1- profil yüksekliği
2- tubular-clincher seçimi
3- bisiklete uyum
4- bütçe
amatör olduğumu her fırsatta bastıra bastıra söylüyorum

profesyonel bisikletçilerin jant seçimleri beni fazla alakadar etmiyor bu sebeple. tour de france koşmayacağım
ilk kriterim renk ve bisiklete uyumdur bu yüzden. bisikletle ilgili her parça için fikrim aynıdır. önce onu beğenmeliyim! kırmızı-siyah-beyaz yani bu 3rengin bir arada olduğu jantlar çok hoşuma gidiyor. bisikletim de bu renklerden oluşuyor zaten. kalınlık olayı var, profil denen şey yani. profille ilgili pek çok bilgi var. dümdüz bir yolda ve hızınızı koruyarak gitmek istiyorsanız yüksek profilli jantlardan almanız gerektiği ile ilgili, eğer tırmanışçı veya sprinterseniz (amatör sprinter nası oluyosa

ahah) daha düşük profillere yönelmeniz. ayrıca, yüksek profiller daha karizmatik bir görünüşe sahip, buna karşılık olarak yan rüzgarlardan çok etkilenmekteler. yani bir yokuştan 60-70 ile inerken ters bir rüzgarla gidon hakimiyetini kaybedebilirsiniz, veya ön tekeriniz asfalttan kesilebilir..
tüm bunları yazdım da, eğer sizin bütçeniz mesela 1000 liranın altındaysa, zaten alabileceğiniz bikaç tane jant vardır. tüm yazdıklarımı unutun

Gökhanın önereceği tokenlar hem fiyal olarak uygun olur, hem hafifler hem de token iyi bir firma sonuçta