Scudo Sports

işte buraya yazıyorum !

Nuri Kongur

Forum Demirbaşı
Tepki
817
Bisiklet
Ümit
bu sene kış çok soğuk geçecek.
neden derseniz etraftaki ayva ağaçlarının meyveden dalları kırılacak neredeyse. olurda soğuk geçmezse ayva ve kış bağlantısı bir şehir efsanesiymiş deyip geçeceğiğm.

• Beğen
Tepkiler: cedrick41
Scudo
İlginç bir tespit ama yinede kış soğuk geçecek gibi :D

• Beğen
Tepkiler: Nuri Kongur
eskilerden gelen bir yargı bu, eğer ayva çok meyveye durarsa kış sert olurmuş derler. bi kaç kez şahit oldum ama ilk defa ciddi anlamda aradaki ilişkiye bakacağım. hem burada hem başka birşehirde ayvaların bolluğu gezerken dikkatimi çekti. daha önceleri arabayla geçtiğim için hızdan farketmek zor oluyordu. bisikletle giderken etrafı seyretmek için daha fazla vakit oluyor

bir de arılar çok olursa kış sert geçer derler ama arılar başka nedenlerle yok olmakta şu anda maalesef
ve arıların bu yokoluşunun insan dahil tüm canlılar için bir felaket olacağına dikkat çekiyorlar

• Beğen
doğru olabilir,çünkü ayva ağacımız var 4 yıllık,boyu 3 metre civarı,geçen yaz 7 yaşında çocuk eli kadar meyve verdi,şimdi baktımda ağacın heryeri meyve,hemde ayvalar çok büyük.

• Beğen
yaban mersini türü olan gökçe bitkisinin tohumlarına bakar yaşlılar eğer bolsa kış gerçektende soğuk ve bol kar yağışlıdır bizzat şahit oldum.Fotoğraf bulunamadı.

@harunkenan

aslında izmir çeşmeliyim, kocaeli'de başiskele'de oturuyorum.

@MACHOO

hımm , cihat bunu ilk defa duydum. fırsatını bulunca bana gösterebilirsen çok sevinirim. selamlar

@gatila

arı polenleri taşıyarak diğer bitkilerin döllenmesinde temel görevi yapan canlılardan birisi. dediğin gibi bir süredir çevreciler ve bilim adamları arı türünün azalmasının yan etkileri hakkında kamuyu uyarıyor.

hem kitabi hem de mecazi , görünüşe göre...

Sonuç olarak Nuri Abi haklı çıktı.Yazda güzel geçti sanırım.Konuya uzak kaldım ama.:) Dünya'nın düzeni kalmadı.Hiç bir şeyin tadı da kalmadı.Mevsimler ne yapsın?İ yi forumlar.

• Beğen
bu sene ayvaya bakarak kış hakkında yaptığım tahmin doğru mu değilmi kararsız kaldım. avrupa en soğuk kışını yaşarken daha geçen haftaya kadar bizim buralarda bişey yoktu. şimdi manşetlerde bazı yerlerde denizin donduğu yazıyor. bazı yerler içinse son 60 yılın en soğuk günlerinin geçtiğini söylüyor. bense geçirmekte olduğum kışın çok soğuk olduğundan o kadarda emin değillim. erken mi davranıyorum sonuç çıkartmakta nedir. eğer önümüzdeki günlerde böyle soğuk geçerse ayvaların türkiye için bir şeyler söylediğine karar verebilirim aksi takdirde bizim ayvalar daha çok avrupanın iklimi hakkında malumat veriyor diyeceğim. :eek: :)

Her ağacın belirli periyotlarla bol tohum yılı olur. bazı ağaçlarda 2 yıl bazı ağaçlarda 4 yıl. Ayvada durum nedir tam bilemiyorum

• Beğen
Bence doğru bir tahmindi :in:

Kış çok sert geçiyor. Sadana abininde dediği gibi dünya şaştı artık ne yapacağını bilemiyor .Şu mevsimlarin düzei bozuldu . Normalde her sene denizli'ye kar yağardı ama bu sene sadece yükseklere yağdı ve biz sadece karın soğuğunu çekiyoruz malesef. :( Belki kar yağsa havalar biraz yumuşar. Mesela dışarıdaki sular buz tutuyor denizli'de :eek:

• Beğen
son derece doğru tahmin konya şu anda çok soğuk ama kış biraz geç geldi erken gidici gibi bi tavrı var buda ayva ağacındaki meyvenin ömrünemi bağlı başka birşeyemi bağlı bilemem:D

• Beğen
Geri