Devrim Gezer
Üye
- Tepki
- 6
Göbekten vitesli sistemde zincir atmasının sebebi vites değiştirmekle pek ilgili değildir. Zinciriniz uzamış bence, ya bakla çıkartın ya da yeni zincir alın.Merhabalar, İsviçrede yaşıyorum. Yakın zamanda ikinci el Ortler Rembradt schwarz marka bisiklet aldım. Vites markası; schimano Nexus 7. Vitesi 5 ten aşağıya aldığımda zincir arka dişliden çıkıyor ve boşa pedal çeviriyorum. Bisiklet tamiri tecrübem hiç yok. Problemin zincirin sallanacak kadar gevşek durduğundan kaynaklandığını düşünüyorum. Bu konuda bana yardımcı olabilecek birisi var mı? 276751 dosyayı görüntüle
Anladım, teşekkür ederim. Bisiklet arkadan bir darbe almış. Çamurluktan öyle anlaşılıyor. Acaba darbe aldığı için arka teker öne gelmiş olabilir mi? Ama arka tekeri gövdeye bağlayan yerlerde çizik/yıpranma vs. yok. Arka tekeri biraz geriye alsam problem çözülür mü?
Göbeği arkaya kaydırabilecek bir boşluk var mı, arkaya kaydırarak zinciri gerebiliyor musunuz? Böyle bir imkan yoksa zinciri kısalttırabilirsiniz.
Bir de bir bisikletçide zinciri ölçtürerek ya da zincir ölçme aleti alıp kendiniz ölçerek zincirden kaynaklı bir sorun olup olmadığını anlayabilirsiniz.
Neden zinciri ölctürmekde bu kadar israrlisiniz anlamiyorum, bisikleti ikinci el almissiniz ve böylece kac km yaptigini belki bilmiyorsunuz ama yinede zincir ömrünü doldurmus olarak uzamis olabilir. Eger uzadiysa istediginiz kadar janti geriye alin yine atacak yada dogru calismayacaktir.Kıymetli yorumlarınız için teşekkür ederim. Tamir tecrübem yok, tavsiyeleriniz benim için çok önemli. Yarın gerekli anahtarları alıp tekeri arkaya almayı deneyeceğim.