İstanbul'da bisikletleri nasıl güvenli tutuyorsunuz?

Kayıt
16 Haziran 2010
Mesaj
46
Tepki
10
Şehir
İstanbul
Arkadaşlar merhaba herkese....

İstanbul Fatih'Te yaşıyorum Cevahir'e çalışıyorum şimdi bisiklet alıp onunla işe gidip gelmek istiyorum ama spor amaçlı.

Şimdi Cevahir'in hemen dışında bisiklet park yeri var ama ne kadar güvenli? Yani kitleyip koysam dahi güncel bisikletlerin tekerleri çok kolay çıkıyor anahtar gerektirmeksizin 2 tane kilit alıp bağlasam diyorum ama...

İstanbul'da böyle dışarıda çok gezen ve sağda solda bisikletini bırakanların görüşleri ve tecrübeleri nelerdir acaba...
 
Scudo

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
bence otoparkçıya in konuş. bisiklet gelip gideceğini yanına bıraksam bir sorun olur mu de. gün içinde o da dışarıya yakın mesafelere senin bisiklete binerek gider ve sağlama almış olursun ;)
 

Berk_D

Daimi Üye
Kayıt
16 Ekim 2010
Mesaj
217
Tepki
131
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Geotech
Cevahir'in önündeki park yerlerinden Cevahir sorumlu değil yani çalınırsa sorumluluk kabul etmezler. Ben oraya bir kaç kez bıraktım (Tabi ki kilitli şekilde) bir problem yaşamadım. Park alanını gören bir kamera yok ama kalabalık bir meydan olduğundan hırsızlık yapmakta çekinebilirler. Ama şöyle bir şey yapabilirsin orada çalıştığından güvenlik tanıdığın belki vardır eğer varsa o meydanda özel güvenlikçiler geziyorlar bir iki tanesiyle aranı iyi tutarsan gezinirken göz ucuyla bakınırlar için rahat olur. :)
 

Gökhan Toros

Forum Bağımlısı
Kayıt
29 Haziran 2010
Mesaj
4.580
Tepki
7.568
Şehir
Polonya
Başlangıç
2009—10
Dahon alıp çalıştığın iş yerinde bir köşeye koyabilirsin. Hatta konuşup vitrine bile koyabilirsin :D

Bence güzel olur, denemek lazım :D

http://farm1.static.flickr.com/31/60948805_ee9dc5ec7e.jpg

Mesela. Fakat her sabah bisikleti temizlemek gerekir :)
 

Murat sonkaya

Aktif Üye
Kayıt
26 Ağustos 2010
Mesaj
184
Tepki
361
Şehir
çekmeköy madenler
Bisiklet
Cannondale
cevahirde bir zamanlar bende çalıştım otoparka koyabilirsin bir yere kilitle hiçbirşey olmaz ben genelde fulya çıkışındaki otoparka kilitliyordum .
 
Kayıt
1 Aralık 2010
Mesaj
55
Tepki
39
Şehir
istanbul/mecidiyeköy
u kilit kullanmak en güvenlisi ağır ama kafan rahat =)http://www.cambridgebicycle.com/assets/images/accessories/kryptonite-evo-u-lock.jpg
 
Kayıt
16 Haziran 2010
Mesaj
46
Tepki
10
Şehir
İstanbul
@Berk Boran Dediğin gibi ben de o yeri kontrol ettim ve güvenlik kamerası yok aslında olsada çalacak için sorun olmaz herhalde. Fakat meydan olduğu için biraz caydırıcı olabilir. Arkadaşlarla konuyu konuşurken alacağım bisikletin 600 lira civarında olduğunu söyleyince orada 5dk bile durmaz falan dediler kafam çok karışık cidden bisikelt alsamda doğru düzgün binemeyeceğim maalesef...

Ama büyük bir ihtimalle meydandaki bisiklet park yerine kadroyu kilitler tekeri de kadroya tekrar kilitlerim. En iyi çözüm bu galiba...


@serisonu iyi fikir gib başkasına bindirmem ben:p Ama uğraşacaklarını pek sanmıyorum herhande en makulü 2. bir kilit alıp sağlam bir yere kilitlemek.
@mustafa akman hocam tekerden kastım kadroyu sabit bir yere kilitleyip boşta kalan tekeri de kadroya kilitlemekti.

@murat sonkaya
Hocam otoparka bakmıştım ama bisiklet kilitlemek için tam bir yer yok yani otomobillerin park edildiği yerlerdeki demirler var oralara takılabilir ama güvenlik sorun çıkarır mı bilemiyorum.
 

Onurleo

Üye
Kayıt
18 Mart 2006
Mesaj
45
Tepki
19
Şehir
istanbul
Bisiklet
Amoeba
Yerinizde olsam ucuz bir bisiklet alır onu kilitlerdim. Malum hırsıza kilit dayanmaz. Forumdan ve sağdan soldan çok duydum sadece yemek molası süresinde bile götürüyorlar bisikleti. Siz çalıştığınıza göre uzun bir zaman orada kalacak buda çalınmasını kolaylaştıracaktır. Arkadaşın dediği gibi U kilit kullanırsanız çalınması zor olacaktır fakat bazı hırsızlar çalamayıcada bu kez bisiklete zarar veriyorlar. Bu söylenenleri bir kez daha düşünün. Tabi tercih sizin.
 
  • Beğen
Tepkiler: Halitkin

Caner HOCAOĞLU

Daimi Üye
Kayıt
17 Mayıs 2010
Mesaj
286
Tepki
170
Şehir
İstanbul Beylikdüzü
Bisiklet
Bianchi
Bisiklete binmek istiyorsan bin kardeş ama yok çalınacak, yok zarar gelicek gibi konular kafanı ağrıtacaksa hiç binme.
Bence cevahirin önündeki park alanı oldukça güvenli gözüküyor sen tedbirini al bisikleti kitle bırak artık bundan ötesini başkları düşünsün biraz.
 

Tüzün Akbaş

Aktif Üye
Kayıt
8 Ekim 2010
Mesaj
171
Tepki
125
Şehir
istanbul
@ilkay çağda

arkadaşın davon derken kastetmek istediği katlanabilen bisiklet. dahon bir amerikan bisiklet üreticisi. ama resimdeki sanırım dahon değil.yada foldable yani katlanabilen bisiklet değil. resimdeki bisiklet cruiser denilen modellerden...
 
Kayıt
16 Haziran 2010
Mesaj
46
Tepki
10
Şehir
İstanbul
@Onurleo haklısın ama artık ucuz bir bisiklet almam çocukken kullanıyorduk ama şimdi düzgün bir şey almak istiyorum. Tokat'ta yaşarken kilitli olduğu bu sefer havasını indiriyordu çocuklar mesela :) Eve çok götürdüm biiskletimi elimde :)


@Caner HOCAOĞLU
Sende çok haklısın ama yani insanlara güven olmuyor ben Cevahir'de büyük bir mağazadayım artık tahmin etmişsinizdir tonla ürün çalınıyor ve buralardan çalınan ürünleri duysanız şaşırırsınız.

Her neyse tebdir almak gerekir ama dediğim gibi insanlara güven olmuyor ama herhalde en iyisi bir tane "U" ve bir tane de normal kilit alıp tekeri gövdeye, gövdeyi de sağlam bir yere kilitlemek. Bakalım artık sonrası allaha kalmış.

Her neyse...
 
Kayıt
23 Kasım 2010
Mesaj
17
Tepki
8
Şehir
Izmir
cevahir'in önüne bisikletimi birkaç kez kilitlemişliğim var, hatta sadece gövdesinden. başına hiçbirşey gelmedi, ancak şans mı bilemem...
 
Kayıt
16 Haziran 2010
Mesaj
46
Tepki
10
Şehir
İstanbul
@murat sakarya bende artık öyle yaparım herhalde sağlam 2 tane kilitle işi bitiririm herhalde :)
 

Soner Sarihan

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Temmuz 2005
Mesaj
3.888
Tepki
8.301
Şehir
İznik
Bisiklet
Cannondale
Soru : İstanbul da bisikletleri nasıl güvende tutuyorsunuz ?

Cevap : İstanbul dan İznik'e taşınarak. :)

Eşimle benim Scotlarımız , benim Cube arkadaşımdan ödünç aldığım Corratec sürekli bizim evin çevresinde, kimi zaman kaldırımda, bazen kilitli bazen değil.
hiçbir sorun yok, önümüzdeki 10 yılda olmaz. Ama nüfus 30 000 i geçerse sorunlar başlayabilir.
 
  • Beğen
Tepkiler: Halitkin
Kayıt
1 Aralık 2010
Mesaj
55
Tepki
39
Şehir
istanbul/mecidiyeköy
@Onurleo

geçen gün bir bisiklet otopaarkına u kilitle bisikletimi kilitlemiştim çok eski bir bisiklet olmasına rağmen sanırım çalamadıkları için iki lastiğin havasını indirip gitmişler.Zihniyet işte :) aslında merak ettim kim diye bir dahakine not bırakacağım ne istiyorsun diye =)
 
Kayıt
16 Haziran 2010
Mesaj
46
Tepki
10
Şehir
İstanbul
@emin öztürk1 çoluk çocukta gıcıklık olsun diye yapabiliyor. Ondan doalyı yanımda pompa taşırım bende sürekli...


@Soner Sarihan Aynen haklısınız ailem Tokat'ta 18 yaşına kadar orada yaşadım(şu an24) neyse yani babam evin önünde otomobili falan kilitlemez asla. Ruhsat falan her şey duruyor ama bir şey olmuyor :)
 

enver avcı

Forum Bağımlısı
Kayıt
8 Mart 2010
Mesaj
1.635
Tepki
1.460
Şehir
istanbul
Bisiklet
Scott
oğuzhan dostum karaköyden alacağın yarım parmak çelik halatlar ile bu işi çözebilirsin.hatta bunların orijinal kaplamalısı da var.kadronu çizmemesi için.uçlarına takacağın klemenslere iyice sıktıktan sonra iyi bir kaynak attırabilirsen açılması mümkün olmayan bir hal alır ve iki tekerini birden kadroya bağlayarak mevcut yere sabitleyebilirsin.ben şahsen o teli koparmak için yan keski dahil elime ne geçirdiysem denedim ve 45 dakikada başarabildim kesmeyi.bu kadar zamanda da mutlaka bir güvenlik görevlisi ne oluyor diye gelir yanına.halatı alırsan gerekli bağlantı ve kaynak için yardımcı olurum sana.ama en sağlıklısı garaja girerek her mağazada mevcut olan depolara koyabilirsin.garajda her mağazanın en az 1 bazılarının da 2 tane deposu mevcut.hatta güvenlikçilerin deposuna bile koyabilirsin amirleri ile aranı yapıp.adama 2-3 paket sigara alsan ara ara olur biter. :D
 
Kayıt
16 Haziran 2010
Mesaj
46
Tepki
10
Şehir
İstanbul
Enver hocam merhaba... Yarın sizi ararım herhalde bu kilit halatıyla ilgili olarak.

Bisikleti de bir kaç gün içerisinde alıyorum :)