Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kadans sensörü lastiği

Roux

Aktif Üye
Tepki
170
İsim
Taha KK
Bisiklet
Trek
Merhaba arkadaşlar,

Şehir bisikletimde kullandığım Bontrager Duotrap S sensörünün kadans ölçer cihazını odamda bisikleti bıraktığım yerde lastiği koparak düşmüş buldum bugün. Montaj yaparken hiç bir sorun yaşamamıştım ve 1000km kadar sorunsuz kullanmıştım. Sizce bu neden olmuştur ve acaba nasıl tamir edebilirim? Size danışmak istedim çünkü eğer pedallarken düşseydi belki bulamayabilirdim. Nasıl bir yapıştırma yolu izlemeliyim sizce?

IMG_1812.JPG IMG_1813.JPG IMG_1811.JPG

Scudo
O vericinin mıknatısı değil mi?

Pedala takılan kadans ölçen aparatı sensörün. İsmi verici mıknatısı mı bilmiyorum ama mıknatıslı değil gergin kalmak suretiyle pedalda takılı kalıyor.

@Edip Dinçer

Yok :)
Bunun karşılığında şöyle bir şey takılı değil mi?
http://www.tritoncycles.co.uk/images/bontrager-duotrap-chainstay-frame-cap-p691-1004_related.jpg

Ana ünite fotoğraftaki şey değil?

Bu lastiği kopan parça pedala takılıyor o ise kadrodaki borudaki özel yeri var oraya takılıyor. Aynı hız ölçen magnetleri gibi bu benim kopan parça pedalı her çevirişimde bu sensörün önünden geçiyor ve kadansı öyle hesaplıyor. 1-2 fotoğraf ekliyorum. Elimle sabit tuttuğum yerde aslında kendi kendine durması gerekiyor:) Bisikletim de amma pismiş yav

IMG_1817.JPG
IMG_1818.JPG

Kadans mıknatısı bu. Benim de Garmin mıknatıs kopup düştü. E-Bay'den tanesi 2 dolara 3 tane yeni mıknatıs aldım. Pedala yapışıyor kablo yok bir şey yok çok güzel oldu. Eğer böyle bir formül bulunamıyorsa elekteik bandıyla bantlayın pedala sıkıca gitsin :)

İlk olarak o bisikleti bir silin hele :).

O parça gördüğüm kadarıyla sadece mıknatıs. Onu kullanmak yerine gizli mıknatıs kullanın diyecektim ama verici ile mıknatıs arasında oldukça büyük bir mesafe var. Daha küçük bir mıknatıs iş görmez.
O parçanın yenisini alabilirsiniz ya da cırt kelepçeler ile tekrar tutturabilirsiniz. Cırt kelepçe çok daha mantıklı görünüyor, hem de eskisinden daha sağlam olur muhtemelen ;).

@Edip Dinçer

@Çağrı Soylu

Uzundur kullamıyordum en son kullandığımda ise sağanak yağmur altındaydı ne hallere düşmüş yavrum. Zincirleri, aktarıcıları temizleyip yağladım ama kadroyu yıkayamadım fırsat olmadı. Böyle yakından görünce cidden bi temizlenmesi gerekiyor. Bugün yıkayayım bi güzel:) Çözüm olarak da orjinalinin yenisi satılmıyordu ama herhangi bir mıknatıs iş görüyorsa eğer e-bay den siparişi geçiyorum hem de tekrar düşene kadar cırt-kelepçe yada elektrik bandıyla bantlıyorum. Sağolun arkadaşlar:)

Öyle yazdım ama bunun için e-bayde satılan ufak mıknatıslar iş görür mü çok emin olamadım. Garminde arada 2mm var mıknatıs ile alıcı arasında problem olmuyor. Ama sonuçta 2 dolarlık bir ürün :)

Muhtemelen herhangi bir mıknatıs iş görmeyecektir. Aradaki mesafe fazla çünkü.
Bence bir nalburdan cırt kelepçe alıp onunla halledin ;).

Aradaki lastiği japon yapıştırıcısı ile yapıştırıp, cırt kelepçe ile sabitleyip, elektrik bandıyla da üstünden geçerim sapasağlam olur :D:D

@Roux
En güzeli çift bileşenli 404 (plastik-çelik) olur herhalde....:harika:

Geri