Scudo Sports

İzmir

Selamlar Erhan Ben,
Genelde tek başıma takılıyorum.
Rotam da çok standart: alsancak, inciraltı, hatay, yeşilyurt, bozyaka...

Scudo
Herkese merhaba.Ben Şenol.Karşıyakadan katılıyorum aranıza.Bianchi SLR200 bisikletim var.

Genel rotam bisiklet yolundan Karşıyaka çarşıdan başlayıp,Mavişehir Koçtaşa kadar gidiyorum.2 3 kere Doğal Yaşam Parkına gitmeye kalktım fakat dönüşte havalar ısındığı için zorlanacağımı düşündüm gidemedim :).Havalar biraz serinleyince ilk hedefim Doğal Yaşam Parkına kadar gitmek olacak...

Eski bir mevzudur bu izmir için bakınız ilk mesajın ve son mesajın tarihine yıl 2013 olmuş hala aynı şeyleri konuşmaktayız demekki büyükşehirin yalnızca ismi büyük söz konusu hizmet hele hele bisiklet için hizmet olunca kimseler elini taşın altına koymuyor
neden ? Çünkü bu işin getirisi yok rantı yok sözü fazla uzatmak istemiyorum yeni bir konu açarak topic işgali yaratmaktansa zaten yıllardır bahsi geçen bir konuyu forumda bularak gerekli ilavelerle sizlerin görüşlerine yeniden sunmayı daha doğru buluyorum şehrimizde yaşayan bazı arkadaşlarımız duyarlılık gösterip olan bitene YETER ARTIK diyebilmek için bir etkinlik oluşturmuşlar katılmak isteyenler için bağlantı adresi (link)

selamlar.ben alişir.bu sene başından beri bisikletle ilgilenmeye başladım.kendimce kısa turlar yapıyorum.23 yaşındayım .dokuz eylül de okuyorum.

Vatandaşların talebine "Vallahi ben de bir şey yapamıyorum, idare ediverin biraz daha " şeklinde yanıt verseydiniz kesinlikle daha samimi görünürdünüz.

Oradaki üç beş işletme sahibi İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden daha güçlüymüş.Ben o konuşmadan bunu çıkardım.

Ne yalan söyleyeyim ben de bu hafta İzmir'deydim. Kordon'dan birkaç defa kullanmaya kalktım ama olmadı, sinirlendim yola çıktım. Çok mantıksız işler var, mesela bir keresinde küçükyalı tarafına gidiyordum, kadının yanında daha yeni yürümeye başlamış çocuk var ama elini tutmuyor veya ilgilenmyor ardından hooop önüme fırladı. Kadına baktım, kadın da çocuğa bakıp :D "bak gördün mü?" dedi. Şaka gibi işler. Bostanlı tarafında daha güzel bir güzergah var sanki öyle bir izlenim edindim. Bir de bu işlerin değişmesi için insanların başına çok ekşimek gerekiyor. Bir gün kamerayla o pasaport'un orayı kayıda alın ve güzel montajla söylenmek istenenleri de dile getirip her yerde paylaşın. Ufak da olsa tepki gelebilir.

Belediyenin oradaki işletmelerden ücret almadığı ne malum? Bu kadar göz yumulur muydu aksi olsaydı, ya da o işletmeler bu kadar rahat vatandaşın yolunu ve belediyenin oturma banklarını gasp edebilir miydi? Bunu sorgulamak lazım...

5255
*
BELEDİYE GELİRLERİ KANUNU
*
*
Kanun Numarası************************ : 2464
Kabul Tarihi******************************* : Tarih : 26/5/1981
Yayımlandığı R. Gazete************* : Tarih : 29/5/1981** Sayı : 17354
Yayımlandığı Düstur****************** : Tertip : 5** Cilt : 20** Sayfa : 280
*
Bu Kanunun yürürlükte olmayan hükümleri için bakınız
"Yürürlükteki Bazı Kanunların Mülga Hükümleri Külliyatı"
Cilt:2********* Sayfa: 1177

İKİNCİ BÖLÜM
İşgal Harcı
************ Konu:
************ Madde 52 – Belediye sınırları içinde bulunan aşağıdaki yerlerden herhangi birinin satış yapmak veya sair maksatlarla ve yetkili mercilerden usulüne uygun izin alınarak geçici olarak işgal edilmesi, İşgal Harcına tabidir:
********** 1. Pazar veya panayır kurulan yerlerin, meydanların, mezat yerlerinin her türlü mal ve hayvan satıcıları tarafından işgali,
*
5262-1
*
************ 2. Yol, meydan, pazar, iskele, köprü gibi umuma ait yerlerden bir kısmının herhangi bir maksat için işgali,
************ 3. Motorlu kara taşıtlarının park etmeleri için il trafik komisyonlarının olumlu görüşü alınarak belediyelerce şehir merkezlerinde tesis edilen ve işletilen mahallerin çalışma saatleri içinde, taşıtlar tarafından işgali (Bisiklet ve motosikletler hariç)
************ Yukarıda sayılan yerlerin izinsiz işgalleri mükellefiyeti kaldırmaz.

--------------------------------------

Belediyelerin "işgaliye parası" olarak aldığı harçların dayanak noktası belediyeler kanunundaki bu madde.Yani kamuya ait halkın ortak alanlarını belediye bu maddeye göre kiraya verip para kazanıyor! Burada en başta sorulması gereken soru "kimin malını kime kiralıyorsun?" olmalıdır ve bu madde kaldırılmalıdır.Çünkü kaldırımların esnaf tarafından işgaline izin verilmesi ve zaten otopark olan yerlere belediye tarafından ücretle park izni verilmesi da bu maddeye dayanıyor.

Bir diğer ilginç konu kanundan gördüğünüz gibi motosikletler park ücretinden muaf.Yani motosiklet kullanan arkadaşlar bu kanunun çıktısını alıp cebine koyup belediyenin park alanına motorunu bırakıp ücret almaya gelen görevlinin burnuna bu çıktıyı dayayabilir.Yalnız sonuç ne olur onu bilemem.

hükümetin chp li belediyelere ödenek vermediği söyleniyor.ne kadar doğru bilmiyorum bir arkadaşım söylemişti.içerden biliyormuş.istediğimiz bisiklet yollarını yapmak ta maliyetli iş.o da tamam.ama sırf kira geliri yüzünden o masaların oraya konması akıl alır gibi değil.resmen küçük istanbul yolunda ilerliyoruz.mafyası olan masayı koyuyor.
konak-güzelyalı arasını söylemiyorum zaten.

maalesef aziz başkan piriştinanın gölgesinde eziliyor.
bu pasiflikle giderlerse maalesef yakında 2. bir burhan özfatura dönemi gibi bir dönem yaşayacaz gibi.

naçizane önerim haftanın 1 günü herkesin katıldığı ,üçkuyular iskeleden başlayıp karşıyakada biten , belediyeyi ve insanları bilinçlendirme turları yapmak.eninde sonunda bıkacaklardır

hoşgeldiniz ben whıstle guipago kullanıyorum https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/943663_10151757820088330_1570886945_n.jpg tavsiye ederim kazasız belasız pedallamalar dilerim

saolun , çok şık duruyor bisikletiniz
umarım tanışırız yolunuza taş çıkmasın

aramıza hoşgeldin, buda benim whistle'm ; (link)

çok şık duruyor kaç kg acaba ?
bende aradığım merida t2-d modelini bulamıyorum

Teşekkürler. pedal, ayaklık, arka heybe çıkarıldığında 10.8 :)

Alican ben, Gaziemirde oturuyorum. 19 Yaşındayım, bisikletim henüz yeni Rockrider 5.1. Gaziemir ve çevresinde ki tur grupları var mı katılabileceğimiz?

Geri