Scudo Sports

İyi bir vites kolunun farkı nedir?

Gökhan Akkaya

BilgisayarKurdu
Tepki
1.677
İsim
Gökhan
Bisiklet
Nishiki
Arkadaşlar çekiş sistemimi tamamen yeniledim, yalnızca vites kolları kaldı.
SRAM X9 göbek PG 990 ruble PC991 zincir
Shimano SLX aynakol ve SRAM XO 3x9 arka aktarıcı aldım.

Yani paraya hıyıp hep üst seviye aldım. Son olarak vites kolları kaldı.

Şuan SRAM'in 3x9 Trigger kollarını almayı düşünüyorum. Fiyatı 330TL.
Ancak ikinci el sıfır gibisini 250'den alacağım.

Sizce 250TL vermeye değer mi?

Üst seviye ilerledim hep, düşük seviye kol alırsam anlamsız olur mu?
250TL harcamak mantıklı olur mu?

Scudo
XO vites kollarından aldım ve dün monte edip kullandım arkadaşlar. Memnunum, ancak garipsedim.
Eskiden farklı tarz kullanıyordum.

Şuan ki XO kollar ilginç geldi :)

Arkadaşlar aradaki farkı tecrübelerime dayanarak belirtmek istiyorum.

• XO seviyesinde vites-çekiş sistemi kullanınca zaten hangi viteste olduğunuzu göremiyorsunuz. Artık 3. viteste olduğunuz için 4'e yükseltmiyor, ihtiyaçlarınız va hisleriniz doğrultusunda aktarıyorsunuz.
  • Rublenin 6-9 arasındaki bir dişlisini kullandığınızı bildiğiniz için aynakolu 3. sete geçiriyor veya 2-8 aralığında olduğunuzu bildiğiniz için orta dişliyi kullanıyor, yavaşladığınızda da zaten küçük aynakol dişlisiine geçiyorsunuz.
  • Daha sonra geçişler çok daha keskin oluyor. Kolu, vites artırmak veya düşürmek için için ittirdiğinizde tık sesini duyduğunuzda kesinlikle vites artıyor veya düşüyor. Yani ay vites geçmedi, ay çır çır ötüyor diye bir dert olmuyor.
  • O kadar atlama, zıplamaya rağmen vites ayarında en ufak bozukluk olmuyor, devamlı olarak aynı stabil halini koruyor.
  • Kollar giriş seviyesine nazaran çok daha şık. XO yazısı falan en azından bisikletten anlayan kişiler tarafından fark ediliyor.
  • Tek yönlü ittirmede, 1 seferde 5 vites birden düşürebiliyorsunuz.
  • Hepsinden öte ses ve tepkiler çok güzel. Plastikte olduğu gibi boş bir ses ve his gelmiyor.
  • Çatır çutur attırıyorsunuz yani :) Buna rağmen çok temiz geçiyor.
XO kolları öneririm herkese tabi XO veya X9 seviyesinde vites-çekiş sistemi varsa.

Geri