Scudo Sports

Kadro alıp donatmak mı, donanımlı bisiklet almak mı?

Bisiklet toplamak zevkli bir iş. Fakat tecrübe olmadan bunu yapmak sadece zaman ve para kaybına yol açar. Her hangi alt segment bir bisiklet alıp kullanım amacımıza göre onu donatmak bence en güzel şekilde bisiklet toplamaktır. İleride bu bisikletimizi satar edindiğimiz tecrübe ile sıfırdan bisiklet toplarız. Bence olması gereken budur.

Scudo
Şu anki işimde elektrikli scooter topluyorum.

http://stepup2thefun.com/wp-content/uploads/2014/07/electric-kooper-rental-miami.jpg

İleride bende toplamayı düşünüyorum. Sanırım fazla zorlamaz bisiklet toplaması. Tek sıkıntı bütçe tabi toplamışken güzel birşey olsun istiyorum.

Hazır bir bisikletin aynısını yalnızca kadroyu alıp parçalarını toplayarak yaparsanız benim gördüğüm %15-20 civarı daha pahalıya geliyor. Topladığınızda aynı fiyata mal etmek isterseniz de daha ucuz komponentler kullanmanız gerekiyor. Bu nedenle bana profesyonel değilseniz ve mutlaka belirli bir spesifikasyona ihtiyaç duymayacaksanız hazır almak daha mantıklı geliyor.
Örneğin:
(link)
Bu bisiklet 1847 euro

Kadrosu ise (link)
1007 euro

Ultegra 6800 grup seti 562 euro
(link)

Mavic Ksyrium Elite S WTS teker seti 496 euro
(link)

F:izik Antares sele 59 euro
(link)

Gidon 50 euro
(link)

Şu anda 2174 euro oldu bile. Daha bunun gidon sargısı arka aktarıcı ayağı vs ıvır zıvırları için gidecekleri düşünürsek 2250 euro civarına gelecektir.

Bu fiyata hazır alırsanız aynı bisikletin Ultegra setlisi değil Sram Force ve Mavic Kysrium SLS teker setlisini alıp üzerine de aksesuarlar için para arttırmanız mümkün.
(link)

@Çağrı Soylu

Kargo ücretlerini de katmak gerek. Sadece ilk linktekinin 200 € kargo ücreti var. Diğer parçaları tek tek getirecekseniz en az 300 € kargo tutar

• Beğen
Tepkiler: Çağrı Soylu
Salcano xrs 030 kadro - 2. el temiz kadro bulmak zor mecbur bunu aldım ilerde değiştirmeyi düşünüyorum
Mavic aksium jant teker seti
Shimano 105 5800 Groupset
Ritchey parçalar

2500 liraya topladım
Kadroya 350 lira verdim.

Eğer iyi bi kadro bulabilirseniz, toplamak daha mantıklı.
Herşey yurtdışından geliyor ver %18 vergini al ürününü.

Ben hiç korkmuyorum deli cesareti mi ne :) Abi bi bakıyorum bi işçinin bi ay geçindiği parayı verdiğimde bana hz. İsanın bisiklet parçalarını veriyolar shımano tourn. Gibi artırıcılar falan jantları falan kendi isimlerini koymuşlar yanına asdjk klavyeye rasgele basıp aha havalı oldu la dmişler resmen kof bir jant vb. Vb. Bu gün aliexpress ya da banggood dan aldığın malı paypall dan ödemeyi iptal edip iade edebilirken yurt içinden aldığın paketten hıyar çıkıyor... Uzun lafın kısası bi hırvat gencinin internet forumlarına bakarak 1950 bmw sini elektrikli yarış arabasına çevirdiği çağda internete bakıpta bisiklet toplanır hacı abi toplayamassam o harcadığım 800$ dan çok 3 kıtaya hükmeden şanlı türklerin (Türk anlayışım kimliğinde ay yıldız bulunup göğsünü gererek ay yıldız altında yaşayan herkestir) torunu olarak bi işi beceremememdir; ki bu koyar

@Çağrı Fatih Yamalı

Özellikle bu işten zevk alıyorsanız toplayın. Ama amaç sadece iyi bir bisikletse, istediğiniz spesifikasyona en yakın bisikleti kabul edilebilir bir fiyata alabiliyorsanız alın ve hoşunuza gitmeyen ufak tefek değişimleri yapın bence. Ben ikinci dediğimi yapıyorum şu anda.:)

Eski konu hortlamış, tarihe bakmadan cevapladım, konuyu araştıran başka arkadaşlara fikir vermiş olalım.:)

Ben ikinci el bisiklet alıp sıfır parçalarla yükseltmek diyorum :)

Toplamak konusunda en çok ne önemlidir bütçede aslan payı neye verilmeli tur bisikleti toplamak niyetimiz kadroyu kumar oynayıp çinden aliexpressten alıcam bilgiyi topluyorum forumu ablukaya aldım fakat yardım gelirse minnet duyarım özellikle jant lastik konusunda ne önemlidir yolda bırakmayan jant dış ve iç lastiğin püf noktaları neler bu konudan ışık tutun bize

@çaylakşevik Yabancı diliniz varsa benim izlediğim yöntemi anlatayım. Yüksek hacimli satış yapan yabancı sitelerde aradığım komponentle ilgili tercihleri daraltırım (sadece yol bisikleti donanımı, sadece şu özelliklerde vs gibi arama daraltmadan bahsediyorum). Daha sonra o parçaya ayırmayı düşündüğüm bütçenin yaklaşık yüzde 15/20 kadar üstünü max fiyat olarak seçerim. Kalan seçenekleri polpüleritesine göre azalan sıraya koyarım ve en üstte kalan birkaç modeli karşılaştırırım. Kullanıcı yorumlarını en kötü yorumlar başa gelecek şekilde sıralarım ve sorun yaşayan insanların bahsettiği ortak bir problem var mı diye incelerim. Tüm bunlardan sonra aklıma yatan parçalar arasında bir fiyat/performans sıralaması yaparım ve kazanan ortaya çıkar.:) Zahmetli ama en sorunsuz yol bu bana göre. Ancak tüm bir bisikleti bu yöntemle toplamaya kalkarsanız oldukça mesai harcamanız gerekir onu da söyleyeyim.

Muhtemelen ağustostaki tur için yeterince zamanım var gibi duruyo :) tur lastikleri olarak ne alınır olay nedir

Mesela arka teker için slx bi artırıcı alıp ön tarafa yol modeli bir artırıcının bir türünü kullansam ve asıl sorun artırıcı mı ana odağım olmalı yoksa sele jant çatal daha mı önemli bi krank yuvasının aldığım kranksete uyumunu nasıl anlarım ??

istediğin bisiklete binmek istiyorsan ve paranın validesiyle samimiysen kadro alıp donatmak makbulüdür.
Başkalarının sen ve senın boyuna yakın kimseler için ortak ölçülerde ürettiği bisikletlere razı geliyorsan donanımlı bisiklet almak.

• Beğen
Tepkiler: Gökhan BİROL
Çinden alışveriş yapmak yurtiçi alışverişten daha güvenli paypall da gelen hatalı üründen dolayı ürünü çine geri yollayıp paranızı satıcıya vermiyosunuz yani çin hıyarı gibi bi ihtimal yok kutularda ve hazır bisiklette marka bedeli koyuyorlar tıpkı xiomi markalı çinli üreticinin yarı fiyatına sonny samsung ile aynı marka parçalarla ürün satması gibi

• Beğen
Tepkiler: Gökhan BİROL
Geri