Scudo Sports

Kadro boyu hakkında bir soru

Tepki
0
İsim
Uğur Kılıçarslan
Bisiklet
Merida
Arkadaşlar merhaba bisiklete yeni başladım. 3 gün önce bir Merida yol bisikleti aldım. bisikleti bana satan adama güvendim ama aklımda bir soru işareti var. seleden inince üst boru ile kasıklarım arasında hiç boşluk kalmıyor. yol bisikletleri için bu normal mi yoksa 3-4 santim boşluk kalmalı mı?

Scudo
Yol Bisikleti ile ilgili pek bilgim yok ama mantıken düşünürsek ani inişlerde hassas bölgeleri incitmemek amacıyla boşluk olması gerek bence.

@ugurkilicarslan,aşağıdaki tablo faydalı olabilir sana,,,birde bisiklete hakim ve bir takım ağrılara sebebiyet vermeden zevk alarak bisikletini sürmek için sele üzerinde iken ayak topuğunu pedela dayadığında bacak düz olacak...sele boru yüksekliği ayarı çok önemli,,,,sağlıcakla,,
yol için:
BoyKadro Boyu (cm)
155 - 165 48 - 51 cm
165 - 170 51 - 53 cm
170 - 175 53 - 55 cm
175 - 180 55 - 57 cm
180 - 185 57 - 60 cm
185 - 190 60 - 62 cm
190 - 195 62 - 64 cm
195 - 200 64 - 999 cm

Tablolar genel fikir edinmek için güzel olsa da, kesinlikle tam olarak doğru bilgi vermiyorlar.
En önemlisi bisiklet üzerindeki pozisyonunuzdur. Doğru pozisyondaysanız, o bisiklete size uygundur. Değilseniz, değildir.

Önce bu konuyu inceleyin;
Yol Bisikleti Ergonomik Ayarlar (Kılavuz) - BisikletForum
Buraya göre bi ayarlarınızı yapın.
Bisikletin fotoğrafını da atın mümkünse. Selenin, gidonun pozisyonundan oldukça iyi fikir edinebiliyoruz pozisyon ile ilgili.
Olmadı, bisikleti sürerken bi fotoğraf atmanızı isteriz yandan. Üzerinde nasıl duruyorsunuz ona bakarız.

Hiç biri mümkün değilse;
En azından boy, bacak boyu gibi ölçüleri verin. Bisikletin kadro boyunu ve modelini yazın. Bakalım. Bir fikir edinelim.

@h.kemala

Verdiğiniz kadro ölçüleri dağ bisikletleri için. Lütfen dikkatli okuyalım. yanlış yönlendirmeyelim. Benim gibi yol bisikletleri hakkında bilgi sahibi değilseniz biraz geride duralım.

@MUSA Ç.

Dag bisikletleri icin oldugunu sanmiyorum, yol kadro boylarina daha uygun olculer ancak yine de %100 dogru degil. Zaten Gokhan'in bahsettigi gibi boyle tek olcuyle yol bisikleti almak dogru degil.

Duzenleme: Dikkat etmedim arkadas sizden sonra mesajini duzenlemis, muhtemelen bu yuzden ben farkli goruyorum.

Boyum 1.83 bisikletim 55 cm. sürüş yaparken falan hiç bir sıkıntı yok fakat dediğim gibi seleden inince hiç boşluk kalmıyor. bu normal mi onu merak ediyorum.

Boyunuz ve kadro boyu uygun gözüküyor aslında, iç bacak boyunuz normale göre kısa olabilir. İç bacak boyunuzu ölçebilir misiniz.

Tam size göre gözükmekte (link)

@ugurkilicarslan Siz yine de bisiklet üzerinde bir fotoğraf atarsanız iyi olur, Bir de Gökhan Toros`un bahsettiği ergonomik ayarlar çok önemli ihmal etmeyin.

Geri