Kaldı ki yarışa girme gibi düşüncelerim de vardı.Kısaca bu kadro elimde patladı benim..Tek temennim kadronun satılması..

Saygılar ;)

• Beğen
Boylarımız aynı biraz daha uzun olsam ben alırdım senden kadroyu ama aynı boydayız :)
İnşallah satarsın.Bende artık 2011 kronları bekliyorum :)

Geri