Scudo Sports

İtalyan ve Alman markalar

@bonder76 Forum linki vermemişsiniz. Verdiğiniz linkteki bisikletin ise, ne model ne de marka olarak sizdekiyle bir ilişkisi var. Kırmızı sargılı bisikletin alın borusundan fotosu olsaydı 2. fotodaki ile markası aynı mı değil mi belki anlaşılırdı lug şeklinden.

Ayrıca, 2. fotodaki bisikletin marka isminin David olması ihtimali yok. 5. harf t veya b. Davit ve Davib olarak marka aradım bişey çıkmadı. Sticker orada kopmuş. 5'ten fazla harfli de olabilir marka ismi.

• Beğen
Tepkiler: bonder76
Scudo
@can_celik İlginiz için teşekkürler.

Ben de sizinle aynı fikirdeyim pek David veya David's yazıyormuş gibi gelmedi. Ben de çok aradım bir sonuç yok.
Tam bir muallak. Luglar konusunda haklısınız şuan elimdeki resimden bir parça büyüterek baktım benziyor gibi aynı bisikletin fotosu gibi geldi. Üstteki kelepçeler ve alt lug dönüşleri benziyor gibi. Yine de pek sağlıklı değil, en azından eski bisiklet sever dostlar belki görür bu yazının olduğu kadarından ismini çıkarabilir diye düşündüm. Bakalım olursa süper olur olmazsa bir marka uydurup devam ederim ama tabi insan orijinali neyse onu bilmek istiyor.

Dosyalar

• lug.png
    lug.png
    615,5 KB · Okunma: 37
  • e9f04983-12a0-4caa-80f0-97a3a572c209.jpg
    e9f04983-12a0-4caa-80f0-97a3a572c209.jpg
    72,1 KB · Okunma: 37
@bonder76 Luglar farklıysa ikisinin farklı markalar olduğunu söyleyebiliriz. Ama luglar aynıysa ikisi aynı marka diyemeyiz. 70 ve 80 lerde aynı lugları kullanan bisiklet imalatçıları olmuş. Kırmızının bu açıdan fotosuyla lugun tamamen aynı lug olduğunu da söyleyemiyorum. @Murat Cömez 'in fikrini de bir sormak lazım.

Anladım teşekkürler. Ben şimdi yeni aklıma gelen fotodan google arama ile bakıyorum yine pek bir sonuç yok belki yakalarım diye düşünmüştüm.
Bisiklet perşembe günü elimde olacak daha önce yazdığım gibi bisikletçiye bıraktım ufak tefek toparlamalar için.
O zaman net olarak bakacağım. İnsan bulamadıkça daha çok gizemli bir hal alıyor ve bulmak istiyor doğrusu :D

Teşekkürler tekrar.

Klasikler ve özellikle Alman üretimi bisikletler konusunda @Murat Cömez aklıma gelen en yetkin isim, belki yardımcı olabilir. Ancak dikkatimi çeken farklı bir konu var.
e1770904-e91e-4204-8b8e-878bc407a926.jpg

Yukarıdaki fotoğrafta maşa darbe alıp eğilmiş gibi görünüyor. Bir kontrol edin isterseniz.

Merhaba,

öncelikle fotogaflari kücük yüklediginiz iicn pek fazla birsey belli olmuyor. Sizin bisikletin üzerindeki markaya gelince o decallar sonradan yapismis ve o marka ile alakasi oldugunu sanmiyorum. Bisikletinizin boyasini tam göremiyorum ama bence silmisler ve celigin parlakligini bisrakmislar ve decallar sonradan yapirtirilmis gibi.

Sundugunuz benzeri Davit markayi bugüne kadar ne gördüm nede duydum, bence önceleri satilan ve taninmayan bir market yada uzak dogu bisikleti olabilir. Luglari ise Puch Markali bisikletlerin luglarina benziyor ama dedigim gibi sadece benziyor, detaylara inince malesef ayni degil.

Bu bisikletin alman markasi oldugunu yazmissiniz ve benim bilmek istedigim alman markasi oldugunu nereden biliyorsunuz. Üzerindeki marka ise Alman markasi degil ve burada eger bisiklet alman ise decalin orjinal olmadigi anlasiliyor.

@Sadettin Z. beyin dedigi gibi kontorle gerek yok masa malesef darbe almis ve egilmis, bu tür darbeler de bisikletlerin üst ve alt borunun ön kismindan da darbe almadigini tespit etmek gerekir.

Yine @can_celik arkadasimizin dedigi gibi misali sundugunuz markanin Davit yani t ile bitigini görürken verdiginiz linkin David d ile bitigini görüyoruz ve buradan da ikisinin de biribiriyle hic bir alakasi olmadigini rahatlikla anlaya biliyoruz.

Luglara geince bence seri imalat olan ve eskiden her altseviye celik bisikletlere takilan ve markasi belli olmayan bir üretim.
Uzun lafin kisasi, bu bisiklet de pek detay aramaya gerek yok. Siz en iyisi az bir masarafla kullanilacak bir sekile getirin ve gittigi yere kakar kullanin.
Bu bisikletin nerede Üretildigi, ne marka oldugu vs belli degil ve bulamasinizda. Herzaman derim eger bir klasik olacaksa sadece pantolu kadro olmasi lazim.

Mesela size denilen 50 veya 69 yillarida dogru degil, cünkü o yillarda fren vites kablolarinin gecme delikleri kadroya kaynakli degildi, kelpcelerle tutturuluyordu. Sizin bisikletizdeki vites ve fren icin olan kardoya kaynakli kanallar 70li yillarin ortalarindan sonra imalata girdi. Gördügüm kadari ile sizinkinde vites telleri orta göbegin altindan geciyor ve bu sistemde 70li yillarin sonudan itibaren icat oldu.

Son olarak o cakma karbon seleyide cikartin, gidon bogazini asagiya indirin ve bisikletin gercek vintage görünümü ortaya ciksin. Arti Detayli ve büyük resimler yükleyin ki daha iyi bilgi vere bilelim.

Son düzenleme:
@Murat Cömez Zamanınızı ayırarak uzun uzun ve detaylı cevabınız için teşekkürler.
Dediğiniz gibi bence de artık bu saatten sonra araştırmaya pek gerek kalmadı :D

Teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: Murat Cömez
Çok param olsa bisiklet toplamak istesem. Colnago ve Campagnolo toplarım. Full İtalyan...

Kesinlikle katılıyorum. @Adil ÜNALDI

Öncelikle 2 yıl oluyor bisiklete tekrar başlayalı. Daha öncesinde çocuklukta kullanmıştım. Temmuzda 46 olacağım tekrar başlama yaşım geç sayılır.

Bu fahiş fiyat zamlarından önce ilk önce bisan yol bisikleti aldım buradan sizin gibi bilgili arkadaşlara danıştım o sana küçük değiştir dediler. Değiştirdim carraro 022 yol bisikleti aldım kullandım, sonrasında sirkeci pedal bisikletten 1 single speed topladım. Onları sattım. Sonra gittim bir hollanda bisikleti aldım onu da sattım.
Bayağıdır bisikletsizdim. Tabi şimdi yaz gelince tekrar depreşti bisiklet duygusu o rüzgarı ve özgürlük duygusunu bir kere hissettikten sonra.
"Bu arada belli ki tatlı su bisikletçisiyim" :D

Ama artık herşey çok pahalıydı. Tesadüfen bunu gördüm ve uygun fiyata "en azından bisiklete binerim" mantığıyla aldım.

Sonuçlardan belli oluyor ki bana satan arkadaş iyi hikayeler sallamış ve aslında bir hurdacıda bulup noname olan bir kadroyu ucuz parçalarla toplayıp satmış.
Sonuçta benim açımdan baktığınızda şuan bir bisikletim var :D

Hepinize ilginiz için teşekkürler.

Geri