@MeLiSBuRCu
italyan erkegi ile ilgili kapsamli bir yazi dizisi hazirliyorum. size de haber ederim, sandiginiz gibi degiller. onlari unlu kilan sey, asiri bakimli olmalari. hepsi kaslarini aldiriyor, burun killari, kulak killari, bacaklar, kollar her yer agdalaniyor... saclar briyantin ile canlandiriliyior, renkli slipler, renkli pantalonlar, agir ve gosterisli, sallanan aksesuvarlar,,,
bizde apaci olarak aciklamasini bulan arkadaslarin, yine bizdeki barzo, hayvan ya da gormemis olarak isimlendirilen digerleriyle harmanlandigini dusunun; iste size italyan erkegi.
italyanlar da bizler gibi gosteris manyagi, ancak onlar onlari sik gosterecek cesitli unsurlara bizdeki gibi zor ulasmiyorlar. armani, gucci, prada,sisley, bunlar onlarin markalari. sisley bizim ulkemizde uretiliyor, simdi gidin ve sisley magazasindan kot pantalon fiyatina bakin, muhtemelen 70 tl nin uzerindedir, ancak uzerinde made in turkey yazan sisley pantalon, burada 9 euroya satiliyor. keza orjinal parfumler, cesitli defolu urunler... tum bunlari aradiginizda ucuza bulabileceginiz sehrin farkli yerlerinde(merkeze cok yakin olmayan) ucuz alisveris noktalari var.
ee bu kadar bolluk da italyan erkegi olmayi zorunlu kiliyor. adamlar bizim gibi. akdeniz insani, mayalarinda var. gel gor ki norvecde yasaya, kuzeydeki bir adama sen para versen bile onun bu parayi nasil harcayabilrim konusundaki hayalgucleri siz hanimlari pek etkileyecek cinsten degil. muhtmelen ikea dan cok fonksiyonlu bir dolap alacaktir ya da daha fazla parasi varsa viyana, isvicre, kuzey italyada cok meshur olan ahsap isciligine dayanan mobilyalardan alACAKTIR. Havalarin yil boyu soguk oldugu kuzey avrupada, herkesin pardosu, mont giymek durumunda oldugu kuzeyde, ee haliyle sik erkekler gorme orani dusuyor.
ben italyan erkegi denen sosyolojk olguyu, tamamen bu erkeklerin akdeniz iklimine sahip bir bolgede yasamalarina ve yine yasadiklari bu bolgenin moda konusunda dunyada trend belirleyici bir yer olmasina bagliyorum. paris evet modanin baskenti ancak kadinlar icin. buradaysa daha cok erkeklere ozgu unlu markalar var. bu arada erkek derken, burda erkeklerin 4 te 1 i gay. bu oran cok fazla ve sokak ortasinda opusen erkeklerin sayisi, ilginc bir sekilde opusen kadin ve erkeklerden daha fazla. bu da haliyle elinde poset ile alisverise cikan, sikidim sikidim giyinmis erkekler gormenize sebep oluyor. bu yuzden milanoda ilginc bir sekilde, vitrinlerde hep erkek elbiseleri var. kadin reyonu ust katta

bizdekinin tam tersi. haa tabiki kadin giyimi de meshur ve yabana atilamaz ama her iki kesim icinde dengeli magazalar ve secenekler var.
moda ile ilgili daha cok yazicam, bunlari bir haftaya kadar blogdan takip edebilirsiniz. burada sadcece sitenin adina uygun olarakl bisiklet uzerine yazip ciziyorum.