Scudo Sports

Kadir Şeker'in kurtardığı kadının verdiği ifade

Konuya siyaset en tepeden el atmış,Kadir için tahliye kararı verilirse hiç şaşırmam;
İçtihat hukuku diye bir şey var. Eğer bu olayla ilgili olarak tahliye kararı çıkar ise, bu karar gelecekteki benzer yargılamalar için emsal karar niteliğinde kullanılacaktır. Bu da malesef gerçekten suçlu olanları suçsuz olanlardan ayırmayı zorlaştırır. Devletin yargıya müdahil olması meselesi çok korkunç. Ama her şeyde geriye gittiğimizi düşünürsek, yargının da "kadılık" müessesesine bağlanması hiç de imkansız gözükmüyor. Zaten bunun bir tık ötesi şeriat olur. Fetva ile insanların kaderleri çizilir filan. Umarım ülkemiz o günleri görmez.

Scudo
İçtihat hukuku diye bir şey var. Eğer bu olayla ilgili olarak tahliye kararı çıkar ise, bu karar gelecekteki benzer yargılamalar için emsal karar niteliğinde kullanılacaktır. Bu da malesef gerçekten suçlu olanları suçsuz olanlardan ayırmayı zorlaştırır. Devletin yargıya müdahil olması meselesi çok korkunç. Ama her şeyde geriye gittiğimizi düşünürsek, yargının da "kadılık" müessesesine bağlanması hiç de imkansız gözükmüyor. Zaten bunun bir tık ötesi şeriat olur. Fetva ile insanların kaderleri çizilir filan. Umarım ülkemiz o günleri görmez.
Tahliye çıkmasa bile,sanki az ceza alır..Çünkü devletin en tepe noktası,Kadir'den yana olduğunu açıklamış..
Böyle bir şey de yapılmamalı işte..Yargıyı etkilemek,devam eden davalara/soruşturmalara müdahil olmak kabul edilemez..

Maktul kadını dövüyor muymuş?Dövmüyormuş..
Kadir'de bıçak var mıymış?Varmış..
Ne diyorsun o zaman?o_O
Serbest mi kalsın yani..Meşru müdafaa filan..
Cebinde bıçakla adamın üstüne gitmiş mi?Gitmiş..Böyle meşru müdafaa mı olur? :booo:
Ama Kadir çok iyiydi filan..Hapisteki hiç kimse ''ben kötüyüm'' demez ki..Herkes iyi zaten..!
Çiftlikbank'ı kuran tosuncuk bile ''ben iyiyim'' der yani..
''Abi onlar parayı harcamayı bilmiyorlardı,onlara paranın nasıl harcanağını gösterdim işte..İyilik yaptım abi'':D
Meşru müdafaa, karşısındaki kişiye karşı uygun oranda şiddet göstererek kendini savunmadır. Ha ne yaparsın, sana zarar veremeyecek şekilde dövüp etkisiz hale getirirsin ama adamı komalık yapma, kalıcı hasar verme vs olunca suçlu bulunursun. Adam sana silah çekti diyelim, sende de silah varsa ve o korkuyla bir iki el koluna, bacağına sıkarsın meşru müdafaa desin. Lakin gidip kafasına, kalbine sıkarsan veya adamı kevgire çevirirsen bu cinayet olur. Buradaki adam aslında iyi bir şey için hareket etmiş ama sanırım olayların gidişine göre sonunu kötü bağlamış. Karşındaki adamda ne silah var, ne bıçak var ama sen bıçağı çekip saplıyorsun. Üstüne üstlük kalbine saplıyorsun. İlla vuracaksın bacağına koluna vursan yine iyi. Dersen ki olayın etkisiyle o düşünülmüyor, o zaman o riski almayacaksın.O bıçağı taşıyorsan, kullanman gerektiğinde sonuçlarının ne olacağını az çok biliyorsundur. o yüzden diyorlarya silah, bıçak vs taşımayın başınıza iş alırsınız diye. Üzerinde bıçak olmasaydı belki en fazla birkaç yumruk, tekme yiyip olayı sineğe çekecekti. Gücüm yetmedi diyip geçecekti. Bak şimdi noldu...En büyük darbeyi de o kadın hem cinslerine karşı yapmış oldu. Zaten insanlar başım belaya girmesin diye, kimse kimsenin olayına müdehale etmiyordu. Şimdi böyle bir durumda ilk aklıllara bu olay gelecek. Sonradan beni suçlayacak karı için başımı ne belaya sokayım diyip görmezden gelecek.

• Muhteşem
Tepkiler: bsklt07
Şahsiyet dizisini seyretmenizi tavsiye ederim. Muhteşem oyunculuğu ile Haluk Bilginer benzer bir konuyu tartışıyor

Şahsiyet dizisini seyretmenizi tavsiye ederim. Muhteşem oyunculuğu ile Haluk Bilginer benzer bir konuyu tartışıyor
Haluk bılgıner veya başkası. Isımın onemı yok fakat bazı yazarların yazdıgını aktarayım... Oscar emmy gıbı ödüller kuresellerın kendısı için en tehlıkelı gördüğü kıtlelerden birisi olan sanatçı camısana tuttugu oltadakı havuç. Ne dızıden haberım var (adını duydum sadece) nede suan ıslenen konudan. Alttan alta verilen mesajlar olabilir marjınal sosyalıst komınıst mevcut sistemin düşmanı gözüken dusunce/kişiler bile bu tuzağa düşmüş farkında olmadan hizmet ediyor olabilir. Güvenmemek lazım kımseye :)

Haluk bılgıner veya başkası. Isımın onemı yok fakat bazı yazarların yazdıgını aktarayım... Oscar emmy gıbı ödüller kuresellerın kendısı için en tehlıkelı gördüğü kıtlelerden birisi olan sanatçı camısana tuttugu oltadakı havuç. Ne dızıden haberım var (adını duydum sadece) nede suan ıslenen konudan. Alttan alta verilen mesajlar olabilir marjınal sosyalıst komınıst mevcut sistemin düşmanı gözüken dusunce/kişiler bile bu tuzağa düşmüş farkında olmadan hizmet ediyor olabilir. Güvenmemek lazım kımseye :)
Bunlar ''zırva'' sevgili osman..Dizilerle/filmlerle filan bizi bir yöne kimse sevk edemez..Şu dizide şu işaret varmış,şu konu işlenmiş filan..Bunlar boş şeyler..
Küresellerin kendisi için en tehlikeli gördüğü kitle filan da yok..Hele bu kitle sanatçılar filan olamaz..

Evrim denilen şeye bir yön veremezsiniz..İnsanlar da bu konudan/olgudan muaf değiller..Yani insanları bir yöne sevk etmek isteseniz bile,insanlar o yöne gitmeyebilir..Gidebilirler mi?Gidebilirler de..Bunu bilemeyiz ama..Tam ters yönde de gidebilirler..

Bunlar ''zırva'' sevgili osman..Dizilerle/filmlerle filan bizi bir yöne kimse sevk edemez..Şu dizide şu işaret varmış,şu konu işlenmiş filan..Bunlar boş şeyler..
Küresellerin kendisi için en tehlikeli gördüğü kitle filan da yok..Hele bu kitle sanatçılar filan olamaz..

Evrim denilen şeye bir yön veremezsiniz..İnsanlar da bu konudan/olgudan muaf değiller..Yani insanları bir yöne sevk etmek isteseniz bile,insanlar o yöne gitmeyebilir..Gidebilirler mi?Gidebilirler de..Bunu bilemeyiz ama..Tam ters yönde de gidebilirler..
Ben sublımınal mesaj yada aytunc altındal veya nıhat genç komplo teorılerınden bahsetmıyorum. İsterseniz bakalım kadır şeker ı haklı cıkaran ünlüler kimler. Her ünlü gercekten ünlü degıl maalesef.

Ben sublımınal mesaj yada aytunc altındal veya nıhat genç komplo teorılerınden bahsetmıyorum. İsterseniz bakalım kadır şeker ı haklı cıkaran ünlüler kimler. Her ünlü gercekten ünlü degıl maalesef.
Türkiye'deki ünlüleri ciddiye almamak lazım..

Şimdi olaya gördüğüm her açıdan yaklaşacak olursam

1) Kadir genç ve tıp okumak istiyor. Ancak yanında bıçak taşıyor, yani normal bir insan yanında bıçakla dolaşır mı? Yanında bıçak taşıyan birisi hiçbir şekilde güven vermiyor bana. Ancak gazetelerin hiçbiri Kadirin taşıdığı bıçağa vurgu yapmamış, vurgu yapılan yerler ifade veren kadının "3 çocuğunu bırakacak kadar kötü bir anne" olduğu, ölen kişinin ise "19 suçtan sabıkalı" yani suç potansiyeli yüksek olan birisi olduğu hakkında. Yani ikisi de kötü, Kadir iyi gibi servis ediliyor, ancak bıçak taşıyan Kadir ne kadar iyi olabilir? Ki bu durumda kullanmış ve birisini öldürmüş.

2) Kadın belki gerçekten zor durumdaydı, Kadir yardıma gitti, olay karıştı üzerindeki bıçağı kullandı. Kadın adamın öldüğünü görünce katili kadirden şikayetçi olursam para koparırım diye düşündü, o yüzden bu kadar saçma sapan ifadeler verdi.

Yani bana kalırsa 3 kötü adam var hikayede. Kimsenin silah taşıması savunulmamalı, kimsenin suç işlemesinin savunulmaması gibi. İlkel canlılarız, can almayı bu kadar kolaylaştıran gereçler taşınmamalı kesinlikle, insana güven vereceği aşikardır bu tür araçların, durumdaki gibi.

Geri