Scudo Sports

jant küfü

emin palaz

Daimi Üye
Tepki
97
bisikletin jantlarının içini küf kaplamış acaba onu nasıl temizleyebilirim. jant tellerini sökmem mi gerek ve hangi kimyasal uygun ?

Scudo
@emin palaz

Merhaba,
Jantlarının aluminyum olduğunu tahmin ediyorum.Tekne malzemesi satan dükkanlarda aluminyum yüzeylerin temizlenmes için kullanılan kimyasallar var.Onlardan kullan.Bir diğer ürün de 404 ün MET-PAR'ı.Nalburlarda bulabilirsin.Temizlemeden önce lastikleri sökmen iyi olur.Telleri sökersen elin çalışması ince işçilik için iyi olur.Sökmeden yaptığında ovarken bayağı bir uğraşman gerekecek.Sökmeni öneririm.Bol bol temiz bez bulundur.
Kolay gelsin.

• Beğen
Tepkiler: emin palaz
Dışını kaplayanları temizlerlerken çekilmiş bir video izlemiştim. İnce zımpara alıyor ve janta yağ sürerek hafif hafif zımparalıyordu. Su zımparası diyorlar galiba bu ince olana. Jantın içi için de belki işe yarayabilir...

• Beğen
Oto parçası veya aksesuarı satan yerlerde küçük naylon poşetlerde beyaz toz halinde alüminyum parlatıcı satılıyor.

Sadece jantı ıslatıp biraz döküp bir bez ile siliyorsun sonra işin bitince kuru bezle silip parlatıyorsun. Benim sade alüminyum jantlı bir motorum vardı bu şekilde yapardım....

• Beğen
jant telleri başı ve çift kat jant içi küflü hepinize yardımınız için teşekkür ederim. turdaydım yeni okuyabildim.

@emin palaz

Jant telleri ve başı için uğraşmayın derim çünkü toptancısında bunlar paket halinde ve istediğin kalitede çeşit-çeşit ve değişik fiyatlarda...

yok teller için uğraşamıyacam ben jant içi için dedim :)

Bulaşık süngerlerinin yeşil olan kısmı ile kuru bir şekilde sürtersen toz halinde döküleceklerdir. Sonrasında nemli bir bez ile silmen yeterli.

çift jant olduğu için o araya sokamam süngeri :(

Bence ugraşma double jantların çemberi tanesi 10 tl diye biliyorum git 2 tane double jant çemberi al 20 tl ye zamandan kazanırsın hemde jantları yenilemiş olursun,ama ögrenciysen küf sökücü yardımıyla otur jantların küflerini sök ama küf sökücü v.b. kimyasal maddeler double jantların boyalarına zarar verebilir aynı şey aliminyum jant içinde geçerli.aliminyum jantıda öldürürsün kimyasal maddelerle.

20 tl ye jant bi işe yarayan jantlar değil... 20 tl ye kalitesiz janta vereceğime 40 tl ye 2. el bisiklet alırım :D

@emin palaz

tabikide haklısın ama tanesi 100 tl olan aliminyum jantada kimyasal madde sürülmez,en iyisi mazotla sil zımparala tekrar mazotla sil sonra jantı güzelce yıka kullan

Geri