Kadinlara yonelik siddete dur demek icin bir fotograf al :)

bikergrrl

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Ocak 2006
Mesaj
1.096
Tepki
763
Herkese merhaba :)

Gecen sene bir proje baslattik. Adi:

Kadinlar Icin Kadinlar Tarafindan ((link))

Amacimiz kadinlara yonelik siddete karsi bilinclendirme yaratmak, kadin kuruluslarina destek olacak bir fon olusturmakti. Ilk acik artirmamiz "111 Kadin Fotografci"nin calismalariyla 17 Mayis 2005'de Darphane-i Amire'de gerceklesti. Kapanmak uzere olan Mersin Bagimsiz Kadin Dayanisma Dernegine fotograflarimizi satarak Mayis ayindan Aralik 2005'e dek nefes alabilecekleri bir zaman dilimi yarattik.

Bu sure icerisinde ciddi bir portfolyo da olusturmustuk. Turkiye'de ilk defa kadin fotografcilarin yer aldigi karma bir sergimiz vardi. Bu, gun gectikce buyudu. Sayimiz 210'u gecti.

Hemen hemen herseyi internet uzerinden yuruterek bir sergiler zinciri olusturduk. IFSAK bize daha onceleri Izzet Keribar, Ara Guler gibi isimlerin aldigi Yilin Fotograf Odulunu verdi gecen sene. Sonra da Istanbul, Diyarbakir, Canakkale, Kars, Washington D.C., Londra'yi gezdi fotograflarimiz.

Simdi ise hepsi Urfa Yasamevi'ne kaynak saglamak amacli, 1 yasini doldurmus oldugumuz su gunlerde ikinci acik artirmamiz icin bir araya geliyor.

8 Nisan'da Urfa'da bir acik artirma duzenliyoruz ve yeni koleksiyonumuzdaki fotograflarimizi kadina yonelik siddeti onlemek icin calisan, Urfa Yasamevi'ni bir sure daha ayakta tutabilsin diye satiyoruz!

Acik artirmayi Urfa'da duzenliyoruz, cunku bu tarz etkinliklerin Istanbul sinirlari disina cikmasi gerektigine inaniyoruz.

Urfa'da duzenliyoruz, cunku fotograflarimizi Harran Universitesi ogrencilerine gostermek, onlarla paneller duzenleyip fotografi, sanatin sosyal sorumluluktaki yerini konusmak istiyoruz. Cekim gezilerine cikip tecrubelerimizi aktarmak istiyoruz.

Urfa'da duzenliyoruz, cunku tore cinayetlerinin cikis noktalarindan birisinde siddete maruz kalan, intihar egilimi olan, daha once intihara tesebbus etmis, hayattan umudunu kesmis kadinlara ve cocuklara psikolojik ve hukuksal destek veren Yasamevi, Urfa'da.

Bizi Urfa'da yalniz birakmak istemiyorsaniz web adresine tiklayin, bir fotograf secin, info@kadinlaricin.org adresine 8 Nisan'da size ulasabilecegimiz bir telefon numarasi yazin, ve acik artirmaya katilin. Ya da acik artirma stresini (ki bazilari "eglencesi" diyorlar :)) yasamak istemiyorsaniz, ayni adrese bir mail yazin, hangi fotografi simdiden satin almak istediginizi belirtin.

Acik artirmada acilis fiyatimiz 60 YTL olacak. Acik artirma oncesi ve sonrasinda satilacak her fotograf icin sabit fiyatimiz 200 YTL. Para transferini direk Urfa Yasamevinin hesabina yapiyorsunuz.

Kadinlar Icin Kadinlar Tarafindan projesi tum masraflarini kendi aralarinda paylasan, servis sponsorlugu disinda sponsorluk kabul etmeyen, ve kendilerine sunulan her kurus icin yardim ettikleri kadin kurulusunun hesabini gosteren tum dernek ve vakiflardan bagimsiz bir projedir.

Urfa'da sesinizi duymak dilegiyle


Bugun Hurriyet'te bizi okumak isterseniz:

(link)
 
Scudo

Mesut Girgiç

Forum Bağımlısı
Kayıt
28 Mart 2006
Mesaj
4.518
Tepki
11.737
Şehir
Konya


Fotoğraf açık artırımı sizin arzu ettiğiniz seviyede başarılı olur dilerim.. Kendi imkanları nisbetinde Urfa Kadın Yasamevi'ne maddi yardımda bulunmak isteyenler için, (açık artırıma katılmadan, daha ufak meblağlarda katkıda bulunabilecekler için) imkan varmıdır? Sakıncası yoksa, yasamevinin banka hesap numarası burdan bildirilemez mi? Çabalarınızda, insanlık onuru adına başarılar dilerim..
 

bikergrrl

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Ocak 2006
Mesaj
1.096
Tepki
763
ymgirgic bey (aka ironman.1 :) ) duyarliliginiz icin asil ben tesekkur ederim :)

Tabii ki yardimin buyugu kucugu olmaz. Urfa Yasamevinin bilgileri soyle:

Yaşamevi Kadın Dayanışma Derneği:

Başkan Sevinç Özipek
Adres: Bahçelievler mah. 8.sok. Yılca apt. kat 2. no 5
Şanlıurfa
Tel: 0414 315 17 25

Hesap Numarasi: FORTIS Bankası Şanlıurfa Şubesi

Yaşamevi Kadın Dayanışma Derneği
Hesap no. 30440 0011 (YTL hesabi)

Simdiden herkese cok tesekkurler!
 

Mesut Girgiç

Forum Bağımlısı
Kayıt
28 Mart 2006
Mesaj
4.518
Tepki
11.737
Şehir
Konya


Yapılan en küçük katkı bile, umarım başımızın tacı kadınlarımızın bu dünyasını, yardım edenlerin de ahiretini güzelleştirir, inşallah..
Allah (c.c.) herkesten razı olsun..:)
 

bikergrrl

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Ocak 2006
Mesaj
1.096
Tepki
763
umudumuz o. Urfa yasamevinin finansmani (saka gibi) 1 Nisan itibariyle bitiyor. Umariz bu acik artirma ve oncesi ve sonrasi yapilacak satislar, ya da bagislarla bir sure daha onlari ayakta tutmaya yeter. bakalim...
 

Mesut Girgiç

Forum Bağımlısı
Kayıt
28 Mart 2006
Mesaj
4.518
Tepki
11.737
Şehir
Konya


“İstanbul’da yaşarken günümüzün büyük bir bölümünü hayatın bütünü içerisinde kaybolacak kadar önemsiz ayrıntılar peşinde koşarak geçiririz.......
Yaklaşık 13 milyon insanın yaşadığı İstanbul’da bazılarımız diğerlerinden daha görünmezdir.....
Burası güçlü olanın kazandığı bir arenadır; ve güç, kişinin espri anlayışı ve hayatta kalma dürtüsüyle doğru orantılıdır. Bu güce sahip olan mülteciler kısa zamanda, şehir içerisinde kendilerine yardım etmek üzere kurulmuş birkaç yardım organizasyonundan birini bulabilirler.....
Ancak bu yardım organizasyonlarından bazıları, ajandalarında misyonerlik gibi art niyetler de barındırırlar...
24 şubat 2004 ” *

Kötülüklere karşı gösterilen sessizlik ona ortak olmaktır, oysa iyilik edene yardımcı olmak, iyiliğe ortak olmaktır.
Haydi bisiklet severler, insanları daha çok sevelim, görünmeyen ve/veya madur insanlar için herkes imkanları nisbetinde elini uzatsın...(hep beraber pamuk eller ceplere olayı) Eminiz ki bağışlar için banka hesap numaraları 1 nisandan sonrada havale kabul etmeye devam edecektir. ;)

*Kaynak(tırnak içindeki italik cümleler): Bikem Ekberzade, Yasadışı (fotoğraflı belgesel bir kolaj), Plan B yayınları, sf:6-7, 2006
 

bikergrrl

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Ocak 2006
Mesaj
1.096
Tepki
763
tabii ki acik kalacak! :D Burada daha once verdigim hesap numarasi Yasamevi'nin surekli hesabi, dolayisiyla simdi, sonra, ne zaman isterseniz onlara yardim edebilirsiniz..

Simdinin aciliyeti malum, hic paralari kalmadi.. Ama simdi yardim edemeyenler, sure icerisinde de hesaba bagis gonderebilirler.. :)
 

bikergrrl

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Ocak 2006
Mesaj
1.096
Tepki
763
Yukaridaki "post"a ekleme yapmak istedim ama o butonu bulamadim, neyse o yuzden yeni bir post yaziyorum, kusura bakmayin.. bugun Urfa'dan aradilar, Urfa Valisi acilisa gelmis, daha ilk gunden sergiye ilgi bayagi olmus, umariz bu 8 Nisan'a kadar devam eder.. (8 Nisan dahil :D)

Bir de bugun Cumhuriyet bizi yazmis :D

Hersey yolunda giderse acik artirma gunu (onumuzdeki cumartesi) CNN Turk bize ara ara canli baglanacak.. bakalim! :) Yeter ki katilim olsun. Istegimiz Turkiye'nin her yerinden gozler bir defaligina guzel birseyler icin Urfa'ya cevrilsin. Insanlar telefon acsin, acik artirmaya katilsin, Urfa'ya Turkiye'nin butun sehirleri destek versin.

O yuzden, lutfen eger proje ilginizi cekiyorsa calismamizi duyurmamiza yardimci olmaya cekinmeyin. Ilgilenecegini dusundugunuz yakinlariniza haber vermeniz bile yeterli ;)

Herkese simdiden tesekkurler
 

bikergrrl

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Ocak 2006
Mesaj
1.096
Tepki
763
herkese tekrar merhaba.. Ironman'e de uyari icin tesekkurler :D

Cocuklar eger projeden bagimsiz Yasamevine bagis yapmak isterseniz ve bir havale ucreti ile karsilasirsaniz FORTIS subelerinizde, yapacaginiz islemin "bagis" oldugunu soylediginiz zaman bu 20 YTLlik havale ucretinden muaf tutuluyorsunuz.. Bilginize :D

Herkese Urfa'dan selamlar
 

Mesut Girgiç

Forum Bağımlısı
Kayıt
28 Mart 2006
Mesaj
4.518
Tepki
11.737
Şehir
Konya


Size, Urfa ve dolayısıyla Türkiye için yaptığınız herşeyde kolaylıklar dileriz..
Not: Bundan sonra "yüksek mevkilerde tanıdığa" ihtiyaç duyduğumuzda, direk sizden yardım isteyebilirmiyim?
(Havale olayına el attığınız için tekrar teşekkürler. EFT tavsiyenizi de ilgilenen arkadaşlar için tekrarlamış olayım.. )
 

bikergrrl

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Ocak 2006
Mesaj
1.096
Tepki
763
Ironman selamlar Urfa'dan :D yuksek yerlerde tanidiklarim cok yoktur, fazla ihtiyacta duymam, tecrubem genelde kendi degirmenlerini ogutmek icin su tasitmaktan oteye gecmez yardimlari ;)

Ancak biz kendi degirmenimizi kendimiz ogutmeyi becebilenlerdeniz sanirim, bugun Urfa'da bir ilki gerceklestirdik, fotograflarimizi acik artirmada sattik ve yaklasik 4 milyar para topladik.. Bu tabii ki devede kulak.. Urfa yasamevinin acilen kendilerine ait bir yuvaya ihtiyaclari var. Burada son 4 gundur gorduklerimiz, Yasamevinde calisanlarin tamamen gonullu katkilari, cabalari, cirpinislari o kadar kayda deger ki!!

Fotograf almasaniz da bagis yapmaktan cekinmeyin, daha yolun basindayiz, her kurus yerini bulacaktir! Hic merak etmeyin, biz geldik, birinci elden deneyimledik, yurekten cagiriyorum herkesi, bir sekilde Urfa'ya destek vermeye.

Bu ulkede bir cok seyin degismesi icin, guzellesmesi icin egitime ihtiyac var ise iste o burada yapiliyor.. Koylerden, sehirden egitim sansi olmamis kadinlara okuma yazma ogretiliyor, psikolojik danismanlik, hukuksal danismanlik veriliyor ve altini cizerek tekrar edeyim, tum bunlar gonullu yapiliyor..

Para gondermek istemezseniz, kutuphaneleri icin kitaplara ihtiyaclari var, kitap olmazsa bir projektore ihtiyaclari var, gonullulere ihtiyaclari var...

Elinizden ne gelirse!

Bu arada havale ucreti krizi hala devam ediyormus, eger bagis yapmak istiyorsaniz EFTyi deneyin derim, pazartesi tekrar bakacaklar ne yapilabilir..

Urfa'dan selamlar
 

Fatih - MFG(+)

Forum Demirbaşı
Kayıt
18 Eylül 2004
Mesaj
500
Tepki
368
Şehir
Maltepe/İstanbul
Selamlar;

Çok önemli bir iş ve projeye imza atıyorsunuz. Umarım bu heves ve azminiz hiç geçmez. Bu ülkede kadınlara şiddet uygulanmayan, kadının ikinci planda görülmediği, erkeğin de kadının da birbirlerine hiçbir art niyet olmaksızın hiç çekinmeden sevgi ve şefkat gösterebildiği günlere ulaşırız. Fakat lafla peynir gemisi yürümüyor, eyleme de geçmek gerek. İşte siz; niyet, bilgi ve beceri zincirinin son halkası olan sorumluluğu üzerinize alarak eyleme geçmişsiniz. Kutluyorum. Bana göre sırf kadınlarımızı eğitmekle yetinmemeliyiz erkeklerimizinde en başta bu konularda eğitilmeye ihtiyacı var. Bu nedenle bu ülkenin aydınına çok görev düşüyor. Sizlere elimden gelen desteği vermeye çalışacağım. Bir hukukçu olarak İstanbul Barosu'nda Kadın Hakları Merkezinin halen faaliyetlerine devam ettiğini de bilgilerinize sunmak isterim.

Saygılarımla

MFG(+)
 

bikergrrl

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Ocak 2006
Mesaj
1.096
Tepki
763
Cok tesekkurler :D Hem bilgiler, hem desteginiz icin :)

Size kesinlikle katiliyorum.. Benim dilim dondugunce anlatmaya calistigim herseyin besikte cozulebilecegi. Yetistirdigimiz cocuklar neticede toplumu olusturuyor. Dolayisiyla.. egitim, dogru egitim, dogru kisilerin yuruttugu egitim cok onemli.. hepimiz, elimizden geldigince, bilgimiz yettigince, yapabildigimiz kadar buna katkida bulunabiliriz.

Her cocuk, her genc bir projedir. Baslibasina, gun be gun kisiligini bizim isledigimiz bir proje, en azindan ben boyle dusunuyorum :)
 
  • Beğen
Tepkiler: lepidoptera

alpinist63

Daimi Üye
Kayıt
24 Şubat 2008
Mesaj
280
Tepki
184
Şehir
İzmir, Şanlıurfa
Ş.urfadaki kadın şiddetlerine neden tek yönlü bakıyorsunuz?
buralarda kadın gençken güzelliğini yaşama mevsiminde ezilir,hor görülür,güzelliğini yaşayamaz..yaşlandığında ise tersi bir şey olur...toplumda en fazla söze sahip olur.
eleştirmek mahiyetinde söylemiyorum.
batıda türkiyenin batısından bahsediyorum..
kız gençken güzelliğini yaşar,özgürlüğünü özgürce yaşar,her istediğinde elde eder..ama yaşlandığında ise huzur evine gönderilir... bu durumda çok üzücü değil mi?