Scudo Sports

İzmir Çatalkaya XC Dağ Bisikleti Turu

Tolga Uşaklı

Forum Demirbaşı
Tepki
1.105
Başlangıç
1992—93
Bisiklet
Orbea
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Selamlar,

Bir süredir bisiklete daha sık binmeye başladık, tabi GoPro alınca onun da biraz etkisi oldu, evli ve çocuklu olunca zaman sınırlı, vakit buldukça denemeye çıkıyoruz. :p

Geçen haftalarda Narlıdere Şehitlik civarından başlayarak Çatalkaya'nın zirveye çıkan düzlüğüne kadar tırmandık, ordan da kısmen orman içerisinden dönüş yaptık. Bizim seviyemiz başlangıç olduğu için pek atlama zıplama olayına giremedik, ayrıca bisikletler de hard tail. :confused:
Aslında biz dönüşü Limanreis Mahallesi inişinin o tarafa yapmak istiyorduk ama tabletten haritayı kontrol etmeyince hafiften kaybolduk, biraz da yorulduk. O gün akşam derbi vardı o yüzden geldiğimiz yoldan döndük. Devam etseydik daha güzel bir iniş videosu olabilirdi. :p

Yeşil formalı olan benim, umarım video hoşunuza gider, 1080p seviyesine kadar izleyebilirsiniz, yeni gezilerde görüşmek üzere. :cool:

Scudo
Keyifli ve hoş bir gezi olmuş , Arkadaşın düşmesine üzüldüm tam göremesem de pedalı kırılmıştı sanki ?
Bir daha ki gezilerinize katılmak isterim ;)

Baya eğlendik bizde, düşen arkadaşımız 29" kullanıyor, zemin çam iğnesiyle dolu o yüzden yolun toprak kısmından çıkınca lastik çam iğnelerinde jilet gibi kaydı. Lastikler de büyük olunca hakimiyet dar alanda daha zor oluyor. Ben tesadüfen o sırada birşeyler atıştırıyordum, kamera açık olduğu için kaydetmiş.
Forumda daha aktif olmaya çalışacağım, gelecek gezimizden önce konu açarım zaten, vakti olan arkadaşlar gelir. Genel hafta sonu buluşuyoruz biz, yemek yaptığımız ve bisiklete bindiğimiz bir organizasyon oluyor. Asfaltta pek binmiyoruz diyebiliriz, gideceğimiz yere araçlarımızla taşıyoruz, inip dağa devam ediyoruz, bizim gerek kondisyon gerek teknik seviyemiz bize göre oldukça başlangıç seviyesinde, yavaş yavaş pişeceğiz artık. :cool:

Bende yeni başladım zaten işin ehli değilim açıkçası. Arkadaşa geçmiş olsun nazardır diyelim başlangıç için :)
Forumu takip ediyorum bir organizasyon olduğunda dahil olmaya çalışırım :mlk:

@Tolga Uşaklı

29 inch lastikler büyük olduğu için hakimiyet manevra ve dönüşler hiç rahat değil
sadece düz yolda dümdüz giderken avantajı olabilir ama dönüşlerde hızı baya bir düşürmek gerekir.
8 aydır 29 inch kullanıyorum keske almasaydım
işin garip tarafı unlu markalar 29 inch bisikletleri daha cok uretmekteler

Ben 26" kullanıyorum, satın aldıktan sonra üzerindeki lastikleri Michelin Country Mud 2.0 ile değiştirdim, güzel oldu. Diş yapısı derin olduğu için daha rahat ettim. Eğer asfaltta bineceksek dış lastikleri değiştiriyorum, Maxxis Detonator 1.5 var, onları takıyorum, hız açısından ciddi fark ediyor desensiz olduğu için.
Birde SPD pedal kullanıyorum Shimano M087 ayakkabı almıştım, aslında tehlikeli dağda kilitli pedal ama alıştım artık.
Atlama zıplama işine başlarsak o zaman pedalları değiştireceğim.

Arkadaşımın 29" bisikletini kullandım, havada uçuyorum gibi hissettim kendimi :D

29" inch ler belli bir dağ kullanımı için çok uygun lastikler aslında ama tabii ki kullanıcının bisikletini dağda nasıl yollarda kullanacağı çok önemli, ve beklentileri önemli. Etrafı çevrili, sürekli virajlı, dar patikalardan gidiyorsanız tabii ki uygun değil, ama misal olarak bu videodaki yollar için uygun.
2015 de 27,5" lerin önemi daha da fazla olacak, yeni gelen modellerde bunu görüceksiniz. 27,5" ler 26 ile 29 un tam ortasında olduğundan, bu konuda şikayet eden birçok kişiyi avlayacak gibi görünüyor. Zaten ciddi markalara bakarsanız all mountain ve enduro bisikletlerin çoğu 27,5" oldu artık. XC (cross country) olarak da 29 ların hakimiyeti bence devam edecek. 26" ler daha teknik bisikletler için uygulanıyor genelde.

Geri