Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kablonet mi, ADSL mi?

smhcnr

Aktif Üye
Tepki
28
Merhaba,

sonunda dial-up interneten vazgeçip yeni aldığım bilgisayar için ADSL ya da kablonet düşünüyorum. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan görüş albilirsem sevinirim. Hangisini tercih etmeliyim?

Teşekkürler.

Scudo
@smhcnr

ADSL Tabii ki hocam hem daha hızlı hem daha ucuz. Türk telekomun sitesinden fiyatları incelemeni öneririm

Benim işyerinde adsl evde ise kablo net var. Aslında her ikisindende memnunum. Her ikisininde eksi ve artı tarafları var.

Mesela adsl daha ucuz kablo ıcın aynı baglantı ıcın 12 ytl daha fazla oduyorsun ultratv teknık destek ucretı. Ama adslde 256 sınırsızda 25 ıle ındırırken kablo 256 da kesıntısız 32 k goruyorum ben.

Adslde yurtdısı hatlar koptugunda herkes cıyaklarken kablo dırekt uydudan baglantıya devam edıyor acaıp hızlı oluyor.

Ama her ay aynı baglantı hızı olmasına ragmen 12 ytl fazla vermekde kabloya sınırımı bozmuyor degıl.

Tercih senin tabiki..

• Beğen
Tepkiler: smhcnr
Adsl iyi durumda. Ara sıra kesilmeler olsa da, son günlerde hızı artmış (tabi kotaya dikkat) genelde 50kbps ile indirebiliyorum. Sabit 100kbps ile indirmişliğim var, gözümden yaş geldi :D

Herkese merhaba
Ben kablo net ile bağlıyım. Son 15-20 gün öncesine kadar teknik destek servisi vardı, en ufak arızada hemen ilgilenip yapıyorlardı. Şimdi 15-20 gündür Türksat ile ,kablonet arasındaki mahkemenin sonuçlanması beklendiği için teknik servis destek hizmeti veremiyor. 126 ise saatlerce müzik dinletip ordan oraya bağlayıp hattan düşüyorlar.
İmkanım olsa bugün sözleşmemi iptal ettireceğim. 16 eylüle kadar bekle mahkeme o gün dediler bekliyorum. Aldığım modememi yansam yanında aldığım vaylıss sistemine mi yansam şaşırdım kaldım.
Kablo net mağduru olan ben.bence ADSL en iyisi diyorum

• Beğen
Tepkiler: Markenrad
@Barbaros

Bende kablonet kullanıyorum 512 k bağlantıya ayda 99 ytl ödüyorum.Bunun iki katı bağlantı hızı (3gb kotalı) adsl ayda 29 ytl.Her ay 70 ytl fazla para ödüyorum acaba aptallıkmı ediyorum diyede düşünüyorum.Öte yandan adsl kullanların çoğunda çeşitli şikayetler duyuyorum.Bu bahsettiğim fiyat farklılığı haricinde kablonet gerek teknik destek gerekse bağlantı konusunda nerdeyse sorunsuz denecek bir çalışma düzenine sahip.Ama ben yinede adsl ye geçmeyi düşünüyorum bu aralar.Özellikle aynı mahallede oturduğum bir arkadaşım kesinlikle sorun yaşamadığını dile getirdi bugün ve beni nerdeyse ikna etti adsl ye geçmem konusunda.:rolleyes:

ben yaklaşık 1 buçuk yıldır adsl kullanıorum evde 3gb sınırlı işyerinde sınırsız ikisindede hız ölçümü yaptım yaklaşık ortalama 800 küsür kb çıkıo download hızları ve evdeki bilgisayarım sürekli bağlantıda ve açık ayrıca hep downloadda ve hız layını da arada bir test ediorum en ufak bir problem yok şimdiye kadar adsl teknik destek hatttını bile aramadım ama tabi şöyle bir dezavantajı var bnm evim erenköy telekoma yakın ama uzak olan birisi için aynı şeyleri söyleyemicem bunu yetkili olan kişilerdende onay alarak sölüorum adsl de bazen uzak mesafelerde ki kullanıcılarda sorun olabiliomuş (hızın azalması vb )

evde adsl kullanıyorum. iş yerimde ise kablonet var..

@çağatay_çankaya
ben adsl kullanıyorum kabloyu kullanmadığım için biliyorum ama adsl iyi bence

Herkese gösterdiği ilgi için teşekkür ederim. Çok fazla download yapmayı düşünmediğimden 3gb sınırlı ADSL almayı düşünüyorum. Türksat ile kablo tv'cilerin mahkemesi uzun sürer.

Bencede adsl en iisi hız konusunda belki kablonet daha ii dir bilemem hiç kullanmadım ama adsl in internetten dahacok verim alabilmek icin programlar var ve gercekden de etkiliyo ben şuanda evde 1024kbs internet kullanıyorum ve download hızım 107kbs filan o civarlarda..

adsl gibi bir olay yok bir kere yaptınmı süper devamlı gidiyor hiç başın agrımaz herkeze tavsiye ederim :)

• Beğen
Tepkiler: tahayyül
Ben de kesinlikle adsl derim, önü açık modern ve yenilikçi bir alt yapı...

adsl ile max down yapamiyosu program falan kurcan ayar yapacan bi ton ugras ama kablonet ile direk max down yapabiliyorsun zaten teknolojik acidan en buyuk kablonet amerikada bile kablo daha ustun fiyatlara gelince adsl iyi goturdu piyasayi ama 2,3 ay icinde kablo ile adsl ayni olcude olacagindan adslye gecmenizi onermiyorum ben gecen gun 512kya gectim 59.9k indiriyorum zaten yakinda hattim otomatikman 1024 olacak kablonun yeni hizmetinle oyuzden kablo diyorum herkeze baglanti kopma derdide yok enazidan

@hakan_the_rider

neyin onu acik adslninmi amerikada kablo kullaniyorlar asil teknoloji kabloda adsl turkiyede yeni bisi oyuzden size farkli geliyor kablo hep vardi performans olarak kablo ile adslyi karsilastirsak kablo max hiza ulasiyo adslde program destekli anca ulasabiliyor

256 hızındaki sınırsız bağlantılar yaklaşık 6 ay sonra kalkacakmış.onun yerine başka tarife seçilecek.ama bi başvuru ile o 6 ay boyunca 1024 sınırsız kullanabiliyoruz.tam olarak nereye nasıl başvuruluyor bilmyiorum ama bi araştırın derim

@Genie

kablonet icinmi diyorsun yani. nasil basvurunca 1024 kullaniliyor fiat aynimi oluyor detay verme imkanin varmi acabag yoksa duydugun bukadarmi :rolleyes:

Herkese merhaba

Ben bir kablonet kullanıcısıyım. Bu güne kadar daha doğrusu 1 hafta öncesine kadar ADSL in daha iyi olacağını, kablo netin iyi olmadığını savunurdum.
Çünkü kablo netim hep arıza gösteriyor, çağırdığım arkadaşlar , aşğıdaki kablonet kutusundan sinyal ayarlarını yapıp düzeltiyorlar ve gidiyorlardı.
Ama yaklaşık 1 - 2 saat sonra gene kablonetim bozuluyordu.

Bu arıza için en az 15 değişik insan geldi hepside aynı şekilde bozuldu. Son geçen akşam arıza bildiriminde bulunduğumda, sözleşmemi iptal ettirip, ADSL e geçicem dedim. Son dışarıdan taşeron firmadan bir arkadaş geldi, akşam vakti aşağıdan sinyali düzeltti ve giderken kendi telefon numarasını verip gece gündüz ara dedi. O gün bu gündür kablo netim harika.

Şimdi düşünüyorum, daha önce gelenler acaba mahkemelik durumları varya ,kablo net ile türksat arasında, onun içinmi bi haylazlık yapıyorlardı.

Birde gelen arkadaş ve daha öncekiler çok yakında aylık 18 ytl gibi bir rakama çok yüksek hızda bağlanılacağını söyledi ve sakın sözleşmeni iptal etme dedi.
Bunlar tabiki benim gelen şahıslardan duyduklarım sizede aklınızda bir fikir oluşsun diye aktardım.

Hoşçakalın.

kota sadece adsl de var sanırsam..bende adsl den bahseditoeum zaten

Geri