Scudo Sports

Istanbul şehiriçi bisiklet önerisi

5inun

Üye
Tepki
4
İsim
Sinan
Merhaba,

İş-ev arası otobüse binmekten sıkıldım. Gidip geldiğim yol yokuşsuz, dümdüz sahil yolu. Hergün 6+6=12 km bisiklet sürmüş olacağım.

Bütcem:1000tl civarı. İyi bir model için birazcık daha yukarı çıkabilirim.

Aradığım özellikler:
-Ağır bir bisiklet olmasın
-Hızlı,akıcı yol alsın
-Hidrolik disk fren iyi duruyor

Biraz bakındım Carraro225, Focus last lagoon 4.0, Sedona 300 gibi bisiklet gözüme çarptı.

Bu konuda fikri, tecrübesi olan varsa lütfen önerisini yazabilir mi?:)

Teşekkürler...

Scudo
Sedano 300 iyidir diyorlar.araştırmıştım.bizzat denemiştim de. Güzel fena değil. Hala alma ihtimalim de var. Hatta şuan bisiklet almak için yoldayım çanakkale - izmir.

• Beğen
Tepkiler: rsomuncu ve 5inun
slm,
triban300 alın uçuşa geçin,sonra benim gibi aldıktan 3 ay sonra sedona345 ini satıp yol bisikletine geçmeyin,tabi tercih sizin :)

Ağır olmasın ama hidrolik disk freni olmuş demişsiniz. Hidrolik fren tek başına 1kg kadar ekliyor ağırlığa. Bahsettiğiniz gibi dümdüz bir yolda hidrolik frenin fazladan frenleme kuvvetine ihtiyacınız olmayacaktır. Boşu boşuna ağırlık taşımayın :) V fren işinizi görecektir.

@Çağrı Soylu Teşekkürler bilgi için. Ağır olmasından kastım 18kg'lık bisikletler görüyorum da sitelerde, öyle birşey istemiyorum aslında. Daha hafif olabilir benimkisi. 10kg'lık olması şart değil tabii:)

@ebayusuff
Sedona300'ün fiyatı Carraro 225 ve Focus last lagoon'a göre daha iyi duruyor. Benim aradığım kriterlere uyuyor sanırım. Sizde mi benim aradığım tarzda birşey bakıp Sedona300'e karar verdiniz?

@Sinan Ş
Dediğiniz bisiklet bu mu? (link) Bunlar şehir içinde ne kadar kullanışlı olabilir ki? Kaldırımdı, tümsekti mahvederim gibi böyle birşeyi. Sizce böyle birşye mi yönelmeliyim

@5inun

Ben sedona 345'i bırakıp ,buna yöneldim,yaklaşık 1000km dir kullanıyorum, 2014/10 tarihinde aldım,lastik patlağı ve zincir yağlama dışında bir bakım yaptırmadım.her türlü zeminde de kullandım,kaldırımdan da inip çıktım :)

Ama günlük 12km çok kısa bir mesafe,madem yol da düz sahil yolu , v-fren,amörtisörsüz bir bisklet işini görecektir.Denemeden alma tabi ki,içine sinmesi lazım ki,iş dışında da kullanasın :)

@Sinan Ş Teşekkürler cevap için. Senin dediğin modele bakarken kendimi Decathlonda buldum:)) (link) şu ürün nasıl sence? Hem şehir içi hem de hızlı birşeye benziyor. Vitesi klasik viteslere benzemiyor. Kullanım tecrüben oldu mu böyle vites? Önerir msn?

Hem ağır olmayan hem disk frenli, hemde hıza yatkın olan iki nadir model önerebilirim.

(link)
(link)

@Furkan TK

Süper duruyolar ama fiyatları beni epey aşıyor. Sanırım istediğim özelliklerle ayırdığım bütçe mantıksız duruyor?

@5inun

Bisikleti önerirken bütçe kısmını okumamışım kusura bakmayın.

Fiyatlarını söyle düşünün nakitte %10 hatta %15 indirim alabilirsin. Speeder 200-D 2.000 TL'ye alınabilir diye düşünüyorum. Ayrıca ben bu bisikleti kullanıyorum yeni bisiklet aldığım için yakın zamanda satışa koyacağım düşünürseniz Ö.M atabilirsiniz.

Dostum geçen hafta aldım bende araştırarak aldım bir bak istersen peşin 1300 TL ye aldım. Menmun kalacaksın daha şimdiden 100 Km yol yaptım akıcı.

(link)

• Beğen
Tepkiler: 5inun
@Furkan TK

Olabilir. Mesajlaşalım. Birşey soracağım size. Merida'nın sitesinde modellere bakıyorum da bazılarının yanında extra olarak lady yazıyor. Bunun anlamı o bisiklet sadece kadınlara özel mi? Yoksa aynı bisikletin lady versiyonu var demek mi? (link)
Örneğin; Crossway 20-V modelinin erkek versiyonu yok mudur? Ben mi çok cahilim :D

@pantpas

Nette çok övmüşler. Aklım ona 227'ye gitmişti ilk sonra bu forumda Sedona 300 yazdı yukarda bir arkadaş kafam karıştı. Ama 227'nin tipi falan çok hoş, düşünebilirim. :)

@Furkan TK nın önerdiği bisikletler benimde bu sınıfta en sevdiğim bisiklettir. (2 adet speeder serisi bisiklet var) ama limitiniz 1000TL civarı ise maalesef biraz zor, ama disk fren olayını bence tekrar düşünün.

Arkadaşlar araştırmaya devam ediyorum. Aslında hemen alsam iyi olacak ama araştırdıkça olay karmaşıklaştı...
Hidrolik disk frenden vazgeçtim. Olmasa da olur.

Bu iki modele yoğunlaştım.

2014 Scott Sportster 50 (ön amortisör, HD fren, 13.8 kg)__fiyat 1150 TL gibi. (link)
ve
2014 Scott Sportster Comfort 10 (ön amortisör, V fren, 14.4 kg)__fiyat 1224 TL gb (link)

Sizce hangisi bu iki modelden.

@5inun Yerinizde olsam sedonayı elerdim. Üzerinde gereksiz ve ağırlık yapan ekipmanlar mevcut. Carraro daha iyi bir tercih olur.

227 Çok başarılı bir ürün. Kullanıcısı çok fazla, onlardan bilgi alabilirsiniz. 14-15 Kg olması lazım bisikletin ağırlığı doğru hatırlıyorsam. Hidrolik fren emin olun 1 kg ağırlığın hakkını fazlasıyla veriyor :) Şimdiden hayırlı olsun.

@mtb_rider @Çağrı Fatih Yamalı

@5inun

Bunlar hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bi de bir tanıdıktan 1300TL'ye sıfır hiç kullanılmamış 2014 Speedster 50 FB ürünü alabilirim. (link)
Ama tamamen farklı bir ürün. Yarış bisikleti şehiriçi ne kadar iyi olabilir? 10kg bile değil.
Sırf uyguna alabilirim diye almak da mantıksız olur herhalde... Yardım lütfen:)

@Çağrı Fatih Yamalı
üstteki mesaja alıntılayamadım sizi:D

(link) bunada bir bakın derim.

Geri