@gatila

bence 180.000km/sn varya orada kesin =D=D
arkadaşlar ben olaya dinle alakalı değilde daha çok bilimsel daha doğrusu varsayım üzerinde birşey söylemek istiyorum...
bu tarz hızlarda saniyede bilmem kaçyüzbin km gibi hızlarda insanın kutlesine oranla üzerine yiyeceği G kuvvetinden dolayı bilim adamları insanın öyle bir durumda moleküllerine ayrılacağını düşünüyor...
ki öyle...
ancak ışınlanmada şöyle bir sorun var tekrardan geri birleştirmek işte asıl sorun burada....
yani ışınlandıktan sonra ağızınızın g.tünüzde bile olma olasılığı var eğerki ışınlandıktan sonra yaşamayı başarabilirseniz....
ayrıca bu tarz bir durumda newton fiziği bu iş için çok basit kalıyor...
ve devreye einstein nın görecelik kuramı devreye giriyor ki bu olayda apayrı ha deyin anlaşılacak şey değil...
quantum fiziğine göre insan bu hızda zamanda yolculuk dahi yapabilir...
ancak nasıl??
aslında bizler birer yansımayız...
belki bu evren de belki başka bir evrende birşeyin ki biz ona insan diyoruz aslında birer yansıma olma ihtimalimiz var...
yani kısaca eğerki kurt deliği dedikleri o ara kısma ulaşmak ve oradan geçiş yapmak mümkün olursa işte o zaman zamanda yolculuk yapmayı başarmış olucaz...
yani bir günlük bir kat edilen mesafeden sonra geri geldiğimizde aslında dünyada bir yıl geçmiş olma iltimali gibi bir durum var...
ama bunlar tabiki kesin şeyler değil bunlar tamamen varsayım...
vede muallakta olan bir durumda şu biz geçmişe veya geleceğe gittiğimizde acaba biz görünecekmiyiz-fiziki olarak yaşlanacak veya gençleşecekmiyiz...
buda işin hem biyoloji kısmı hem fizik kısmına giriyor... acaba hormonlara etki edermi... =D gibi gibi bunlarla ilgili biraz araştırmadan sonra o kadar farkı şeyler üretebiliyorsunuz ki mantıklı olan am teknolojinin el vermediği bir sürü şey üretebiliyorsunuz aklınızda....
aslında bu kadar yazıdan sonra buraları okunmaz belki ama
işte kur'an ı da yorumlamak olayı burada çıkıyor meydana çoğu kişi kur'an'nın herşeyin yazdığı bir kullanım klavuzu olduğunu ve orada yazanlardan artı şeyler yapıldığında birşey olacakmış gibi veya doğru olmayacakmış gibi döşönüyolar aslında yanlış...
o tamamen bir yol gösterici bir ipucu kaynağı...
insanların onu yorumlaması gerekiyor...
biraz mantıklı düşünüldüğü zaman bilinen doğruların aslında yanlış olduğu ortaya çıkıyor...