Scudo Sports

İtalya'dayım bir isteginiz var mı?

http://www.brookssaddles.com/en/ResampleImg.ashx?imgurl=~/images/shop/shop_bags/Cycle_Bags___Accoutrements/BRIXTON_Satchel.jpg&Width=700&Height=500&format=jpeg&bkColor=FFFFFF
iste bu canta! bu cantayi top tube den asagiya sallandiriyorlar. yani illa bu olmasina gerek yok, italyada insanlar bu tur cantalara dosyalarini, evraklarini doldurup, bu cantalari top tube altina takarak, takim elbiseyle, mini etekle, tayyor ile, topuklu ayakkabiyla..vb ise gidiyorlar. sabah saatlerinde ozellikle roma ve milanoda bu turden insanlara cok rastliyorsunuz.

Scudo
abi sapka konusunda, bana iste sunun gibi bisey al gibisinden buradan betimleyici fotolar koyun, yarin yola cikiyorum, bir hafta daha internete giremem ben.

Vintage - klasik tarzda seyleri daha cok sevdigimden

(link)

(link)

(link)

gibi gibi biseyler olabilir. Ya da siz neyi uygun gorurseniz

(link)

Hatta asagidaki gibi standart bisey bile olabilir

(link)

Sampiyon cizgileri ya da tek kalin bi seridi olanlar hos gorunuyor. Ya da goze gorunen ya da pahali olmayan herhangi birsey olabilir size kalmis.

ŞAPKA :

(link)

selamlar arkadaşlar
classic cycling hats yazınca google'dan çıkan herşey olur :)
eski,yeni, 2.el, yıpranmış, renkleri uygun, değil...hiiiç farketmez.

COLUMBUS : ile ilgili olarak, cro moly'de belli başlı "boru, lug" üretici firmalar var.
columbus ve reynolds konunun önde gidenidir.
cro moly boruları, teknoloji elverdikçe tarzlara göre hafifleterek kadro firmalarına üretirlerdi. colnago, zullo, peugeot...vb firmalar, columbus boruları alıp kendi açı tarzlarına göre işlerler ve kadro üretirler.

iyi yolculuklar...
bol bol fotograf çeksen ne güzel olur. bir şehir bir ülke bisikletle uyanıyor yani...burada bisiklete binince "deli, entel" olmaktan utandırıyorlar...

Bana bi italyan erkek :p anlayışlı , hoşgörülü , boyu boyuma huyu huyuma , hafif maço hafif metro :D

@Teoremos

Klasik seylerin meraklisi olmak basa bela :) Bu arada bende bir kadro var. Sozde peugeot diye aldim. Satan kisi emin olmadiginida soyledi gerci ama yine de aldim. Eski tip Cromoly kadrolardan farkli olarak gidon - orta gobek yuvasi arasindaki boru daha yassi, enli ve etsiz (ince demek istemedim). Eskilere nazaran nispeten daha hafif. Yandan bakildiginda daha enli gorunmesi dezavantaji disinda sanki daha hafif biseyler yapmaya elverir gibi gorunuyor. Ben anlarim diyen varsa fotolarini cekip yollayabilirim. Tabi cekilmeis gereken ayrintilari da onceden belirtirseniz sevinirim.

Siz ne uygun görürseniz olabilir.Yarım elma gönül alma demişler.:D

Kazasız belasız iyi seyahatler dilerim.

Saygılar!

@Teoremos

colombus konusunda bende bi seyler ogrendim, genelde kadrolarin sele borusunun devaminda kalan borunun uzerinde colombus yaziyor. ancak benim ilk mesajda yazdigim kadro ikinci el olmasina karsin hem 400 euro ve uizerindeydi, hemde farkli bir ses cikariyordu. belki titanyum ya da farkli bir cromoly idi. mesela 4xxx 6xxx seklinde cromoly numaralari var. belki o da daha farkli, daha ince bir seydi?

ben guzel sanatlarda okuyorum zaten, yanimda tripod, 450d makina ile dolasiyorum. internete de yanmimdaki ipad ile giriyorum. onun disinda bir de canta var sirtimda, cantada portatif ocak, bivak, uyku tulumu, cevze, turk kahvesi ve makarna var. yakinda blog grisi yapacagim. simdilik ipad e sd kart okuyucusu olmadigi icin fotolari aktarAMIyorum.

sapkalari anladim, bir ara kackar bisiklette uzerinde giant yazilai olanlari satiliyordu. serkan abiye sorun, belki halen daha vardir? gordugum anda bende sizler icin buradan alicam.

@MeLiSBuRCu

italyan erkegi ile ilgili kapsamli bir yazi dizisi hazirliyorum. size de haber ederim, sandiginiz gibi degiller. onlari unlu kilan sey, asiri bakimli olmalari. hepsi kaslarini aldiriyor, burun killari, kulak killari, bacaklar, kollar her yer agdalaniyor... saclar briyantin ile canlandiriliyior, renkli slipler, renkli pantalonlar, agir ve gosterisli, sallanan aksesuvarlar,,,

bizde apaci olarak aciklamasini bulan arkadaslarin, yine bizdeki barzo, hayvan ya da gormemis olarak isimlendirilen digerleriyle harmanlandigini dusunun; iste size italyan erkegi.

italyanlar da bizler gibi gosteris manyagi, ancak onlar onlari sik gosterecek cesitli unsurlara bizdeki gibi zor ulasmiyorlar. armani, gucci, prada,sisley, bunlar onlarin markalari. sisley bizim ulkemizde uretiliyor, simdi gidin ve sisley magazasindan kot pantalon fiyatina bakin, muhtemelen 70 tl nin uzerindedir, ancak uzerinde made in turkey yazan sisley pantalon, burada 9 euroya satiliyor. keza orjinal parfumler, cesitli defolu urunler... tum bunlari aradiginizda ucuza bulabileceginiz sehrin farkli yerlerinde(merkeze cok yakin olmayan) ucuz alisveris noktalari var.

ee bu kadar bolluk da italyan erkegi olmayi zorunlu kiliyor. adamlar bizim gibi. akdeniz insani, mayalarinda var. gel gor ki norvecde yasaya, kuzeydeki bir adama sen para versen bile onun bu parayi nasil harcayabilrim konusundaki hayalgucleri siz hanimlari pek etkileyecek cinsten degil. muhtmelen ikea dan cok fonksiyonlu bir dolap alacaktir ya da daha fazla parasi varsa viyana, isvicre, kuzey italyada cok meshur olan ahsap isciligine dayanan mobilyalardan alACAKTIR. Havalarin yil boyu soguk oldugu kuzey avrupada, herkesin pardosu, mont giymek durumunda oldugu kuzeyde, ee haliyle sik erkekler gorme orani dusuyor.

ben italyan erkegi denen sosyolojk olguyu, tamamen bu erkeklerin akdeniz iklimine sahip bir bolgede yasamalarina ve yine yasadiklari bu bolgenin moda konusunda dunyada trend belirleyici bir yer olmasina bagliyorum. paris evet modanin baskenti ancak kadinlar icin. buradaysa daha cok erkeklere ozgu unlu markalar var. bu arada erkek derken, burda erkeklerin 4 te 1 i gay. bu oran cok fazla ve sokak ortasinda opusen erkeklerin sayisi, ilginc bir sekilde opusen kadin ve erkeklerden daha fazla. bu da haliyle elinde poset ile alisverise cikan, sikidim sikidim giyinmis erkekler gormenize sebep oluyor. bu yuzden milanoda ilginc bir sekilde, vitrinlerde hep erkek elbiseleri var. kadin reyonu ust katta :) bizdekinin tam tersi. haa tabiki kadin giyimi de meshur ve yabana atilamaz ama her iki kesim icinde dengeli magazalar ve secenekler var.

moda ile ilgili daha cok yazicam, bunlari bir haftaya kadar blogdan takip edebilirsiniz. burada sadcece sitenin adina uygun olarakl bisiklet uzerine yazip ciziyorum.

henuz fotografini cekmedim ama burada cok ilginc bir kiz etkileme tarzi var.

simdi bisikletinizle bir kizi evine birakacaksiniz. turkiyede kiz top tube oturur.(yanlamasina)

buradaysa italyan erkegi dedigimiz sey(belki MeLiSBuRCu burada bir miktar hakli olabilir) kizin poposu acimasin diyerek, kizi normal sekilde bisiklet koltuguna oturtuyor. ancak kiz pedala basmak yerine ayaklarini serbest birakiyor. erkekde onde ayakta bir sekilde pedal cevirerewk ve gidonu tutarak bisikleti suruyor. kizda erkegin bi eliyle omzunu tutarken diger eliyle dondurma ya da seker yiyiyor.

bu postmoidern bir kiz tavlama yontemi midir anlamadim gitti. bu sahneyle 5 kez karsilastim. her seferinde arkadaki kiz ya seker yaliyor, ya da dondurma yiyordu. ondeki erkek ise onde iki buklum olmus pedal ceviriyordu.

bi daha gorursem muhakkak fotograf alicam. :)

Yazdıklarını okudum :) Evet haklısın İtalyan erkeklerini çekici yapan özellikleri kendilerine bakmaları , kendilerine önem vermeleri ( bir insan kendisine ne kadar önem verir saygı duyarsa karşısındaki insanlar da ona en fazla o kadar değer verecektir , fazlasını değil ) giyimlerine kuşamlarına cilt bakımlarına :) dikkat etmeleri , gaylik derecesinde yumuşak başlı olmaları , centilmen olmaları .

Mesela bir İtalyan erkeğine alışverişe çıkıyorum birkaç mağaza dolaşayım desen herhangi bir şey diyeceğini sanmıyorum , en fazla birlikte çıkalım dilersen der , sana eşlik edebilirim falan der .

Aynı şeyi Türk erkeğine söylesek , hişşşşş hayrola sen bana sordun mu ki kendi kendine karar veriyorsun , nereye öyle kadın başına ne alacan ? gören de hiç bişeyin yok sanacak , otur şuraya birazdan ben götürürüm seni iki dakka ne alıyosan al dönelim . hadee ... <<<< aynen böyle .

İşte aradaki fark bu :)

@MeLiSBuRCu

Sen ne arıyorsun , Melis kardeş ? Erol Atar , Fatih Ürek falan gibi mi ? İtalya'daki erkeklerin çoğu gerçekten gay . Bunu her oraya giden çok rahatça gözlemleyebiliyor .

Ayrıca gaylar de yumuşak başlı değil aksine son derece asabi tiplerdir . İstanbul'da moda sektöründe bir süre çalıştım. 2 tane gay tasarımcı vardı . Biri İtalyan , biri Fransız . Hayatımda bu kadar huysuz tipler hatırlamam

Gaylik derecesinde yumuşak başlı derken arkadaş çoğu gay demiş de , ben de ona istinaden söyledim , yani gay mey ama kibar adamlar sonuçta ... babında .

Konu biraz sapar gibi olurken ozumuze doncek bir soru
Gercekten ucuza italyanin kiyisinda kosesinde kalmis eski bi fixed gear kadrosu nekadar guzel olurdu acaba bulabilirmisiniz?

Bizde az sansli degiliz hani ne sorsak var ne sorsak hazir gibi :) Foto makinasi da var ise blogu bekliyorum. Ilgi odagi konular da ayni olunca -sehir bisikletleri, bisiklet giyimi modasi, sehir bisikletcilerinin tasvirleri soz konusu olunca boyle bi fikir edindim dogal olarak - blogunu merak eder oldum. Fotograflar konusunda rahat davranin herseyin fotosunu cekin, bana bisey derler mi diye dusunmeyin :) Japon turistlere aliskin bir ulke sizin herseyin fotografini cekmenizi yadirgamayacaktir :) Tekrar iyi geziler

VALLA BİR TANE İPHONE4s YADA5 GETİRİRSEN ÇOK SEVİNİRİM MÜMKÜNSE TABİİ
:) KAZASIZ BELASIZ YOLCULUKLAR DİLERİM ALLAH'A EMANET OL.

Sabah Milano'da hava soğuktu, trenle veronaya geçtim. Klasik bisiklet satan 2 ayrı mağaza buldum ama her ikisinde de bisiklet kaski dısında bir şey yoktu.

Nasil ki turkiyede isinin ehli kaçkar bisiklet, yeşil, delta gibi biı elin parmaklarını gecmeyecek seçeneklerden bahsediyorsak, italyada da durum pek farkli değil.

Evet burada daha çok bisikletçi var ama adamlar bisiketine korna, isik, düdük, dumbelek taktirmiyorlar. Bı kere alıp adam gibi kullanıyorlar. Bisikletçilerde aksesuvarlar oldukça sınırlı.

Fıxı için konuşursak, fıxı yi anladigim kadariyla ayni turkiyede oldugu gibi burada insanlar kendi istek ve arzularına gore kendileri yapıyor. Yani bisikletçilerde fixi görmek biraz zor. Hatta bisikletçilerde, alivio ve üstü donanımda vitesli dag bisikleti bile görmek zor(!) dedim ya, iyi bisikletleri ya da fixi leri sınırlı sayıda satan yer var.

Bu ülkede decatlon bisikletleri çok yaygın. Decatlondaki tasarımı ilginç, noname vitese sahip ucuz bisikletler var ya, ozellikle roma ve milanoda, hatta bolonyada bunlar herkesin altında. sanırım herkesin birden cok bisikleti var. Sokakta sıradan kullandığı ve evinde gözü gibi baktığı. O gözü gibi baktıkları bisikletlerle ormanlara, bisiklet için devletin hazırladığı dag bisikleti parkurlarina gidiyorlar. Bununla ilgili bloğumda yazmıştım,

meteliksizitalya.blogspot.com

ayrıca bu adam interneti kesmez ise, bu gece bir kaç yeni blog girisi daha yapacagım.

Suanda venedikteyim. Hava yağmurlu ve bu yazıyı Hotel al gambero denen bir otelin sacakları altından, otelin beles internetini kullanır vaziyette yazıyorum.

Venedik'te bisikletci var mıdır bilmem :) ama görürsem sapka ve kaliper bakmaya devam...

@mahmutadanur

Hocam İtalya krizde, buralarda elektronik ulkemize nazaran çok ama çok daha pahalı, hatta hersey çok pahalı. meyve sebze hele, amanın, inanılmaz pahalı. Ee tabii euronun ülkemizde 2'5 lira olmasının bunda payi buyuk. Günde 1€ harcayacaktim, yani cebimden hiç para çıkmayacaktı, ama yok, 1€ deyip gecmemeli, onun bile ince hesabını yapıyorum her gün. Elimde hep süpermarketlerin indirim katalogları var, onların en ucuz ürünlerini alıyorum.

Burdan anca ilginç renk ve sekillerdeki makarnalardan alınır, oyle ucuz da degiller, 2,5 € dan basliyorlar. Türkiye ye gelince bol soğan, sarımsak ve domates ile menemen vari bir sos hazırlayıp karistirilarak afiyetle yenir.

Geri