Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

italyan bisiklet turundan kötü haber

Murat Uluoğlu

Daimi Üye
Tepki
144
İtalya Bisiklet Turunda kaza yapan belçikalı Wouter Weylandt yaşamını yitirdi.
internette dolaşırken gördüm, videolarını henüz bulamadım üzücü bir haber.
bisiklet sporundaki kazaların ölümle sonuçlanması "acaba güvenlik tedbirleri yetersiz mi" sorusunu aklıma getiriyor. ultra hafif kasklar ve incecik mayolar ne kadar yeterli?

Scudo
Gerçekten üzüldüm. İtalya turunu izlemeye çalıştım ama kazanın olduğu yeri izleyemedim.

Çok üzücü bir haber bu yakınlarda bir tanıdğımda bisiklet kazası geçirdi sonuçları gerçekten çok ağır olabiliyor.Ölüme kadar gidiyor allahtan ucuz atlattılar

eşi de 5 aylık hamileymiş. çok kötü olmuş :(

Bugün ben de gazeteden okudum. Gerçekten de üzücü bir olay. Tam yakınmdan gözükmüyor ama çok kötü çarpmış ve maalesef hayatını kaybetmiş Belçikalı bisikletçi. Kendisi bu turda hayatını kaybeden 4. bisikletçi oluyor. Daha önce bu turda hayatını kaybedenler 1952'de İtalyan Orfeo Ponsin, 1976'da İspanyol Juan Manuel Santisteban ve 1986'da İtalyan Emilio Ravasio olmuş. Yarışın Reggio Emilia-Rapallo arasında yapılan 3. etabında Weylandt hızla Mezzanego'ya inerken sol pedalı yol kenarındaki bir duvara takılmış. Kendisi korkunç bir takla attıktan sonra çok kötü düşmüş ve bilincini kaybetmiş. 25 dakikalık kalp masajı sonuç vermemiş ve çok kan kaybeden yarışçı maalesef hayatını kaybetmiş. Bisiklet dünyasının başı sağolsun. Artık kask, bisiklet kıyafeti ve yol güzergahıyla ilgili yeni önlemler mi gelir ? Bilemiyorum.

Bu da kaza anı:

(link)

• Beğen
Tepkiler: Mustafa C Oral
(link)

üzücü. bugün bisikletçilerin saygı duruşu özellikle trek takımının finishteki görüntüsü insanın tüylerini diken diken edecek türdendi.

Bu yarış dünyası yok mu? Hızı artırmak için yapılan çalışmaların yüzde kaçı bisikletçiyi daha iyi korumak için yapılıyor acaba? Kaskların boyunluk destekli olması ve dizlik kullanma gibi şeyler düşünülebilir. Yarış parkurlarının da sadece düz asfaltlı olması yeterli değil, daha güvenli olmaları lazım bence. Sadece bir insan hayatı bile kesinlikle hiçbir maddiyatla ölçülemez, daha fazla para yatırılmalı güvenlik için. Ama yarış dünyasının amacı kar olduğu sürece bu iş zor.

• Beğen
Tepkiler: Semra
Geri