Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kablo kesme pensi?

Levent Kırça

Forum Bağımlısı
Tepki
328
Bisiklet
Salcano
Arkadaşlar dış kablolar için özel kesme pensi/makası neyse artık ondan var. Çok mu önemli bir parça elimdeki normal bir pense ya da yankeskiyle kessek olmaz mı? Fiyatlarına baktım az buz birşey değil.

Scudo
İzeltaşın kablo için yan keskiler var.Tek hareketle kesebilirsin.
En güzeli bu.Çünkü diğer yerlerde de kullanabilirsn.15-20 tl kadar.

Uygundur umarım.

• Beğen
Tepkiler: Levent Kırça
http://izeltas.com.tr/upl/20082261341177531.jpg

Bundan mı bahsediyorsunuz?

• Beğen
Tepkiler: sadana
Evet levent.Sende varmış ama başka alternatif arama.

@sadana

Yok bendeki bu değil normal bir keski. Markasını hatırlamıyorum şimdi. Çantada duruyorda bir sorayım dedim.

Gerçi nasıl olacağını eski bir kabloda denerim olmadı. Düzgün kesmezse yeni kabloda denemem. Böyle bir yola başvurayım diyorum.

• Beğen
Ben çoook kullandım.İp gibi çok düz kesiyor.O konuda sıkıntı olmaz.Sadece fiyat konusunda sıkıntı olabilir.

Evet dediğiniz kadar var. Bisiklet için olanlar 50-80TL arasında bir fiyat iken izeltaşın keskisi 25-45 arası. Ama gene 25lik olan düşünülebilir.

(link)

gibi...

• Beğen
Bisiklet için olanların ucu yuvarlaktır. Normal bir penseyle de kesebilirsiniz. Normal bir keski pensesiyle keserken altlı üstlü baskı yapar ve kablo ezilir. Gözle çok da fark edilmeyen bir şekilde çıkıntılar oluşur ve iç telin çalışmasını çok az da olsa engeller. Fakat çok ince bir işçilik istemiyorsanız bir zararı olmaz.

Eğer dış kablonuzun içinde silndirik şekilde bir yay varsa sorun olmaz

Tabi eğer dış kablonuz xtr veya duraace gibi özel kablolarsa kesinlikle tavsiye etmem. Çünkü kablo içinde ayrıca çelik teller vardır o telleri düzgün kesemeyebilirsiniz

bisiklet için pense

http://erinabikeworxonline.com/images/shimano-tl-ct11.jpg

Yok şuanda kullandığım da yeni sipariş verdiğimde düz shimano sis40 kablo. İçinde çevresel dizilmiş küçük teller var.

Silindirik yay yok sanırım.

• Beğen
@Levent KIRÇA

Eğer yay yoksa kesmenizi önermem. Yani yeni tip kabloysa kesmeniz doğru olmaz. Vites teliyse zaten hiç önermem.

Bunun için bir pense almanıza gerek de yok. Ölçüsünü belirledikten sonra bir bisikletçiye giderek kestirebilirsiniz.

Bence de vites teli için riske girmeye gerek yok herhangi bir bisikletçi yardımcı olacaktır.Vites tellerinde ki ufak takılmalar garip sorunlar çıkarabiliyor.Sonra arızayı bulamıyorsun.Bulacam diye de her yeri sök tak yapıyorsun.Yan keski kesiyor ama kabloyuda eziyor keserken.Ayrıca helezonik yay olduğu için bir tarafı sivri kalıyor.İlla yan keski ile keseyim diyorsan o ezikliği ters yönde baskı ile düzelt sivri kalan yeride ince bir işçilikle yok et :)

@ulas

http://i782.photobucket.com/albums/yy110/rapidgamer_photos/DSC_8522.jpg

Kablo bu. Kusura bakmayın tam net olmamış olabilir, makina slr ve makro lensim yok. Anca bu kadar çıkabiliyor.

Ve shimano sis kablo. Yani o kabloyu biliyorsanı o bahsettiğiniz var mı yok mu tahmin edersiniz sanırım. Yeni olduğunu sanmıyorum çünkü yaklaşık 3-4 yıl önce aldım bisikleti ve hala ilk gelen kabloları.

Yeni sipariş ettiğimde bu zaten. Altta linkini veriyorum ürünün.
(link)

Bir bisikletçiye gidip kestirin diyorsunuzda uzak olduğu için debeleniyorum zaten yoksa çoktan gittiydim. Hatta geçen gittiğimde alacaktım ondan ama elinde şuanda yokmuş alamadan döndüm. E habire git gel git gel ne biliyim yol zaman falan evdeki imkanlar daha mantıklı geliyor bir süre sonra.

Ben izlediğim bir videoda kablo kesme aletinin de kabloyu kısmen ezdiğini gördüm. Ve helezonik yayın bir tarafı çıkık kalmıştı. Daha sonra çıkık kalan metali aletin ucuyla tekrar kesti ve kablonun içine küçük konik bir metal sokarak ezilmeyi düzeltti.

Sonuç olarak eldeki imkanlarla çalışmaya devam etmeye karar vermiştim. Şu an vites ve frenlerde çalışma sorunu yaşamıyorum. Uzun zamandır da kendim değiştiriyorum iç ve dış tellerimi. En son geçtiğimiz yaz değiştirdim. Kablonun kestiğiniz ucundaki kısma kestikten sonra biraz ilgi gösterin, sorun kalmaz. :)

@Serden Us

Senin dediğin fren kablolarında var.

(link)

buradakinden bahsediyorsun sanırım.

Evet, helezonik olanlar onlar. Tellilerde de durum pek farklı değil. Telleri düzgünce kesebilen bir alet olduktan sonra işinizi benzer şekilde görebilirsiniz.

bence maket bıçağı kullanın. yavaşça çevirerek kesmeyi deneyin sorun olacağını sanmıyorum. belki biraz kesme aşamasında zorlanabilirsiniz ama düzgün kesersiniz diye düşünüyorum. ya da boru kesicilerden kullanabilirsiniz ama biraz pahalıdır. en ucuz 40 lira civarı bulabilirsiniz

• Beğen
@eray akyol

Eray'cım 40tl demişsinde 50tl ye direk bisiklet kablo kesicisi var zaten :)

Bu arada yeni kablo yolda olduğu için eskide bir deneme yaptım. Elimde bulunun penseli keskiye kabloyu yerleştirdim ve çekiçle vurarak tek hamlede kabloyu kestim. Öteki tarafıyla karşılaştırdım hiçbir fark yok :)

• Beğen
@Levent KIRÇA

Doğru yolu deneyerek buluyorsun dostum tebrikler :) bu arada imzandaki yazı dikkatimi çekti o sağlık nedenleri ile bırakıp 2 ay sonra başka bisiklet satanlardan bu forumda çok göreceksin. gerçi bu sene baya azalma oldu onlarda sağolsun yönetim el attı ama arada bir çıkar. fark edilmiyor zannediyorlar :)

• Beğen
@ferhat köse

Valla Deniz'de farketmiş. Kendisi mod. olduğu için direk bana sordu şundan mı bahsediyorsun diye.

Gerçekten bu karakterdeki arkadaşların çoğalması forum için kötü olacak ama onlar bir şekilde dışarda tutulup forumun çizgisi gene diğer üyelerle korunur diye düşünüyorum. Konu açmak yerine imzamda yazayımda konu kirliliği olmasın dedim.

Yorumlarınız için teşekkürler. Kabloda kargoda gecikti. Kesme olayınıda hallettim sabırsızlanıyorum. Bir vites kollarını ve tellerini takmak kaldı. Yeni parçaları deneyemedim gitti.

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Köse
@Levent KIRÇA

tamam işte kardeş :) benim sana önerdiğimle kablo da kesersin boru da :D sorununu hallettiysen ne mutlu sana :)

Geri