İstanbul-Çanakkale-Bozcaada Turu

canayaz0734

Daimi Üye
Kayıt
3 Nisan 2015
Mesaj
300
Tepki
641
Şehir
istanbul
İsim
Can AYAZ
Bisiklet
Diğer
Merhaba arkadaşlar ,

Tek olarak çıkış yaptığım turum ile ilgili hatıra ve tecrübe yazımı sizlerle paylaşmak isterim.Elim döndüğünce sizlere aktarmaya çalışacağım;

Turum geçen hafta itibari ile sonlandı.Geride harika bir tecrübe ve kurulan samimi dostluklar kaldı.
İstanbul Beylikdüzü'nden başlayan yolculuğum rotası Tekirdağ-Çanakkale Şehitlik olarak belirlemiştim.Sonrası içinse kondisyonum ve hava durumuna göre karar vermeyi planlayarak yola çıktım.

İlk gün anam ile helalleşip yola koyuldum.Yola 08:15 gibi çıktım.Daha turun ilk gününde geç kalmıştım.Evin tek evladı olunca özel kahvaltılar hazırlanmıştı.

G0010462.JPG
Evden Çıkış

Kahvaltı sonrası gelen enerji ile pedala bastım.Elzem bir durum olmadıkça 30. km de kısa 60. km de uzun bir mola veriyordum.Günlük 120 Km yol yapmayı planladım.İlk günün hızı ve gazı neticesinde 139 km yol yaptım Tekirdağ'dan sonra ilk gün ana yoldan ziyade Uçmakdere yolundan gitmeyi planlamıştım.
Çık çık bitmedi o yokuşlar ama değdi efendim. Yeşil ve mavinin uyumunu görmeniz gerek(tepeden) ,asfalt yolda inişler çok zevkli ve bir o kadarda tehlikeliydi.Adı üstünde sonuçta "Uçmakdere" köy yollarında giderken ciğerlerim oksijen banyosu yaptı. Molalarım da da kocaman doğal böğürtlenleri toplayarak yedim .
G0010605.JPG
Uçmakdere Zirveden Foto

G0010608.JPG
Demir atım.

G0080563.JPG
Zirveden bir fotoğraf daha,

Uçmakdere'ye vardığımda saat 18:00 idi ve artık kamp yapmanın vakti gelmişti.Yamaç Paraşütlerinin iniş yaptığı yerde kamp yapmaya karar verdim.Paraşüt kulüplerinin bulunduğu yerde adını hatırlayamadığım bir abimize kamp yeri sordum ; Normalde etrafı çitlerle çevrili bir kamp alanı vardı.Fakat elektrik,banyo vs. gibi hizmetler olmamasına rağmen 15 TL yer bedeli alıyordu.Orayı söyledi.Yine aynı abimizle biraz konuştuktan sonra onların bulunduğu kulübenin yanına kamp atabileceğimi banyo ve tuvaletinde kapısını açık bırakacağını söyledi.Paraşütçüler toparlandı ve eşyalarını toplayıp gittiler.Sadece iki kamp yapan kaldık sahilde...Bayrampaşa'dan yola çıkan bir aile ve ben ...
G0030624.JPG
Çadırın içinden ilk gün kamp

G0040637.JPG
Kamp alnında birlikte vakit geçirdiğim aile ve vedamız ...

Kamp yapan ailenin benden daha büyük iki oğulları vardı ,adı Erhan.Benim yola bisikletle çıkmam onları bir hayli etkilemişti ki oradan muhabbete girdik.Akşam yemek ve çay ikram ettiler.Sabahta kahvaltımı yine aile ile birlikte yaptım.Malum araba ile geldikleri için erzak durumları benden daha zengindi.Boğaza olan düşkünlüğüm nedeniyle 2.günde yola geç çıktım.

2.Gün rotam Şarköy-Geliboluy du. Şarköy'ü geçtikten sonra bir petrol ofisinde iki genç ile tanıştım.Adları Ömer ve Özay olan arkadaşlar ile biraz sohbet ettik onlarda Bozcaada'ya gidiyorlarmış. Eceabat'a kadar birlikte yol almaya karar verdik.Ömer Tekirdağ bisiklet kulübünde sporcu ve aynı zamanda matematik öğretmenliği okumaktaydı. Özay da makine mühendisliği okuyordu. İkisi de efendi gençlerdi.2.günde 137 km yol yapmıştım.Bacaklarımda bir ağrı yoktu.Dinlenme ve tükettiğim gıdalara dikkat ediyordum.Uzun turda ayağınıza kramp girmesini istemezsiniz.

G0090686.JPG
Ömer ve Özay ve Yolda bize selam verip petrol ofisinde karşılatığımız Endurocu abimiz.

Eceabat'a geldiğimizde Ömer ve Özay Çanakkale feribotuna kadar eşlik ettim sonrasında Ecebat da konaklayabileceğim yer aramaya başladım.Evet 2. günün sonunda kamp yapamadım.Bir pansiyon ile anlaşıp (oda+kahvaltı) geceliği 45 TL den konakladım odaları hiç kalmamıştı.Mobilya ve dekorasyon bakımından eksik bir oda gösterdi pansiyonun sahibi, Tv'si ve kliması olmayan odada beni iki şey çok cezp etti yorgun vücudumu dinlendirebileceğim yatak ve kıyafetlerimi yıkayıp temizlenebileceğim banyo !

3.Gün sabahı askere gitmeden önce muhakkak gidip görmek istediğim Şehitlik anıtına doğru yola koyuldum.Tabi anıta varmadan birçok şehitlik var insan o dönemde yaşanan savaşın büyüklüğünü anlıyor...Her yerde şehitlik her yerde mezar var...Toprağın altında vatan için canlarını feda etmiş kahraman askerler var...Duygulanmamak elde değil.Bisiklet ile giderken rüzgar hep karşıdan esiyordu ve dik eğimler vardı.Çetin bir arazi Çanakkale boğazı....Savaşması zor, ölmesi kolay......

Sonunda şehitliğe vardım.Kesinlikle her vatan evladının görmesi gereken bir yer....

G0150966.JPG
Şehitlik

Şehitlik turu sonrası pansiyona geri dönmeye başladım.Şehitliği gördüğümden andan beridir derin bir hiçlik duygusu kapladı etrafımı ... O an o duyguyu atlatmama yardımcı olan bir mesaj gelmişti telefonuma;"Abi yarın biz Bozcaada'ya gideceğiz istersen senide bekleyelim" demişti, Yolda tanıştığım Ömer ve Özay ikilisi ,"Tamamdır" deyip buluşma saatlerimizi belirledik.


4.Günün Şafağı , sabah feribotu ile Eceabat'dan karşıya Çanakkale'ye geçiş yaptım.İkili ile buluşup Bozcadaya doğru yola çıktık.Onlarda gaz ocağı olduğundan alışverişimizi pişirilebilir gıdalar üzerine yoğunlaştırdık.(Menemen) Öğrenci olduklarından harcamalarını minimum tutmaya özen gösteriyorlardı.Turumun ilk 3 günü yeme ve içmeye çok para harcadığımdan içimden "demek ki böylede yapılabilirmiş" dediğim çok an geçti.Gençler her şeyi hesaplamışlardı takdir ettim.Öğle sıcağı bastırdığında Geyikli limanına varmadan ağaç altında öğle yemeği molası verdik.Adaya varmadan evvel Bim ve A101 den yaptığımız gıda yatırımı Bozcada da çok ama çok işe yaradı.Yola çıkmadan evvel telefonla Ada Camping de yer ve fiyat durumunu teyit edip yola koyulduk.
G0201056.JPG
Eceabat'dan Çanakkaleye Saat 06:00 ilk defa erken çıktım.

G0221075.JPG
Çanakkale de buluşma saat 07:20

G0231099.JPG

Eğimli bir çıkış sonrası manzara selfisi Geyikli'ye giderken

G0281151.JPG
Geyiklideyiz.

G0291171.JPG
Özay'ın tekeri patlamışdı Geyiklide onardık.

G0351234.JPG
Bozcaada Feribotundayız.

Öğle molasından sonra Geyikli limanına doğru yola çıktık.Ve sonunda Bozcaada'ya varmıştık.Harika bir deniz güzel ve nezih bir kamp alanı bizi karşıladı.3 gün burada ikili ile konakladık.Kamp alanında tanıştığımız Motorcu bir diğer Tekirdağlı Hasan abi ile dostluğumuzda burada başladı.Kendisi bize ilk gün resmen rehberlik etti. Sağolsun....
G0361280.JPG

Tertemiz bir deniz :)

G0381322.JPG
Amele yanıklarım :)

G0431471.JPG
Çok temiz... :)

G0491551.JPG

Kampın Kara başı...Biz gidene kadar her sabah bizimle sahile geliyordu.Sanki biz olmasak gidemeyecek gibi.

G0391380.JPG

Özay (arkada) Ömer ve motorcu abimiz Hasan Yüksel
G1012401.JPG
Bozcaada da gün batımını görmek için pedalladık.

G1052480.JPG
Harika bir kare ...Bulut olmasaydı daha güzel olacaktı.

G1032435.JPG


6.Günün sonunda sabah bisiklet ile Çanakkale'ye dönüp oradan K.Koç otobüsü ile istanbul'a oturarak keyifsiz bir yolculuk yaptım....Her şeyi ile güzeldi.Bir daha deseler yine giderim daha çok sürerdim.

Okuduğunuz için teşekkürler...
 
Scudo

kanbozli

Daimi Üye
Kayıt
21 Haziran 2011
Mesaj
324
Tepki
224
Şehir
İstanbul-Eyüp
İsim
Emre Y.
Başlangıç
1993—94
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Yazı için eline sağlık tur içinde ayaklarına kazasız belasız bolca turlamalar.
 
  • Beğen
Tepkiler: canayaz0734
Kayıt
15 Mayıs 2015
Mesaj
75
Tepki
62
Yaş
41
Şehir
istanbul
İsim
Yasin
Bisiklet
b'Twin
@canayaz0734 Vallaha bir Çanakkale'li olarak bugüne kadar hep içimde uhde kalan yolculuğu yapmışsın öncelikle helal olsun.Gerçekten harika yerlere gitmişsiniz.Bir kaç şey söyleyeceğim.Eceabat da niye pansiyonda kaldın keşke sorsaydın Kabatepe de Orman bakanlığına ait Orman Kampı var Limanın yaninda ucuz olurdu senin için.Hem de şehitliğe gidiş gelişin kolay olurdu.Neyse zaten tecrübe ediniliyor böyle şeyler.Kazasız belasız turu bitirip gelmişsin Ayazma plajında denize de girmişsin tamamdır
 

ziyainal

Forum Demirbaşı
Kayıt
7 Haziran 2012
Mesaj
406
Tepki
230
Yaş
41
Şehir
Trabzon
İsim
Ziya
Bisiklet
Merida
çok güzel fotoğraflar. bende yapmayı planladığım turda rotadan geyikli ve bozcaadayı çıkartmış direk assosa gitmeye karar vermiştim ama sizin turu görünce tekrar karar değiştirdirm :)
 

fatihİ.10

Üye
Kayıt
5 Ağustos 2015
Mesaj
77
Tepki
86
Şehir
Ankara
İsim
Fatih İ.
Bisiklet
Cube
yazı da çok iyi olmuş tur da. tebrik ederim. böyle yazılar ilham veriyor. :harika:
 
  • Beğen
Tepkiler: canayaz0734

Türka¥

Forum Bağımlısı
Kayıt
8 Temmuz 2013
Mesaj
1.784
Tepki
2.271
Başlangıç
2018—19
Bisiklet
Ghost
4.günün şafağında ufka bakın deseydin özay ile ömer'e :D

biraz yüzüklerin efendisini anımsattı yazının oradaki kısmı.. harika bir gezi olmuş ;)
 
  • Beğen
Tepkiler: canayaz0734

canayaz0734

Daimi Üye
Kayıt
3 Nisan 2015
Mesaj
300
Tepki
641
Şehir
istanbul
İsim
Can AYAZ
Bisiklet
Diğer
@Türka¥ O replik aslında"" 5.günü şafağında doğuya bakın" :) idi. Yazarken aklımdan geçmedi değil :)
 

fantom

Üye
Kayıt
15 Haziran 2015
Mesaj
58
Tepki
21
Yaş
47
Şehir
istanbul
İsim
levent
Bisiklet
b'Twin
Çok guzel bir tur ve anlatimi olmus bastan sona okurken nasil heveslendim bilemezsin. Bisiklete yeni baslayan biri olarak kondisyonum ve eksiklerim tamamlansin bende boyle bir turun hayalini kuruyorum bana iyi ilham verdin. Sana iyi pedallamalar.
 

hashus1099

Deprem Dede
Kayıt
13 Haziran 2011
Mesaj
815
Tepki
1.464
Şehir
istanbul/beşiktaş
İsim
hashus1099
Bisiklet
Canyon
çok güzel bir tur olmuş, yapacağım tura da rehber niteliğinde.
bazı şehitlikler anıt niteliğinde, sembolik. bazıları ise gerçekten şehitlik, yani bastığın taşların haricindeki her toprak parçasının altında 100 yıl önce can vermiş vatan evlatları yatıyor olabilir. son gittiğimde bunu duyduğumda tüylerim ürpermişti.
ben gezmek için 2 günümü ayırdım,

http://i62.tinypic.com/2uyki9u.jpg

http://i60.tinypic.com/1zdytdj.jpg
 

oğuz tüm

Daimi Üye
Kayıt
26 Mayıs 2009
Mesaj
315
Tepki
161
Yaş
31
Şehir
Kktc
İsim
Oğuz
Bisiklet
Salcano
Harika yazı ve harika tur okurken yaşadım☺
 

Levent34

Aktif Üye
Kayıt
5 Ekim 2014
Mesaj
133
Tepki
126
Şehir
İstanbul
Bisiklet
b'Twin
Hocam öncelikle tebrik ederim müthiş bir tur ve fotoğraflar olmuş :) İstanbul - Çanakkale bende çok istiyorum ama tek cesaret edemiyorum :) Ayağınıza yüreğinize sağlık. :harika:
 
  • Beğen
Tepkiler: canayaz0734