Scudo Sports

JANT SETİ:Alexrims+dt swiss supercomp+xt centerlock

Ahmet LALEOĞLU

Daimi Üye
Tepki
52
Alexrims TD17 anti-snakebite disc jantlar ( 36 delik )+ Dt swiss SüperComp teller ve Deore XT centerlock göbekler( 36 delik ) ile bağlantıları. Jantlarda darbe ve sorun yoktur. Arazide ve yarışta kullanılmamıştır. Gezi amaçlı kullanışmıştır. Ön ve arka setin fiyatı 180 YTL'dir. Kargo bedeli alıcıya aittir. İzmir içinde elden teslim edilebilir.

Jant ağırlığı: 505 gr./tane
Teller için bu linke giriniz. (http://www.dtswiss.com/Products/Components2009/Spokes/DT-super-comp-black.aspx[/url] )

(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

Scudo
2 jantın ağırlığı 1010 gr mı yani..?? :eek:

Bende ağırlığa inanamadığım için sordum zaten...:)

Tech.Turk doğru diyorsun yanlış hesaplama olmuş demek ki

Bu jant setinin toplam ağırlığı 1010 gr olsaydı Cannondale Scapel'lerdeki 1100 gr dolgu jant setinden bile hafif olurdu.Sanırım dünyanın en hafif jant seti olurdu mtb olarak. Bu scapellerdeki jant setinin de fiyatının minimum 3000 dolar olduğunu biliyorum.Hesaplama yanlış olmuş.Düzeltirseniz iyi olur.

505 gr cant ağırlığı olarak verilmiş zaten diğer malzemeler eklenecek haliyle.
Set Km olarak ne kadar kullanıldı acaba?

Öncelikle şunu belirteyim ki teller daha yeni takıldı. Eski teller standart piyasada satılan Taiwan malı çelik tellerdi. Yapılan km ise 9.500.

İşte kelimelerin anlamlarını bilmemek nelere sebep olabiliyor görüyoruz.
Jant / çember = tellerin takıldığı, göbeğin/haznenin ortasında durduğu yuvarlak parça
Teker seti = jant/ çember + teller + göbek/hazne + tel başlarının oluşturduğu yapı.

Bu bilgiler ışığında özel yapımlar dışında çemberlerin/jantların ağırlıkları 350-800gr arası
Tekerlerin ağırlıkları (sadece ön için veriyorum) 600(en üst model yol ön tekeri)-1500gr arası değişmektedir

Teşekkürler Fatih. Jant ve jant setinin farklı anlamlar taşıdığını ve bunu bütün bisikletçilerin bildiğini var sayarak ürün hakkında detay vermeye çalışmıştım.

Son hali ile JANT SETİ'nin total ağırlığı ise;
Ön göbek:180gr(QR dahil değil)
Arka göbek:360gr(QR dahil değil
Jantlar:505*2tane:1010gr
Teller(72 tane için ):414 gr.
Nipeller(alu):20 gr.(tahmini)
TOPLAM:1984gr.

Buna göre ön teker 902 gr. arka teker ise;1082 gr oluyor. QR'lar dönen kütleye dahil olmadığı için dikkate alınmamıştır.

Teklifinize teşekkür ederim. Ancak yeni veya kullanılmış bir malzemeye ihtiyacım yok. Bu seti de yeni bir jant seti aldığım için satılığa çıkardım. Evde kendime yer açmaya çalışıyorum.@cihangil

Geri