Scudo Sports

Jant hakkında sorular, cevaplar ve öneriler

Bisikletimin stock jantlarından hiç memnun değilim ağır ve tubeless desteklemiyor. Fulcrum rapid red 500 db jant seti hakkında fikir verebilecek olan var mı? Bisikletim karbon kadro gravel, maksadım iç lastik patlamalarından kurtulmak ve yokuş performansımı arttırmak.
Merhabalar, gravel,cyclcross,MTB belki de tür bisikletlerinde ama ozellikle saydığım ilk 3 bisiklette, tubless lastik farz gibi bir şey... Sürekli aksiyonda, hoplama zıplamada, patika, çamur, çakıl geziliyorsa eğer, tubless çok avantajlı.. Hatta TR ozellikli bir jant kullanırsanız 1-2 tane de yedek TPU iç lastik alırsanız guzel olur. Tabi jant özelliği yanında akıcı göbekli, 2 değil de 4 rulmanlı göbeğe sahip olan jantlar iyi olacaktır. Dış lastik ve ruble/ayna kol oranlarınızi da gözden geçirmenizde fayda var, eğer ki yokuş konusu çok daha önemliyse..

• Beğen
Tepkiler: goktugd
Scudo
Ağırlığı ne kadar ki? Almak istediğiniz jant setide pek hafif sayılmaz..
Tam net bilgi yok ama 2300 gr civarı sanırım, jant tavsiyeniz var mı?
Janttan dolayı patladığına emin misiniz lastiklerin? Tubeless geçmek yada biraz daha zırhlı ve tabii pahalı lastik almak da bir çözüm olabilir.
Değilim tubeless geçişi bu jantla biraz sancılı olur diye düşündüm, lastik schwalbe g one allround 40c tavsiyeniz var mı bunun yerine?

Tam net bilgi yok ama 2300 gr civarı sanırım, jant tavsiyeniz var mı?

Değilim tubeless geçişi bu jantla biraz sancılı olur diye düşündüm, lastik schwalbe g one allround 40c tavsiyeniz var mı bunun yerine?
İç lastiği sökerken dikkat edin delik jant tarafında mı oluyor yoksa lastik tarafında mı diye. Lastiğin iç kısmını da elinizle yoklayın duvarını delen bir şey var mı diye. Aynı şekilde jantın iç kısmını da yoklayın bazen pürüzler sivri çıkıntılar patlatabiliyor iç lastiği. Bu çıkıntılar zımpara ile giderilebiliyor jant değiştirmenize gerek kalmayabilir.
Maxxis refuse gravel 700x40 ile bir daha patlatmazsınız muhtemelen sorun lastik kaynaklıysa ama çok dişli bir model değil. Çok bozuk yada çok çamurlu arazilerde sorun çıkartabilir.
Alternatif kendimin de kullandığı cinturato velo 700x35. Biraz daha yol lastiğine kayıyor ama hem delinme hem yuvarlanma direnci olarak güzel lastik.

(link)

• Beğen
Tepkiler: goktugd
Geri