Scudo Sports

Jant teli yardım?

Cengiz Gökalp

Forum Bağımlısı
Tepki
323
Bisiklet
Scott
merhaba arkadaşlar crossmax st 2009 kullanıcısıyım. birkaç ay önce paten süren biri ön jantıma çarptı soldan 2 jant telimde ufak yamukluk oluştu , tel başları çatladı.Uzun süredir jant telini arıyorum gerek yurt dısında gerek Türkiyede. fakat bir türlü bulamadım.
jantımın gidişinde hiçbir problem yok. akort sorunu yok ama gözüme batıyor bazen ,değiştirmek istiyorum .
Yurt dışında bir yerde buldum mail attım fakat '' US Mavic dealers are prohibited from shipping Mavic products out of the US. '' mesajı aldım yani : ''ABD'den Mavic ürünlerinin nakliyesi,kargosu yasaktır'' mesajını aldım ,şaşırdım :)
forumda crossmax serisini kullanan birçok kullanıcı var. yedek parçasını nasıl bulabilirim.
2. sorum jant tel uzunluğunun görünen kısmı 260 mm. içeri giren kısmı kaç cm oluyor ? kaç cm aralıklarında jant telini kullanabilirim ?
jantımın model yılı 2009
http://www.slanecycles.com/images/996801_Crossmax_ST_Disc_09.jpg

Scudo
Bu senin aradigin ve ölcüsü de bence senin setine uygun olan teller. Bu site almanyada cok güvenilir ve cogu bisiklet bayilerine satis yapan bir yerdir. Istersen sana bu konuda yardimci olabilirim.
(link)[1]-[Froogle]

NOT: 266,5mm olanlar sadece ön jant sag sol ve arka jant sol icin uyumlu... Arka jant sag icin 247mm olani uyumlu.

@Cengiz Gökalp

Ebay veya Amazon'da ara. Oradaki satıcılar Türkiye'ye gönderirler.

(link)

Bu sayfaya göre jantınıza 2010 modellerinin telleri de uyuyor.
Buna göre
Buradan set halinde: (link) (Hatta bu siteye göre 2007-2010 arası uyumlu zaten)
Buradan da teker teker alabilirsiniz: (link)

• Beğen
Tepkiler: Cengiz Gökalp
@cenkduran

çok aradım e bayde. kimisi göndermiyor kimisi tek tel için kargosu 25 dolar istiyor :/

@Murat Cömez

2007 model bu teller hem model hem renk açından uymayacak sanırım ama site için teşekkürler biraz araştırayım

@Edip Dinçer

edip bey teşekkür ederim hemen iletişime geçeyim.

2. soruma cevap alamadım arkadaşlar. jant teli 260 + kaç cm olmalı

@Edip Dinçer

Evet arkadasin jantina 2007-2009-2010 ve 2011 telleri oluyor. :in:

• Beğen
Kackar bisikletten Serkan ile gorus sitelerinde olmasada ellerinde olabiliyor.tane isi de satiyorlar ama 5-8 euro civarinda tanesi diye hatirliyorum.

• Beğen
@Cengiz Gökalp
Bu teller 2007-2009-2010 ve 2011 icin uyumlu, gönderdigim linki iyi okuyunca görürüsün hangi modellere uydugunu ve siyah rengi de var.
2. soruna gelince ben sana ölcülerini yazmisdim tekara yazabilirim...
ÖN JANT SAG VE SOL TARAF 266,5mm
ARKA JANT SOL TARAF 266,5mm VE SAG TRAF 247mm :)

• Beğen
@Murat Cömez

(link) linkindeki teller yassı gibi geldi ama . ben iletişim kurdum bakalım dönmelerini bekliycem :) sağolun tekrardan

@Ferhat Köse

çok sağol ferhat abi

(link) adresinden 261 mm 2 adet teli alıp taktım. 15 günde geldi taktım. sorunum kalktı bilginize. tekrardan yardımcı olanlara teşekkürler

Yardıma ihtiyacım var. Jant tel başı fazla zorlamadan dolayi erime yapti ve çok gergin olduğu için sokemedim penseyle zorladim tel başı unufak oldu teli kesmek istemiyorum ama sanırım kesmekten baska care yok ama uygun teli nerden bulurum bilemedim. Bisikletciden aldığım tel çok az daha ince olduğu için takmak istemiyorum. Jant shimano rs010 arka freehub tarafindaki jant.

@epsilon91 dış lastiği iç lastiği çıkarıp jant tel vidasını cantın içinden tornavidayla sökmeyi denediniz mi? başka tel vidası bulabilirseniz yerine takarsınız

@kemken Evet denedim hatta o tel boyu geçtiği için düz tornavida girmiyo içine çatal uçlu tornavida ile denedim ama döndürmeyi başaramadım.

@epsilon91 acaba gevşetiyorum diye yanlış yöne çevirmiş yani sıkıyor olabirmisiniz. sorun bu değilse teli kesmekten başka çare bilmiyorum. kolaygelsin.

@kemken Normal vida söker gibi sökülüyor bu da ama çok sert olduğu için döndüremedim. Teli keseceğim ama aynı teli bulamadım bulduğum da çok az daha ince olduğu için sıkıntı yaratır mı bilemiyorum. Teşekkür ederim.

@epsilon91 görsel olarak diğerlerinden az ince olması gözünüze takılmazsa sorun etmezseniz bunun dışında sorun olacağını sanmıyorum çelik tel sonuçta bisikletin kendine yüklenen ağırlığını taşır önceki telin görevini eksiksiz yerine getirir

@kemken Görsel olarak farketmek zor ancak ikisini yanyana koyup elimle hissederek anlayabiliyorum asıl sorun teli bunla değiştirsem akord sorunu yaşatır mı ya da başka problem yaratır mı?

Geri