Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

izmir'den Kaçkar Dağlarına

yolcu...

Aktif Üye
Tepki
46
Bisiklet
Trek
2011 yaz aylarında izmir den kaçkarlara bir tur gerçekleştirmek istiyorum..bana katılmak isteyen arkadaşlar iletişime geçsin.
tur programı ve zamanı katılımcı arkadaşlarla birlikte belirlenecek..

Scudo
Artvin yaylaları, Rize yaylaları ve Trans Kaçkar geçişi benimde programımda ama zamanını henüz kesinleştirmedim. Tabi zaman ve ekonomik güç olarak bu iki etkinlikten sadece birisini gerçekleştirebilirim. Diğerleri önümüzdeki yıl gerçekleşecektir. Şu anda kesinleşen programım Haziranın 2. yarısından sonra İstanbul-Antalya ve devamında Antalya-Mersin turu var. Bu turu Hataya kadar uzatma ihtimalimde mevcut.

turları (EN AZ- EN ÇOK) kaç kişilik düşünüyorsunuz, ÇADIR da mı otelde mi konaklamayı düşünüyorsunuz. ben 46 yaşına girdim, size eşlik edecek insanların yaşı ve deneyimi ne olmalı. örneğin benim hiç uzun tur deneyimim yok..en uzun yolum izmir - çeşmearası .

çok kışkırtıcı bir teklif aslında.ama zaman,ekonomik şartlar durumu bayağı zorlaştırıyor.umarım bir gün ben de böyle bir tura dahil olurum.yolunuz açık olsun.

@Ersin Duman

arkadaşım zamanı ve ekonomik hesapları, tura karar verdikten sonra konuşacağız..çadırda kalırsak çok masraflı olacağını sanmıyorum.

@ibrahim taş

İbrahim Bey,
genellikle benim tarzım tek başıma tur yapmaktır ama bu bütün turlarım mutlak bu şekilde olacak değildir, hele ki bu tur gibi doğaya karşı mücadele edilirken. Kişi sınırlaması ve yaş sınırlaması yapmam. Bu gibi turlarda önemli olan gurubun hareket kabiliyetini düşürmeyecek belli bir performansta olmaktır. Sizin söz ettiğiniz turda uzun mesafe tecrübesinden çok yokuş çıkma performansının iyi olması gerekir ve tabi ki yüklü bisiklet ile. Bu gibi turlarda bir günde çok fazla km yapmak mümkün değildir ve güzellikleri yaşamak adına gereksizdir de.
Birde benim bu turlarda gördüğüm kişinin performansının düşmemesi gerekiyor. Başlangıçta çok iyi giden, peşinden yetişemediğiniz arkadaşlarınız tur uzadıkça yorulmakta ve performansları düşmekte.
Konaklama şeklini mümkün olduğunca çadırda yapmayı planlıyorum. Benim felsefem fazla para harcamadan basit yaşayıp mümkün olduğunca çok yer görmektir.
Ekip halinde yapılan uzun turlarda kişiler birbirlerine karşı anlayışlı olmaları ve hoşgörülerini kaybetmemelidir. Mutlaka anlaşmazlıklar olacaktır. Bunların uzatılmaması, gerektiğinde haklı bile olsanız daha olayı büyütmemek için alttan almayı bilmek gerekir. Birlikte başlanılan turun birlikte bitirilmesi hedeflenmelidir. Forumda birkaç tur anlatımında bu tür birlikte başlayan gezilerin yolda ayrılıklara neden olduğunu okudum ve üzüldüm.
Bu tur için en uygun zaman temmuz-Ağustos ayları olarak görünüyor. Doğu Karadeniz yayla turları ile ilgili planlama çalışmalarıma halen devam etmekteyim.

@Orhan Kılıç

istanbul-antalya turunuza, izmirden katılmak isterim.. Tabi ki, yanlız gitmeyi düşünmüyorsanız..

• Beğen
Tepkiler: Orhan Kılıç
@ibrahim taş

İbrahim Bey memnuniyetle yalnız bu turu İzmir üzerinden yapmayacağım. Bayramda Muğla Antalya arasını gitmiştim. Şimdide bu turun devamını yapacağım. Güzergahım.
1. Gün: İstanbul Bursa feribot ile ve devamında Bursa Eskişehir.
2. Gün Eskişehirde konaklayıp arkadaşlarım ile görüşme.
3. Gün Eskişehir Afyon
4. Gün Afyon Eğirdir
5. Gün Eğirdir Antalya
Arzu ederseniz bu noktalardan birisinde buluşabiliriz.

Kusura bakmayın ama başlık yanlış tarafa acılmış galiba.
Böyle durumlar.

''
Gezi ve tur duyuruları-Organizasyonlar
Bisiklet gezi ve turlarını duyurabilir,organizasyonlarınızı paylaşabilirsiniz.Siyasi toplantı,eylem,miting duyuruları yasaktır.
''
Bölümünde yayınlanabilirdi..

@Orhan Kılıç

Tarihiniz kesinleşince, Bursa'dan katıla bilirim..uzun yol deneyimini sizin gibi deneyimli bir arkadaşla paylaşmak benim için büyük bir şans olur.

• Beğen
@SerkanNamazcı

haklısınız, acemilik işte..forum yöneticileri doğru yere taşıya bilirlese iyi olur aslında.

• Beğen
Tepkiler: SerkanNamazcı
@ibrahim taş

Haziran ın 2. yarısı olarak düşünüyorum. Haziran sonunda mersinde olmam gerekiyor. Tarih kesinleşince önceden size bildiririm.
Bu arada konunun yanlış yerde açıldığı doğru ama benim veya konuyu açan arkadaşımızın yapabileceği bir şey yok. Konuyu moderatörler Gezi ve tur duyuruları bölümüne taşıyabilirler.

• Beğen
Tepkiler: yolcu...
@Orhan Kılıç

o zaman görüşmek üzere diyorum..
Bu durumda; izmir den kaçkarlara yapmak istediğimiz tur haziran ayından sonra olacaktır..katılmak isteyenlere duyurulur.

kolay gelsin güzel bir tur olacak gibi görünüyor

İbrahim Bey,
Gördüğüm kadarı ile bu konu ile ilgilenen belli bir gurup arkadaş var. Moderatörler şu ana kadar bu konuyu ilgili yere hala taşımadılar ve anlaşılıyorlar ki taşımayacaklar. Benim önerim aynı isim altında uygun yerde yeni bir konu başlığı açmanız ve yazışmaların orada devam etmesi. Bu şekilde belki bu konu ile gerçekten ilgilenen arkadaşlar konuya daha kolay ulaşabilirler.

• Beğen
Tepkiler: yolcu...
böyle tur organizasyonları da heyecanlı oluyor gerçekten. umarım gerçekleştirirsiniz. şimdi bir şey yazmak erken belli olmaz sayı da artabilir ileride.:)

çok özür dileyerek konuyla alakasız bir şey sormak istiyorum. muğla-antalya arası kaç saat sürmüştü? kaş yolları biraz zorlamıştır sizi değil mi sn. orhan kılıç? ben de muğla'dan çıkıp antalya'ya tur yapmayı planlıyorum da onun için sordum. teşekkürler.

• Beğen
@bahadır76

Muğla Antalya arasını 9 günde geçtik. Bunun 2 günü Ölüdeniz ve Olymposta mola verdik. Normalde yanılmıyorsam 370 km civarında olan yol bizim takip ettiğimiz rota ile toplamda 660 km yi buldu. En kısa etap Kalkan Kaş arası 28 km, ve en uzun etap ise Kaş Olympos arası 138 km idi. Kalkandan Kaşa gece karanlığında gitmemiz gerekecekti ve buda o yöredeki güzellikleri görmemizi engelleyecekti. Onun için Kalkanda konaklayarak Kaşa geçtik. Kaş çıkışında 10 km lik bir rampa tırmandık ve aynı gün Kumlucadan Adrasan sapağına kadar yaklaşık 13 km lik tırmanış yaparak günü tamamladık. Bu yolda inanın h,ç zorlanmadım. Yolun beni en zorlayan anı Ölüdenizden dönerken tırmandığımız %10 eğimli rampanın sonlarına doğru eğim yaklaşık %13-14 ü buldu ve burada yolun yağmurdan ıslanmasından dolayı arka tekerim 2 kez patinaj yaptı ve yüklü bisiklet nedeniyle ön tekerleğin yerle teması kesildi. En zorlandığım yer burasıydı. Bir ara inmeyi düşündüm ama yüklü bisikleti yokuş yukarı itmek zor olacağından biraz daha zorlamaya karar verdim ve yokuşu çıktım.
Gezinin etaplarını ve ayrıntılı anlatımını blogumdan okuyabilirsiniz. Tur yapmayı düşünüyorsanız işinize çok yarayacak tecrübelerimden yararlanabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: bahadır76
Geri