Scudo Sports

İyi ve sağlam lastik seçimİ

ömer yetmişüç

Aktif Üye
Tepki
38
Bisiklet
Sedona
Merhaba arkadaşlar
dün bisiklete atlayıp henüz 500mt gitmiştimki lastiğe batan küçük bir cam parçası lastiği patlattı. tabi keyfte zehir oldu.
bu riski azaltmak için bir iki araştırma yaptım.
iyi bir dış lastik için ben aşağıdaki ürünleri seçtim. eğer kullandığınız önerebileceğiniz alternatifler var ise yardımcı olursanız çok sevinirim. şimdiden çok teşekkürler.
BİSİKLETİM 28" JANTLI SEDONA 301

(link)
(link)
(link)
(link)
http://www.erdoganlarbisiklet.com/media/catalog/product/cache/2/image/5e06319eda06f020e43594a9c230972d/f/i/file_133_78_3_2.jpg

Scudo
Schwable Marathon plus ve continental touring plus lastiklerini önerebilirim. Schwable kullanıyorum iyi lastiktir.

• Beğen
Tepkiler: ömer yetmişüç
Overdrive Kevlar Inside ve MaxxProtect kullanıyorum. Üzerlerinden birçok kez cam kırıkları topladım eve geldikten sonra. Nazar değmesin patlamak bilmiyor. Diğer yorumları da bekleyip ona göre kararını ver...

• Beğen
Schwalbe lastikler diğerlerine göre ağırlar. Ama taş gibi de sağlamdır. Yurt dışından yarı fiyatına alabilirsin.
Burada 320 TL ise yurt dışından 150 ye çiftini alabilirsin. Onun dışında Maxxis lastikler de çok iyiler tavsiye ederim.

41 avro çok uygun fiyat.. 121 TL yapar..
(link)

1,75 için tek fiyatı 20,49 avro (çifti 41 avro)
1,50 için 30,49 avro
1.35 için 28,49 avro

• Beğen
bu lastiklerin sertlik değerleri oluyor mu peki? bende cannondale trail sl2 var üzerinde gelen schwalbe lastiklerle 1000 km. yeni tamamlandı ancak arka lastik baya bir eridi gibi. yakın zamanda lastik bakmak zorunda kalacağım ben de. genelde şehir içi kullanıyorum. hafta sonları fırsat olursa araziye çıkıyorum. mtbye uygun kolay kolay erimeyen yol lastiği (tabir doğru mudur bilmiyorum) var mıdır önerebileceğiniz? Arazi için de tavsiye verebilirseniz sevinirim

• Beğen
İzmir'den olupta,yurt dışından lastik getirtecek var ise,toplu şekilde alalım,hem DHL kargo ile gelmiş olur,hemde takibimiz de olur..

Kargo + Vergi,Payımıza ne düşerse bölüşürüz..

@Çağlayanİyi fikir ama €75 limitini geçmemesine dikkat etmek lazım. Yoksa %20 gümrük ödersiniz, o da kargodan daha pahalıya gelir.

@Abdullah.R

Evet haklısınız,hesap ettim aşağı yukarı,ülkemiz'de satılan lastik fiyatlarına geliyor :)

• Beğen
en sağlam tur lastiği bildiğim kadarıyla schwalbe marathon plus.
ama hem hafifliği, hem daha iyi yol tutuşu hem de daha düşük yuvarlanma direnci olduğundan "marathon racer" almayı düşünüyorum.
28x1.50 ölçüsünde
(katlanır) racer ağırlığı: 435 g
plus ağırlığı: 960 g
toplamda 1kg üzerinde ağırlık farkı oluyor.

(link)
HD-Speed-Guard provides the highest level of puncture protection. RoadStar Triple Compound for the best handling characteristics. LiteSkin sidewall.

• Beğen
@Ahmet.ÇetinkayaEvet oluyor tabi. Yol tutuşu ile lastik ömrü arasında ters ilişki var. Schwalbe Marathon modelleri çok pahalı ama çok uzun ömürlü diye okuyorum her yerde (kendim kullanmadım). Sizdeki Schwalbe hangi model idi? Lastik alacağım zaman o modelden uzak durayım diye soruyorum. :)

İsviçreli bilim adamları konu hakkında bir araştırmaları varmıdır bilmiyorum ama bisiklet hakkında ilk öğrendiğim şey bisikletin sabit ağırlıklarının hafifletilmesindense üzerindeki hareketli parçaların hafifletilmesinin daha önemli olduğudur. Bu amaçla yanlış kullanımım sonucu ticari ömründen önce bitirdiğim continental lastiklerden sonra lastik arayışımda hem daha ucuz hemde hafif olması nedeniyle maxxis overdrive lastikleri gördüm. gerçektende oldukça hafif (400 gram) hemde hamuru yumuşak bir lastik. Hatta insanda şüphe bile uyandırıyor. Aldıktan bir hafta sonra devedikeni nedeniyle ilk patlağı yaptığımda şüphem dahada büyümüştü. Bu lastik dayanırmı diye çok düşündüm ama bu lastiğin altı aylık kullanımdaki tek patlağı oldu. Ayrıca Kanallı yapısı yağmurlu havalarda bir artı değer.

• Beğen
@Halil EROĞLU

Halil bey ben bu bahsettiğiniz lastiği 26" dağ bisikletime taktım. bende memnunum. kafamı kurcalayan şu ek ara parçası olan zırhlı denilen lastikler. hangisi iyidir karar veremiyorum. biri hafif biri çok ağır.

@Mert C.

Mert bey yuvarlanma dirençlerinin karşılaştırıldığı bir site vs varmı acaba.

@ömer yetmişüç

"Rolling" oluyor. Resmi sitesinde yapılmış karşılaştırma, verdiğim linkte yandaki oklara basıp detaylı bilgilerini inceleyebilirsiniz.
marathon racer:
http://i.imgur.com/y7fEAQ9.png

marathon plus:
http://i.imgur.com/nw0nfU8.png

• Beğen
@ömer yetmişüç
Bunda da ek ara parçası dediğiniz koruma tabakası var. Hem daha ince hem daha sert hem de daha hafif...

• Beğen
(link)

Bu lastiği almaya karar verdim arkadaşlar.
Son yorumlarınızı almak isterim.
Şimdiden herkese çok çok teşekkürler.

Almak istediğiniz lastiklerin 26" olanını kullanıyorum 1 ay önce Erdoğanlar bisikletten aldım ben de. 24 saatte teslim aldım 40 dk da çiftini taktım yaklaşık 120 km kullandım. Yol tutuşu mükemmel kayma yapmıyor. Islak zeminde ani fren yaptım bana mısın demedi. Kırık cam şişe parçalarının üzerinden geçtim bir şey olmadı. Oldukça sağlam ve güvenilir bir lastik. Benimkinde maksimum hava basıncı 55 psi yazıyor ama bana çok yumuşak geldi. Öne 65 arkaya 70 psi hava bastım istediğim sertliğe anca erişti. Sizinkinde psi değeri farklı olacaktır ama maksimum hava basıncının biraz üstüne çıkmanızı tavsiye ederim

Geri