Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İzmir Çatalkaya XC Tırmanış

Tolga Uşaklı

Forum Demirbaşı
Tepki
1.058
Bisiklet
Lapierre
Selamlar,

Bu pazar ne zamandır istediğim yalnız başıma tamamlamayı düşündüğüm Çatalkaya turumu yaptım. Daha sıcak havalarda arkadaşlar ile birlikte bu rotada dolaşmıştık, inişi tırmandığımız noktadan yapmıştık.

Bu sefer inişi evimin olduğu yere yapacağım yeni rotamı denemek ve biraz kar manzarası görmek için ayarladım.

Sabah 8.15 gibi evden çıkarak Narlıdere - Şehitlik civarında hafif bir kahvaltı yaptım, kahvaltı pozlarım meşhurdur. :)

GOPR1072.JPG

Ordan tırmanışa geçerek Arıkent üzerinden asfaltın sonuna kadar ilerledim ve toprak yoldan devam ettim.

GOPR1073.JPG

Başlangıçta yollar gayet güzeldi, yağmur kesildiği için yerler çamur değildi. Ben her ihtimale karşı ayakkabı kılıflarımı takmıştım, ilerleyen yollarda çok ihtiyaç oldu çünkü çamurdan geçilmedi bir süre sonra yollar, videodan balçık içinde olan bölümleri görebilirsiniz. O kadar çamur vardı ki hızlanınca suratıma sıçrıyordu bazı yerlerde.

GOPR1074.JPG

Çatalkaya zirvesinin arka tarafından devam edip, zirveleri geçince sağdaki patika inişten 10 km kadar inerek eve döndüm.

GOPR1088.JPG

Hava oldukça soğuk ve rüzgarlıydı, sıkı giyinmemiş olsam işim zordu, belim dışında pek soğuğu hissetmedim, üzerimde Nike Combat Pro, onun üzerinde de rüzgarlık / yağmurluk karışımı Tchibo'dan aldığım ceket vardı.

GOPR1091.JPG

Yolda bir ara keçi sürüsüne denk geldim. Sürü demek köpek demekti, neyse ki sorunsuz bir şekilde bana yol verdi, bende pedala kuvvet yanından geçip, 15 km sonra ufak ufak inişe geçeceğim patika girişine geldim. Yolun en sevdiğim tarafı yaz kış mutlaka uğradığımız ağaçların arasından geçen küçük dere, yaz aylarında su azalıyor ama şu anda eriyen karlarla güzel bir manzara olmuştu.

GOPR1102.JPG

Herhangi bir terslik olmadan çamur içinde eve döndüm, önce kendimi temizledim, sonra bisikletimi temizleyip yağladım.

Gezimin GoPro ile çektiğim kısa bir videosunu bu akşam bitirebilirsem yayınlayacağım.

Rota ise aşağıdaki gibiydi.

(link)

Yeni bir rotada görüşmek üzere.

Dosyalar

• GOPR1089.JPG
    GOPR1089.JPG
    83,1 KB · Okunma: 21
Scudo
Güzel bir tur olmuş. Endomondo sanırım sadece bende değil bir çok kişide düzgün çalışmıyor :) Zira 228 Km\h maksimum hız ölçmüş

Endomondo eğer GPS sinyalini kaybederse tekrar bulduğunda yer değiştirdiğiniz için bazen saçmalıyor. Nadiren de olsa denk geliyor bana kötü havalarda.
Ben tablet üzerinden kayıt tutuyorum, üzerinde dahili GPS var, konum olarak pek sorun çıkarmıyor, mtb kullandığım için hızla pek alakam yok.
Bana çamur, iniş ve maceralı yollar lazım. :)

Bu arada videomuz da hazır, keyifli seyirler.

Bizde çıkacaz gurup olarak bakalım son durumunu çekmen iyi olmuş:)Bende Balçovada oturuyorum:)

Cok guzel olmus :) ellerinize saglik
Bu tarz tırmanış dag parkurları gezileri için izmirde grup olursa cok iyi olur aslında :)

Daha önce Manastır-Behzat Tepe tırmanışı yapmıştım, bu parkurda çok güzel gözüküyor. Ben katılırım hocam @okimya

Sonunda kısa süreliğine de olsa memleketime,İzmir'e geliyorum.Fotograflar öyle güzel ki bisikletimi de getirsem mi diye düşünmedim değil.Paylaşım için teşekkürler.

@Atahan Eker
Güzel bir güzergahmış :)
(link)

toplanıp bir ara çıkabiliriz aslında tıngır mıngır :)

İzmir'de ikamet edip bu tür parkurlara pedallayamadığımdan kendime kızıyorum. Homeros, katadibi, çamiçi, kurudere vs vs... başka bir yer bilmiyor muşum gibi.. Video harika. Parkur, dere harika. Eline sağlık tek olmak bazen sıkıcı oluyor ama o ortamda stres kalmaz adamda. İlk fırsatta oralara teker izimi bırakacağım. :)

@okimya

Bu parkuru pedalladım daha önce ama tekrardan pedallayabilirim. @Ahmet Fidancı @okimya birlikte bu h.sonu pedallayalım isterseniz.

Kardeşim bu hafta sonu foçaya pedallıyorum. Ama daha sonraki haftalarda olur. Hem karda kalkar :)

Güzel mesajlarınız için teşekkürler, bizim düzenli olarak bindiğimiz bir arkadaş grubumuz var, aynı şirkette çalışıyoruz.
Havalar bu ara iyice soğudu o yüzden pek çıkamadık.

2009 yılından beri biniyorum ama tempo olarak bakarsak 5 -7 km/s tırmanış hızı ve 70 - 80 kadans civarında çıkabiliyorum ben, 1 kilometre yaklaşık 14 - 15 dakika sürüyor bu yolda, performansım daha başlangıç seviyesinde diyebilirim, biraz da kilo fazlam var, çok zaman ayıramıyorum bisiklete. :)

Eğer nabız çok yükselirse ve belirlediğim aralığın üzerine çıkarsa zaten saat uyarı veriyor, kısa süreli molalar veriyorum.
Narlıdere - Şehitlik'ten Çatalkaya'nın mesafesi 7.5 kilometre, ondan sonrası zaten inişe geçiyor.

Balçova Termal'den de çıkmışlığım var, orda ilk 3 kilometre eğimli ve 5. ile 6.km çıkışında biraz rampa var, sonra çok zorlayan bir parkur yok, oranın inişi oldukça eğlenceli ve dik.
Orası için de bir kaydımız var, aşağıda inceleyebilirsiniz, süre olarak daha kısa sürede tamamlanabiliyor o parkur, az sucuk yemedik Manastır düzlüğünde. :cool:

İlerleyen zamanlarda beraber bir etkinlik yapılabilir İzmir'de parkur olarak çok güzel yerler var.

(link)

Untitled.jpg

@Atahan Eker
Beraber guzel olur ama havalar biraz daha iyi olsun oyle cikalim bence :) eksilerden kurtulalım artik

@okimya

Havalar düzelince çıkalım o zaman

Elinize sağlık muhterem. Ben de balçovadayım termalin ordan tırmandım birkaç kere lakin köpek saldırısı yüzünden geri döndüm. Aslında o bölge de keşfedilmemiş güzel yollar var bir dahaki sefere köpeklere karşı iki kilo sakatat alıcam yanıma o zaman kısmetse tam tepeye kadar çıkacağım.

Köpek saldırısı derken köpekler ısırdı mı yoksa ısıracakmış gibi artislik mi yaptılar?
Şimdiye kadar ne yamanlar da ne de balçova da karşılaştığım hiç bir köpek ısırmadı. Dağın tepesinde çoban köpekleri ile karşılaştım kaç defa illa ki havlıyor koşturuyor ama şimdiye kadar diş geçiren olmadı.

Konuyu hortlatacağım ama rota,mekan,video herşey çok güzel olmuş hocam, elinize ayağınıza sağlık. bu tür mtb turlarında bi kaç arkadaş olarak bizde katılmak isteriz.

Merhaba,
Beğenmenize sevindim, yaz sıcakları geldiği için Cuma akşamından ben yazlığa geçiyorum, bu aralar pek dağlara çıkamadık.
Bisikletler arabanın tavanda yanımızda geziyor, yakında bir araya gelip bir hafta sonu organizasyonu yapmak istiyoruz, haber veririz organizasyon konusunda.

Görüşmek üzere.

• Beğen
Tepkiler: Elbrus
tebrik ederim güzel bir rota olmuş , go pro çekimleri müthiş..

Geri