Scudo Sports

Kadro boyama mı kaplama mı? (Mosso'dan S-Works'e)

Rhodiumm

Forum Demirbaşı
Tepki
2.349
İsim
Ayberg
Başlangıç
2016—17
Bisiklet
Cannondale
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Merhaba herkese;

Halihazırda kullandığım bisikletim :

IMG_20181018_132456.jpg

Günümüz şartlarında ülkedeki durum belli. Fiyatlar uçmuş vaziyette. Benim de "S-works Tarmac" hayalim bu yüzden gün geçtikçe benden uzaklaşıyor. Zaten +10.000 dolar olması yetiyor :D Bu sebepten dolayı görünüşüne bayıldığım Sworks'ü kendi bisikletime kopyalamak istiyorum. Mat siyah jant aldım(fotoğrafta yok), Schwalbe One V Guard sarı yanaklı lastik de aldım. Sadece kadromun mat siyah olması ve sworks stickerları kaldı.

sworks.jpgsworks.jpg

Durum böyle iken, fiyatı öğrenciyi üzmeyecek şekilde; bisikleti kaplamak mı yoksa boyamak mı mantıklıdır sizce ?

Kadro boyası için forumda parça parça konular var, biraz bakındım. Lakin bu işi yapan birilerini tanıyan var mıdır ? Kaplama yaparsam sökülür mü, ağırlaşır mı gibi sorular var kafamda. Değerli görüşlerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum. :)

Scudo
Tarmac sl4 elite kullanıcı olarak, sworks stickeri yapıştırma bence :) Görenler çakma sworksmu almışlar derler, en güzeli mat siyaha boyat o kadar, dümdüz siyahı bile dikkat çeker. 2.el satışta değer kaybeder, şahsen almak istemezdim mosso kadroya s-works yapıştırılmış diye. Bu arada ilerde s-works yerine spec al derim, s-works ile specializedle kafayı yedim, en uygunu specializede karar verdim. Sebep s-works kadrolar yarış odaklı oldugu için karbonu daha incedir, kısa kullanım ömre sahiptir. Specialized ise normal kullanıma ve antremana yönelik yapıldıgı için karbonu daha kalın ve daha agırdır. Umarım sanada nasip olur :) ama s-works yapıştırma, gülerler :)

Tarmac sl4 elite kullanıcı olarak, sworks stickeri yapıştırma bence :) Görenler çakma sworksmu almışlar derler, en güzeli mat siyaha boyat o kadar, dümdüz siyahı bile dikkat çeker. 2.el satışta değer kaybeder, şahsen almak istemezdim mosso kadroya s-works yapıştırılmış diye. Bu arada ilerde s-works yerine spec al derim, s-works ile specializedle kafayı yedim, en uygunu specializede karar verdim. Sebep s-works kadrolar yarış odaklı oldugu için karbonu daha incedir, kısa kullanım ömre sahiptir. Specialized ise normal kullanıma ve antremana yönelik yapıldıgı için karbonu daha kalın ve daha agırdır. Umarım sanada nasip olur :) ama s-works yapıştırma, gülerler :)
Evet haklısınız. Düz siyah mat olması daha güzel olur. Çakma söylemlerinden de uzak kalırım. Spec tavsiyenizi de dikkate alacağım mutlaka ileride :)

Teşekkür ederim, bakayım hemen.
Yasin bey kadro boyama işine ara verdi, bir süre yapmayacakmis, bizimde bir kadro boyatma hayalimiz vardı geçenlerde konuştuğumda bu şekilde bir dönüş yaptı, umarım tekrardan başlar.

Yasin bey kadro boyama işine ara verdi, bir süre yapmayacakmis, bizimde bir kadro boyatma hayalimiz vardı geçenlerde konuştuğumda bu şekilde bir dönüş yaptı, umarım tekrardan başlar.
Hadi ya, umarım başlar :(

• Beğen
Tepkiler: yavuzkosar
Bence hiç uğraşmayın, hem gönlünüz geçer çabuk sıkılırsınız hem de orijinali gibi olmaz.

Ayrıca Mosso 735 TCA sıradan bir bisiklet değil yani değerli, karakterli bir bisiklet. TCA'nin kendi duruşu yeter.

Ben olsam orjinali bozmazdım. Düz mat siyahın bisikletinizden daha çirkin duracağı tarafındayım. Yani bence bisikletinizin görüntüsü ve tasarımı yabana atılır değil. (Tabi ki renkler ve zevkler tartışılmaz).

@suyunsesi düz mat siyah renk o kadar yaygınlaştı ki kabak tadı verdi artık.

İlk başlarda siyah renk tamam güzel dedim ama sonra bi baktım tüm piyasayı mat siyah renk kapladı, kabak tadı verdi.

Hem spordur bu, spor renklidir, canlıdır, hareketlidir nedir o kasvetli kasvetli simsiyah.

Kısacası ben de yol bisikletini renkli sevenlerdenim lakin simsiyah sevenlere de saygım sonsuzdur.

Ne yalan söyleyeyim bende biraz sıkıldım, bundan sonraki bisikletim nasip olursa renkli ama yine tek renk yada 2 renk kombinasyonlu birsey düşünüyorum. Kısmet diyelim.
IMG_20200628_170159_667.jpg

Kadro boyama konusunda özellikle İstanbul da bu işi yapanlar var.Asla durmanın bir videosu var onuda ekleyeyim şuraya

Soulrider da boyama yapıyor ama işi başından aştığı için ara vermiş olabilir.

boyamadan önce en kötü paintle böyle bi bakın derim :D Ben de çok düşündüm boyatsam mı plasti dip mi yaptırsam (fiyat bile almıştım) diye ama şu an orjinali ile biniyorum bakalım :)

67,6.1.jpg67,5.jpg

Merhaba
bisikletimin jantları resimdeki gibi mat siyah çizilmeye de baya hassas piyano siyah renk yapmak istiyorum. Sökülebilen araba jant boyaları var, nasıl durur tecrübe eden var mı5B817C06-BDF3-48C2-AF5E-6E4FF85D4CF8.jpeg

Benimde ilerleyen sürec icerisinde halihazirda kullandigim full karbon ,full italyan Gios'umun ( heyttt be soylemesi bile beni benden alıyor ) boyasini söküp ,Salcano ng 650 yapasim var bakalım ehe kih kih ehe aha
boyamadan önce en kötü paintle böyle bi bakın derim :D Ben de çok düşündüm boyatsam mı plasti dip mi yaptırsam (fiyat bile almıştım) diye ama şu an orjinali ile biniyorum bakalım :)

235053 dosyayı görüntüle235055 dosyayı görüntüle
Hocam tasarimlarinizin uzay caginda oldugunu belirterek saygilarimi sundugumu bildiririm , arz ederim efenim hshzbshz :D Bu ney ya

Benimde ilerleyen sürec icerisinde halihazirda kullandigim full karbon ,full italyan Gios'umun ( heyttt be soylemesi bile beni benden alıyor ) boyasini söküp ,Salcano ng 650 yapasim var bakalım ehe kih kih ehe aha
Abi hemen Gios ailesine ulaşıyorum ve bisikleti elinden almalarını söylüyorum ;)

Abi hemen Gios ailesine ulaşıyorum ve bisikleti elinden almalarını söylüyorum ;)
Aman dur sakin haa zaten full siyah , avrupa birligi plakali bir minibüs takip ediyor beni huylaniyorum zaten aman diyim hacı

Bence hiç uğraşmayın, hem gönlünüz geçer çabuk sıkılırsınız hem de orijinali gibi olmaz.

Ayrıca Mosso 735 TCA sıradan bir bisiklet değil yani değerli, karakterli bir bisiklet. TCA'nin kendi duruşu yeter.
Kime sorsam aynen böyle diyor. Sanırım vazgeçtim :(
Ben olsam orjinali bozmazdım. Düz mat siyahın bisikletinizden daha çirkin duracağı tarafındayım. Yani bence bisikletinizin görüntüsü ve tasarımı yabana atılır değil. (Tabi ki renkler ve zevkler tartışılmaz).
Haklısınız..

235053 dosyayı görüntüle235055 dosyayı görüntüle
Photoshop biliyorum , oradan yapayım aslında. Güzel fikirmiş :D neden aklıma gelmediyse

Elektrostatik boyama yapan bir yer var, tanıdık vasıtasıyla buldum. Şu an karar aşamasındayım.
1- Alüminyum kadro ve maşanın bu yolla boyanmasında bir sakınca var mıdır?
2- Daha kaliteli bir boyama yöntemi var mıdır?
3- Bisikletin üstüne yazı, sticker falan gibi bir şansımız oluyor mu? Çok boş kalır mı diye düşünüyorum.
4- Kadro ve maşa boyanacak. Peki gidon da boyanır mı bu yöntemle?

• Beğen
Tepkiler: Ersin savaş
Geri