Istanbul'da bisiklet(siz gunler)

bikergrrl

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Ocak 2006
Mesaj
1.096
Tepki
763
Ne kadar cekilmez bir sehir oldu burasi yahu! Simdi bugunumu ozetleyeyim, ondan sonra da eger bu sehirde her yere bisikletimle gidebilseydim hayatim iyi yonde nasil degisirdi onunla kiyaslayayim istedim burada, belki yorumlari ya da onerileri olan olur aranizda...

Goztepe'de oturuyorum, karsiya bir toplanti icin gecmem gerekiyor, cadde'de dolmus bekliyorum sabah saat 11, haliyle bir tane bile dolmus yok.. Yagmur baslamis, onemsemiyorum, gune yeni basladik ne de olsa, tazeyiz.. Taksinin biri dolmus yapmis, son yolcu olarak biniyorum.. Taksinin ici les gibi ter kokuyor, allahtan sisliye kadar gidiyor, yoksa gaz maskesi takmak zorunda kalacagim!! O kadar kotu yani!!! :Skull-175

Mecidiyekoyde iniyorum, metroya biniyorum, adamcagizin birisi sagolsun yerini veriyor, taksimde iniyorum, ama bu arada mecidiyekoy metro girisinden metronun kendisine, metrodan cikisda da istiklale kadar yurudugum mesafeyi, dolmustan sislide inseydim taksime yurudugum mesafeden cikarsam, fazla bir fark kalmiyor arada.. Cantam omzumda kulce olmus artik..

Taksim'den Odakuleye yuruyorum, canta onde, aman aman, gecenlerde kaptirdik cuzdani zaten, hayir sonra geri aldik, zararsiz ziyansiz o da ayri hikaye ama.. neyse baska zaman baska yerde :p isler, toplantilar, sıkıntı dolu bir kac saat sonrasinda, yuru yuru bitmeyen yollar, ve karakoyden kadikoye vapur... mis gibi deniz havasi vs, kadikoyde is uzuyor, yagmur basliyor, hava karariyor, dolmuslar taksiler doluyor, ben de yogurtcu parkina inmisim, artik baska sansim yok, yuruyorum yagmurda, el kol dolu, kiziltopraga kadar.. Tam o sirada onde bir koltuk bos dolmus soforu vinlayip geciyor beni, kosuyorum pesinden, zar zor biniyorum dolmusa, adam burnundan kil aldirmiyor, birak onu, bir de hava nasilsa yagmurlu ya, ben de goztepeye kadar gidiyorum, yari yolda insem baska musteri alacak namussuz, telefon caliyor, karsi taraf duymuyor, yuksek sesle konusuyorum diye sofor araya girip susturuyor beni.. :boese157: trafik kilit, baska arac yok, alemin agasi beyfendi.. birden bisikletim olsaydi nasil bir gun gecerdi diye dusunuyorum... :ci:

Sabah evden cikar, karakoy vapuruna yetisirdim.. karakoyden basardim pedala, sishane yokusunda biraz zorlansam da sinirlerim alinmis bir sekilde varirdim toplantiya.. tabii bunlar duzgun bisiklet yollari, bisikletimi zincirleyebilecegim demir "park" yerlerinin oldugu gozonunde bulunduruldugunda... Sonra toplantidan cikar, karakoy uzerinden kadikoy yapardim.. yagmur mu yagiyor, cekerdim yagmurlugumu uzerime, cantama yerlestirirdim elimdekilerimi sirtima atardim, basardim pedal eve kadar.. bisiklet yolunda, cam kiriklarinin olmadigi bir seritte, kimsenin benim uzerimdeki "garip" kiyefete laf etmeyecegi bir dunyada, efendi efendi.. otursun millet trafikte, dolmus soforu de mumkunse hayatinin sonuna kadar musterisiz kalsin..

ben de ne ter kokusu cekeyim, ne de baskalarinin mutsuz hayatlarinin gereksiz kaprisini.. :rolleyes:
 
Scudo

Ergün Gündoğar

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Eylül 2004
Mesaj
675
Tepki
206
Şehir
Tuzla - İstanbul
Okula gitmek için 3, dönmek için de 3 saat harcayan biri olarak, bisiklet ile gitsem daha kısa sürede giderim diye içimden çok geçirdiğim oldu, fakat bisikletinde kendine göre zorlukları var istanbulda, özellikle trafikte beyin özürlü sürücülerle uğraşmak bunların en başında geliyor.
 

bikergrrl

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Ocak 2006
Mesaj
1.096
Tepki
763


Trafikten ziyade (tabii adam gibi bisiklet yollarimiz olsa mutlu mesut yasardim :D) benim kafami mesgul eden ben icerde bitmez tukenmez bir toplantidayken ciktigimda bisikletimi bulup bulamayacagim.. bulabilecegimi garantiye alsam, hic durmam, savasirim o beyin ozurlulerle :p anadolu yakasi hadi bir nebze ama avrupa yakasi harbi urkutuyor beni :(
 

Soner Sarihan

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Temmuz 2005
Mesaj
3.888
Tepki
8.301
Şehir
İznik
Bisiklet
Cannondale
Malesef, her gün aynı acı, aynı sıkıntı, aynı dertler. Beklenen büyük Marmara depreminden sonra belki aklımız başımıza gelirde , düzgün bir şehir kurarız. Yoksa çok zor çok.
Bisikleti çalınmay karşı sigortada yaptıramıyorsunuz ? Sanki her şey engellemek için bilerek kurulmuş ? Bazen bir deney sahasında yaşadığımızı ve ne kadar daha dayanabileceğimizin denediğini düşünüyorum ?
 

bikergrrl

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Ocak 2006
Mesaj
1.096
Tepki
763


aslinda bu sigorta isinin olabilirligini hic dusunmedim.. Daha dogrusu arastirmadim da.. hadi bisiklet gonul isi, insan gercekten manen baglaniyor ama gittigi zaman maddi bir geri donusu olabiliyorsa o manen baglilik biraz teselli olabilir sanirim :p

bu gercekten mumkun degil mi acaba? hersey sigorta ettirilemez mi neticede :D
 

Ergün Gündoğar

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Eylül 2004
Mesaj
675
Tepki
206
Şehir
Tuzla - İstanbul
Bisiklet sigortası olarak değil de maddi kayıplar için sigorta yaptırılabiliyor, belli bir rakam belirliyorsunuz, ona göre, ama parayı en erken 3 ay sonra mı ne veriyorlar.

Bisikleti bırakabileceğiniz kapalı özel bir otopark yok mu işyeri çevrenizde, veya işyerinin deposu veya boş bir odası gibi?
 

otec

Forum Bağımlısı
Kayıt
10 Şubat 2006
Mesaj
943
Tepki
712
Şehir
istanbul

merhabalar. bir sigorta ajansına sormuştum (başak sigortamıydı acaba?) 'motosikletlerin bile sigorta yapılmadığı' söylendi bana.:( durum böyle olunca başka bi yerede sormadım.
 

bikergrrl

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Ocak 2006
Mesaj
1.096
Tepki
763
hmmm... desenize pek sansimiz yok :D neyse naapalim... divinity kardesim, toplanti icin gittigim yerlerde boyle imkanlar yok, kapicilarla bisikleti iceri almak icin kavga etmekten de iflahim gevredi.. bugunku konusmadan bir kesit (disarida yagmur son hizda, ben de notere ugramak uzere binanin disindan, siril siklam iceri giriyorum)

kapici: onunla giremezsin kardesim
ben: neden?
k: canim olur mu, pis o, lastikleri iz yapar
b: e, kaldiririm, surda trabzana zincirliyecegim
k: zincirin var ya iste disari bagla
b: ya calarlarsa, ayakkabim da islak, o da iz yapicak neticede
k: (kizgin bagriyor) canim evin icine sokulur mu o pis sey
b: burasi ev degil ki apartman icin
k: benim evim
b: e ben bunu evime sokuyorum
k: sen sok ben sokmam
b: ama pabuclarim da ayni derecede islak
vs vs vs vs mantiksiz sacma sapan uzayan giden bitmek tukenmek bilmeyen bir tartisma..
notere giriyorum
noter: uzun zamandir yoktunuz
ben: ya is guc iste. amma despot kapiciniz var, bisikletimi iceri almadi
n: ben hep geliyorum deseydiniz
b: valla bisikletimin uzerinden bir parca eksilirse onu sorumlu tutacagimi soyledim orali bile olmadi
vs vs vs vs vs vs..
ama tabii guzellikler de oluyor.. isler bittikten sonra alisveris icin ugradigim markette elim kolum dolu bisiklete gidiyorum,
markette calisan cocuk: bisiklet sizin mi?
ben: evet
mcc: ben de bisikletle geliyorum hep ise
b: ne guzel
mcc: ya trafik derdi yok
b: eheh evet
mcc: valla iyi cesaret siz ama paketlerle nasil donuceksiniz
b: alisigim, yolum da cok uzun degil
mcc: yagmur yagiyor dikkatli olun fren pabuclari kayiyor
b: sagol, benimkiler fena idare etmiyorlar, ama olurum

yaniiii gordugunuz gibi bisikletcinin dilinden gene bisikletci anliyor :D belki sigortacilari da bisikletci yapmaliyiz
 

Soner Sarihan

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Temmuz 2005
Mesaj
3.888
Tepki
8.301
Şehir
İznik
Bisiklet
Cannondale
Bisiklet sigortası olmuyor maalesef. Ev hırsızlık sigortası yaptırırken değerli eşya olarak bisikletimi yazdırabileceğimi söylemişti bir sigortacı dostum, evin içinden çalınırsa ödenebilirmiş. tabi cesedimi çiğnemeleri lazım o ayrı konu :)
Tekrar ediyorum, burası bir deney alanı. Bizi deniyorlar bakalım ne kadar dayanacaklar bu şartlarda bisiklet kullanmaya şeklinde. Jim Cary nin Trump Şov filmindeki gibi. :) :) :)
 

Barbaros

Forum Demirbaşı
Kayıt
16 Eylül 2004
Mesaj
593
Tepki
193
Şehir
İstanbul
Merhaba dostlar,

Bisiklet ile sigorta kavramının olmayışını anlatayım size biraz. Bisikletinizi evinizde yada işyerinizde sigortalayabilirsiniz. Ev poliçenizin yada işyeri poliçenizin içinde bir eşya olarak sigortalanabilir.

Bunun dışında bisiklet ile yaptığınız gezilerde ferdi kaza sigortasıda yaptırılabiliyor. Örnek vermek gerekirse 5.000 ytl ölüm 5000 ytl daimi maluliyet 500 ytl hastane masrafı gibi. Gezinin nereye olduğunu, kaç gün sürdüğünü ve kişi isimleri belirtildiğinde bu sigortayı yapmaktayız. Detaylı bilgi için Forumumuzun en alt kısmında Liya Sigortanın reklamı ve telefonu bulunmaktadır.

Bisiklet ile 3. kişilere vermiş olduğunuz zararıda 3. kişilere karşı olan mali mesuliyet sigortalar kapsamında ödetebilirsiniz.

Bunun dışında yukarda bir arkadas yazmıs. Motorsikletler sigortalanmıyor diye. Motorsikletler sigortalanıyor yanlız 250 cc altında olan motorsıkletler de hırsızlık temınatı ıcın kapalı garaj sartı var bunun dısında tum rısklere karsı sıgortalanıyor.

Bisikletin sigortalanmamasına gelince. Tasınması bakımından kolay calınabılır olması tabıkı dezavantaj ama trafık yasasına göre motorlu ve ehlıyete sahıp olmadan kullanılamayan araclara sıgorta yapılamıyor. Yanı asıl neden motorlu bır arac olmaması ve ehliyet bulunmaması.

Bilgi verebildim sanırım.

Sevgiler.
Barbaros
 

bikergrrl

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Ocak 2006
Mesaj
1.096
Tepki
763
hmmmm.. konuyla tamamen alakasiz ama, jennifer lopez kalcalarini, bilmemkim bacaklarini sigorta ettirebiliyor, onlar da motorlu arac klasmaninda degiller :p yazik bizim bisikletlere yahu :D
 

Barbaros

Forum Demirbaşı
Kayıt
16 Eylül 2004
Mesaj
593
Tepki
193
Şehir
İstanbul
:))))))))))))

yurtdışında malvarlıklarını kedi köpeğe miras bırakanlarda var ama ulkemızdekı yasalar bu şekilde değil :p