Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

izmir EGE üniversitesi kampüsünde geotech expert çalınmıştır

Batuhan İŞBİLİR

Daimi Üye
Tepki
68
arkadaşlar dün kampüste kilitli halde bulunan resimdeki bisiklet çalınmıştır. iktisadi ve idari bilimler fakültesinin arkasına giden ara yolda çalınmıştır yangın merdivenin altındaydı.

http://img251.imageshack.us/img251/6240/img2842p.jpg

Scudo
@pasteteux

ilk önce çok geçmiş olsun kardeşim,
Bu üniversitelerde güvenlik görevlileri ve kameralar yok mu acaba belli bölgelerde?
İlk önce bunla ilgili bri araştırmaya git bakalım eğer kamera var ise elbette çaldığı bisiklete binerek yada bisikleti çalarak araca atarak çıkmışlardır ogün giren çıkan araçların plakaları vs bilgilerini araştır derim.
Kesilmiş kilidi atmışlar mı onuda götürmüşler mi?
ipuclarından ve delillerden olayı çözmek lazım.

geçmiş olsun...
bence bu hafta sonu çalıntı malların satılabileceği mekanları bi gez istersen
örnek: ankarada genellikle itfaiye meydanından çıkar bu tip olaylar.

Çok geçmiş olsun.İzmir de hırsızlık olayları'nın sayıları iyice artmaya başladı.
Hiç bir şekilde güvenlik önlemide yok sanırım.
Güvenlik görevlisi veya kantin olan yerlere koyulsa en azında fark edilirdi.

Geçmiş olsun.En kısa sürede bulunması dileğiyle.

Sanırım Ege Üniversitesi'ne birileri dadandı. Ne bu böyle 2 günde bir bisiklet çalınıyor. Koca kampüs tabii, kimse farketmeden alıp gidiyor. Bunlara nasıl bir kilit takmak lazım ki kırılmasın, açılmasın. Standart bisiklet kilitleri ile olmuyor sanırım.

Arkadaşlar bu hırsızlığı yapanlar ;bence çete ve şebeke kesinlikle ve profesyonel yapıyorlar.Ben yem olarak bir bisikleti koymak lazım uzaktan izlemek ve pusuya yatıp bir kaç sivil poliside alıp beklemek lazım.Kesinlikle şebeke gelip yine çalmaya başlayacaktır.Yada ben sivil poliste istemem kara düzen hallederim derseniz.5-6 sağlam arkadaş güçlü kuvveti hatta 10kişi yine pusuya yatıp olay anında bam güm girmek diyorum.Seçenek çok.Olay anında biber gazı ile hırsızlara hücüm edip görüş mesafelerini engellemek ve elektro şok cihazı ile de etkisik hale getirmek ,daha sonra ıslatıp dövmek ibreti aleme gösterip vs... çünkü başka çare kalmadı bu hırsızlar hangi dilden anlayacaklar ..

kardeşim gecmıs olsun bızımde bısıkletımız calındı carraro daytona beyaz renkta tam 4 gunluk sıfır bısıkletti. calınalı 4 gun oldu. kameralardan sonuc alamadık.tam olarak bızımkıde kutuphanenın onunden calındı.muhtemelen ıkımızınkınıde aynı kısı calmıstır.

@afg1

Arkadaşlar sanırım hırsız aynı kişi yada aynı şebeke diyebiliriz.Bu iş planlanarak yapılıyor anlaşılan.Bu kütüphanenin orada kameralar aktif mi ?kameranın önünde değildi sanırım bisikletler arkadaşlar ..İzmirde bu bisikletler parçalanarak satılıyorsa bile dikkatli takibe alalım bunları arkadaşlar.

benimde kampüste bisikletim çalındı,bence dediğiniz gibi okulda çalışan bir şebeke var ve bisikletlileri takip edip kilitlediğimiz zaman çalıyorlar.

iyi dilekleriniz için teşekkürler arkadaşlar.

bisikletin kilidinin kırılış ve bisikletin götürülüş anı çok net şekilde güvenlik kamerasına yakalanmış durumda. görüntüler polisde. umarım en kısa zamanda bir sonuç alınır.

• Beğen
Tepkiler: seçkin erden
Arkadaşlar resimdeki kilitlere hiç güvenmeyin,çok kolay kesiyorlar onları.İki bisikletim bornova metro önündeki park yerinden kilit kesilerek çalındı.

çok geçmiş olsun.eger bu işi yapanlar şebekeyse ki bence şebekeler.bunlar forumlarıda geziyor olabilirler.ayrıca alarm sistemi takmanızı öneririm.bende var daha kullanmak nasip olmadı ama çok fazla ses çıkartıyor.biz bu siteden bunun uzaktan kumandalısını aldık. (link)

sevgili batu, çok geçmiş olsun. geçen sene benimki de çalınmıştı ve diğer başka hikayeler de duymuştum; umarım güvenlik kameraları bu kez işe yarar.
kampüsteki perşembe turlarının çıkış noktalarından biri de, uzun dönemde bu olayların önüne geçmek için gerekli olan bisiklet bilincini arttırmaktı aslında. umarım organize bir kampüsümüz olur günün birinde...

hepinize iyi dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum arkadaşlar. ne diyelim dostlar sağolsun.

evet seçkin hocam güvenlik kamerasının olması bir avantaj ama benim pek umudum yok kameralardan yana açıkçası. eminim perşembe turları ve diğer çalışmalar amacına ulaşacak.

• Beğen
Tepkiler: seçkin erden
Geri