@ibrahim taş
İbrahim Bey,
genellikle benim tarzım tek başıma tur yapmaktır ama bu bütün turlarım mutlak bu şekilde olacak değildir, hele ki bu tur gibi doğaya karşı mücadele edilirken. Kişi sınırlaması ve yaş sınırlaması yapmam. Bu gibi turlarda önemli olan gurubun hareket kabiliyetini düşürmeyecek belli bir performansta olmaktır. Sizin söz ettiğiniz turda uzun mesafe tecrübesinden çok yokuş çıkma performansının iyi olması gerekir ve tabi ki yüklü bisiklet ile. Bu gibi turlarda bir günde çok fazla km yapmak mümkün değildir ve güzellikleri yaşamak adına gereksizdir de.
Birde benim bu turlarda gördüğüm kişinin performansının düşmemesi gerekiyor. Başlangıçta çok iyi giden, peşinden yetişemediğiniz arkadaşlarınız tur uzadıkça yorulmakta ve performansları düşmekte.
Konaklama şeklini mümkün olduğunca çadırda yapmayı planlıyorum. Benim felsefem fazla para harcamadan basit yaşayıp mümkün olduğunca çok yer görmektir.
Ekip halinde yapılan uzun turlarda kişiler birbirlerine karşı anlayışlı olmaları ve hoşgörülerini kaybetmemelidir. Mutlaka anlaşmazlıklar olacaktır. Bunların uzatılmaması, gerektiğinde haklı bile olsanız daha olayı büyütmemek için alttan almayı bilmek gerekir. Birlikte başlanılan turun birlikte bitirilmesi hedeflenmelidir. Forumda birkaç tur anlatımında bu tür birlikte başlayan gezilerin yolda ayrılıklara neden olduğunu okudum ve üzüldüm.
Bu tur için en uygun zaman temmuz-Ağustos ayları olarak görünüyor. Doğu Karadeniz yayla turları ile ilgili planlama çalışmalarıma halen devam etmekteyim.