Scudo Sports

İstanbul bisikletlisi gitti, İstanbul beyefendisi geldi

ilk videoya tıkladım tıklamaz olaydım... o hızda (yavaşlıkta) gideceksen biraz daha yavaşlayıp o gri doblo tipi arabanın arkasına gireceksin koçum, sonra geçmek istersen sağ tarafından bas geç adamı tutan yok. o arabanın yapamadığı bir şeye sahipsin sen motorlu olarak, 2 aracın arasından geçebiliyorsun, ama araba geçemiyor.

adamın önünde zınk diye minibüs durmuş, yan şeride burnunu çıkarınca da ''önüme kıran dayı videosu''. ne güzel işmiş bu yutup motorculuğu...

Scudo
Görüntüde bir buğ sorunu var. Seyir kalitesini düşürüyor.

Hocam yakın zamanda kamerayı direkt değiştireceğim, farkındayım çok kötü bir görüntü veriyor.

@Bugraacik elektrikli bir bisiklette araçdır ve gayet düzgün ve uzun mesafeler katedebilir, neden motor? ben sizin videoları izleyince cevap sizin adınıza vereyim çünkü hız yapmayı seviyorsunuz.;)

Selamlar, hız yapmayı önceden seviyordum fakat arkadaşlarımın kazalarını gördükten sonra pek hızlı gitmemeye başladım. Açıkçası dürüst olmak gerekirse 80'i geçmemeye özen gösteriyorum.

Hocam artık o kamerayı mı değiştiriyosun lensi mi değiştiriyosun bilemem ama görüntü çok bulanık, bilgine..

Kamera değişecek hocam, çalışmalarım sürüyor...

Daha tıkladığım ilk video linkinde daha ilk saniyeden ana avrat söven, hem de eliyle özür dileyen yaşlı bir adama sövmeye devam eden bir şahısla karşılaştım. Adamın yaşlı bir amca olmasından gaz alıp adama ağzına geleni söylüyorsun. Herifin hatası büyük, ona lafım yok ama senin yaptığın bence onun yaptığından daha aşağılık. Bisiklet tamir dükkanı açacağından filan bahsetmişsin. Ben senin kadar kolay insanlara hakaret eden bir insanın dükkanının önünden bile geçmem. Çünkü sen bu rahatlıkla yarın ezebileceğini anladığın müşterinle de aynı şekilde konuşursun. Ama karşına bir başka kabadayı çıktığında da Aziz Yıldırım'ın arabasına söven motorcu gibi kıvırmaya başlarsın. Bence sen dükkan filan açma. Yutubdan devam et. Hadi hayırlı olsun.

Burası kin kusma ya da sinirlerinizi atmanız gereken yer değildir diye düşünüyorum. Yaptığımı %100 haklı bulsaydım küfür etmekle kalmazdım açıkçası. Yargılamadan önce birkaç soru sormaya ne dersiniz? Belki agresif tavrınıza bürünmeye gerek kalmaz? Mesela "neden frenlemedin?","neden sola geçmedin?" gibi birkaç basit soru-cevap şeklinde bir şeylere çözüm odaklı olsanız belki bu kargaşa veya tartışmaya gerek kalmaz. Biraz daha sakin.
Tamirci karışıklığındaki konuya girmiyorum.

ilk videoya tıkladım tıklamaz olaydım... o hızda (yavaşlıkta) gideceksen biraz daha yavaşlayıp o gri doblo tipi arabanın arkasına gireceksin koçum, sonra geçmek istersen sağ tarafından bas geç adamı tutan yok. o arabanın yapamadığı bir şeye sahipsin sen motorlu olarak, 2 aracın arasından geçebiliyorsun, ama araba geçemiyor.

adamın önünde zınk diye minibüs durmuş, yan şeride burnunu çıkarınca da ''önüme kıran dayı videosu''. ne güzel işmiş bu yutup motorculuğu...

Bir benzer şeyi size de söylüyorum. Bakın "siz" diyorum. Hiçbir soru veya bir şeyi sormadan bu yargılama tavırları sizce de yanlış değil mi? Yere tüküren birini gördüğünüzde de direkt bu kadar sert ve yargılar biçimde mi uyarırsınız? Adamın boğazına bir şey kaçma veya kanser olma ihtimalini düşünmez misiniz?
Youtube'da biraz daha fazla zaman geçirmenizi öneririm. İyi günler.

@Bugraacik "Var mı başka bisikletten motosiklete geçen birileri? İzlenimleriniz ve faydası, zararı noldu sizin için?" Olmaz mı?

Bizim sülale motorcu, dedem geçen sene tam bu günlerde 98 yaşında vefat etti ki bu bizim kimlikteki bildiğimiz yaşı. Prostat kanserinin son evresindeydi, doktor bile şaşırmıştı -amca senin bırak motosiklet kullanmayı acıdan poponun üzerine oturamaman lazım, demişti. Dedemin refleksleri yaşından dolayı azaldığı için dayım korkudan "baba yetmedi mi yıllardır motordasın, başına bir şey gelecek diye korkuyoruz, diyerek motorunu zorla sattılar. Dedem -oğlum eğer ben motosiklete binemezsem ölürüm, dedi ve satıldıktan bir hafta sonra vefat etti.

Ben ilk motorumu ya 90 yada 91 yılında aldım, son zamanlarda pek vakit ayıramasamda lisanslı olarak profesyonel enduro, supermoto ve motocross sporuyla uğraşıyorum, bir süre başlangıç ve orta seviyede sürücülere eğitmenlik yaptım, bunlara ilave 2016'da da çıtayı yükseltip İstanbul-Bodrum arası bisikletle turum olmuştu. İstanbul'dan çıktık yola..
Motosikletle 1.000.000 km. üzeri yolum var, bu öyle bir aşk ki hiç uyumadan 24 saat 48 saat hiç farketmez o motor parçalanana kadar gazlaya bilirim..
Bir başka tur planı için şimdilik evimde bisiklet, asfaltta Africa'm ile takılmaya devam ediyoruz, kısacası geriye kalan ömrümü içinde bulunduğum durum ve şartlara göre en iyi şekilde tamamlamaya çalışıyorum, yapmazsam bir gün "keşke" diyerek pişmanlık duymak istemiyorum. Bu arada pek istemem ama sanırım kızım da benim izimden geliyor..
Bir iki fotoğraf ekleyip sizlerle paylaşmamın bir sakınca yoktur umarım.
261.JPG 262.JPG 20150214_133601.jpg ant.jpg

Dosyalar

• chmp.jpg
    chmp.jpg
    1,3 MB · Okunma: 39
  • knn sofgl.jpg
    knn sofgl.jpg
    350 KB · Okunma: 38
  • minnos&me.jpg
    minnos&me.jpg
    296,9 KB · Okunma: 39
  • msl.jpg
    msl.jpg
    1,5 MB · Okunma: 35
  • sidin tur.jpg
    sidin tur.jpg
    132,9 KB · Okunma: 35
@Bugraacik "Var mı başka bisikletten motosiklete geçen birileri? İzlenimleriniz ve faydası, zararı noldu sizin için?" Olmaz mı?

Bizim sülale motorcu, dedem geçen sene tam bu günlerde 98 yaşında vefat etti ki bu bizim kimlikteki bildiğimiz yaşı. Prostat kanserinin son evresindeydi, doktor bile şaşırmıştı -amca senin bırak motosiklet kullanmayı acıdan poponun üzerine oturamaman lazım, demişti. Dedemin refleksleri yaşından dolayı azaldığı için dayım korkudan "baba yetmedi mi yıllardır motordasın, başına bir şey gelecek diye korkuyoruz, diyerek motorunu zorla sattılar. Dedem -oğlum eğer ben motosiklete binemezsem ölürüm, dedi ve satıldıktan bir hafta sonra vefat etti.

Ben ilk motorumu ya 90 yada 91 yılında aldım, son zamanlarda pek vakit ayıramasamda lisanslı olarak profesyonel enduro, supermoto ve motocross sporuyla uğraşıyorum, bir süre başlangıç ve orta seviyede sürücülere eğitmenlik yaptım, bunlara ilave 2016'da da çıtayı yükseltip İstanbul-Bodrum arası bisikletle turum olmuştu. İstanbul'dan çıktık yola..
Motosikletle 1.000.000 km. üzeri yolum var, bu öyle bir aşk ki hiç uyumadan 24 saat 48 saat hiç farketmez o motor parçalanana kadar gazlaya bilirim..
Bir başka tur planı için şimdilik evimde bisiklet, asfaltta Africa'm ile takılmaya devam ediyoruz, kısacası geriye kalan ömrümü içinde bulunduğum durum ve şartlara göre en iyi şekilde tamamlamaya çalışıyorum, yapmazsam bir gün "keşke" diyerek pişmanlık duymak istemiyorum. Bu arada pek istemem ama sanırım kızım da benim izimden geliyor..
213337 dosyayı görüntüle 213338 dosyayı görüntüle 213339 dosyayı görüntüle 213340 dosyayı görüntüle

@anzolot resim bizim buralardan sanırım. Sabuncu beli çıkışında sağdaki çeşmenin orası :)
261-jpg.213337

213337 dosyayı görüntüle 213338 dosyayı görüntüle 213339 dosyayı görüntüle 213340 dosyayı görüntüle
Topacın içinde değil de, benzeri düz duvar gibi yerde dönme benim küçüklüğümde Kültürpark'ta vardı. Hatta 2 motor falan yaparlardı. Adam elini falan bıraktığında bütün çocuklar çılgına dönerdi.

• Beğen
Tepkiler: anzolot
@Abdülkadir Ergin evet doğru, her seferinde durup 5-10 dakika soluklandığım yer. O çeşmede yüzümü yıkayıp motorun arkasındaki duvarda termostaki kahvemi içmeden gitmiyorum. Ama çeşmenin arka kısmındaki ormanlık alanı çöpe çevirmişler, öyle ki iki kişilik kanepe bile vardı hatta bir önceki gidişimde artçım selede rahat edemeyince o koltuktan baya büyük bir sünger kesip almışlığım da var.

Topacın içinde değil de, benzeri düz duvar gibi yerde dönme benim küçüklüğümde Kültürpark'ta vardı. Hatta 2 motor falan yaparlardı. Adam elini falan bıraktığında bütün çocuklar çılgına dönerdi.
Evet o zamanki abilerimizin öncülüğü diyelim, daha sonra uluslar arası gösterilerde dahil olmak üzere hatta Redbull, Monster Energy bu metal kafesleri kullanıyor. Hem nakliye, yer kazancı hemde 360 derecelik dönüş imkanı tanıdığı için böyle tasarlamışlar. Yalnız bunu izlemeye gidenler -gidelim de nasıl yapıyorlar görelim, değil acaba ne zaman düşecek merakıyla izliyor :)

Dedeniz hakkında yazdıklarınızı okudukça Barkın Bayoğlu geldi aklıma, mekanı cennet olsun her iki güzel insanında. Fotoğraflarınıza hayranlıkla baktım hocam, cidden çok güzel bir iş yapıyorsunuz. Ve ayrıca rahmetli dedenize ayrı bi şekilde hayran kaldım.

Umuyorum ki sizde ve kızınızda dedenizin izinden ömür boyu güzel bir şekilde devam edersiniz.

Ayrıca başlığı böylesine güzel renklendirdiğiniz için teşekkür ediyorum.

• Beğen
@Abdülkadir Ergin evet doğru, her seferinde durup 5-10 dakika soluklandığım yer. O çeşmede yüzümü yıkayıp motorun arkasındaki duvarda termostaki kahvemi içmeden gitmiyorum. Ama çeşmenin arka kısmındaki ormanlık alanı çöpe çevirmişler, öyle ki iki kişilik kanepe bile vardı hatta bir önceki gidişimde artçım selede rahat edemeyince o koltuktan baya büyük bir sünger kesip almışlığım da var.

Evet o zamanki abilerimizin öncülüğü diyelim, daha sonra uluslar arası gösterilerde dahil olmak üzere hatta Redbull, Monster Energy bu metal kafesleri kullanıyor. Hem nakliye, yer kazancı hemde 360 derecelik dönüş imkanı tanıdığı için böyle tasarlamışlar. Yalnız bunu izlemeye gidenler -gidelim de nasıl yapıyorlar görelim, değil acaba ne zaman düşecek merakıyla izliyor :)
Benim anlattığım bunun aynısı neredeyse. Araba yok ama.

İçimden bir ses, şu örnek video da olduğu üzere bir gün baltayı (bu arada baltayı özne olarak alabiliriz) taşa vuracağını sonrada maaşlara enflasyon üzeri zam yapılana kadar dayak yiyeceğini söylüyor.

İçimden bir ses, şu örnek video da olduğu üzere bir gün baltayı (bu arada baltayı özne olarak alabiliriz) taşa vuracağını sonrada maaşlara enflasyon üzeri zam yapılana kadar dayak yiyeceğini söylüyor.

Güzel örneklemeydi, teşekkürler. Dayak yememi isteyen insanları gördükçe ne kadar vicdanlı insanlar olduğunu görüyorum.
Bu arada cidden espri güzeldi.

@Bugraacik Dayak! yemenizi isteyen insanlar yok bence sadece; biraz uyarı ve kinaye yaparakdan size yaptığınızın yanlış olduğunu söylemeye çalışıyorlar açıkcası bu forum da sizin ölüm! veya öldürülmüş! haberinizi okumak istemem etraf ruh hastası! dolu bir gün denk gelirsiniz bir manyağa geride kalanlara olan olur bir beyfendiye küfür yakışmaz;)amacınız istanbul beyfendisi olmak ise böyle davranın.

@Bugraacik Dayak! yemenizi isteyen insanlar yok bence sadece; biraz uyarı ve kinaye yaparakdan size yaptığınızın yanlış olduğunu söylemeye çalışıyorlar açıkcası bu forum da sizin ölüm! veya öldürülmüş! haberinizi okumak istemem etraf ruh hastası! dolu bir gün denk gelirsiniz bir manyağa geride kalanlara olan olur bir beyfendiye küfür yakışmaz;)amacınız istanbul beyfendisi olmak ise böyle davranın.

Belki de yanlış şekilde izah ediyor olabilirler, dediğiniz doğru olabilir. Fakat bana pek öyle gelmedi ne yazık ki. Yorumları önemsediğim ve dikkate aldığım için zaten burada tartışmaya açıyorum ve gereksiz olan davranış veya görüntülerden kaçınmak en doğrusu. Fakat bazı arkadaşların herhangi bir hata da, "döverler seni umarım, dayak ye otur," gibi ithamlarda bulunması cidden çocukça. Yukarılarda bahsettiğim gibi, neden fren yapmadığımı, sol şerite kaçmadığımı soran bir kişi bile yok. Yol ve trafik okumayı bu kadar mı bilmiyorlar veya işlerine gelmiyor anlamış değilim.

• Beğen
@Bugraacik siz ona takılmayın ama şu küfür olayı hiçde yakışık alacak bir durum değil haklsın yada değilsin ben 'küfüre'takılıyorum açıkcası.

@Bugraacik siz ona takılmayın ama şu küfür olayı hiçde yakışık alacak bir durum değil haklsın yada değilsin ben 'küfüre'takılıyorum açıkcası.

Mesela siz farkettiniz mi bilmiyorum ama orada başka bir video daha vardı. Karşıdan karşıya geçmek isteyen bi teyzeye yardım ediyordum. İnsanlar gelipte tebrikler! veya helal olsun! gibi yorumlarda bulunmak istemediler. Çünkü insanımız kavgadan ve kinden besleniyor.
Tabiki ben o videoyu oraya atmayadabilirdim, fakat ben öyle bir hareketi günde en az 2-3 defa yapıyorum iş-ev-kurs aralığındaki yolların müsaitliğinden ötürü. Lakin hepsini atmıyorum, onu yapmış olsam duyar kasıyor moduna girecekler çünkü.

@Bugraacik @şaman yaşı genç bir motorcu arkadaşımdan duyduğum cümleyi unutmak mümkün değil.. -Trafik durumu bu, belki aynasında kör noktaya girmişimdir, belki arabayı kullananın bir hastası var aklı orada, belki evine icra gelmiştir morali bozuktur dikkati dağınıktır ama biliyorum ki anca 3-5 saniye o aracı görecem ve bir daha denk gelmeyeceğiz. İşte o an kumar oynayıp uzun çöpü çektiğimi düşünür kendimi şanslı sayarım, önemli olan kaza yapmadım hayattayım ve kazandım, tartışmam mutlu olurum..
Zaten çok naif biriydi ve gerçekten güzel bir tespitti.
Bazen olumsuz durumlarda kibar davranmak emin olun küfür etmekten, karşı atak yapıp saldırmaktan daha etkili. Trafikte yaşadığınız olumsuz durum bütün gün içinizi kemirirse etrafınızda evinizde o moral bozukluğuyla sevdiklerinizi de üzebilirsiniz. Kibar davranın karşı tarafı daha çok ezersiniz, bir kere deneyin eğer zaten anlamayacak yapıda birisiyse uzatmaya gerek yok, üstünüze sürüp öldürse görmedim dalgındım der adı trafik kazası olur ceza bile almaz.
Amacım ders vermek, ukalalık yapmak değil tecrübe ve dost tavsiyesi olarak görün.

@Bugraacik Ben bütün videoları izledim biliyorum bakın şunu demek istiyorum madem 'istanbul beyfendisi'yani kendinize beyfendi diyorsunuz ve insanlardan bu yönde beklentiniz var ozaman ona göre davranın yani siz birine küfür ettinizmi aslın da kendinize küfür ediyorsunuz, kötü söz her zaman sahibinindir ona geri döner kızdım,sinirlendim veya başka bir durum oldu eğer bu deşarz olmak ve rahatlama diyorsanız buda yanlış mesela bende kum torbası var gün için de ona sağlam dalarım rahatlarım yada boş bir alanda avazım çıkdığı kadar bağırırım benim yöntemim rahatlamam da budur.

ahahaha halen konuşuyo ya... yol okumaktan bahsetmiş bir de...

yol okumayı bilseydin adamın önündeki minibüsün duracağını ve o adamın senin şeridine gireceğini (bu arada adamın yaptığı kesinlikle ''önüne kırmak'' değil, kırmak demek için senin kaçamayacağın hızda burun çıkarması gerekiyor, ki öyle yapmamış adam.) öngörüp, aracın arkasına girerdin sonra da minibüsle o aracın arasından geçer fırlardın geçmek istiyorsan. böylece trafiğin akışını bozmamış, o dobloya ve arkandakine fren yaptırmamış olurdun.

ayrıca sol şeride kaçma ihtimalin de vardı, muhtemelen ''araba geliyodu adamın önüne mi kıraydım'' a yatacaksın, ama yemezler... araç hemen dibinde değil, sen doblonun yanına yaklaşıp küfür ettiğinde daha yeni geçiyor sol şeritteki araç.

böyle hem hata yapıp bi de üstüne arsızca küfür edersen bi gün dayak yersin bunda şaşılacak bir şey yok.

ahahaha halen konuşuyo ya... yol okumaktan bahsetmiş bir de...

yol okumayı bilseydin adamın önündeki minibüsün duracağını ve o adamın senin şeridine gireceğini (bu arada adamın yaptığı kesinlikle ''önüne kırmak'' değil, kırmak demek için senin kaçamayacağın hızda burun çıkarması gerekiyor, ki öyle yapmamış adam.) öngörüp, aracın arkasına girerdin sonra da minibüsle o aracın arasından geçer fırlardın geçmek istiyorsan. böylece trafiğin akışını bozmamış, o dobloya ve arkandakine fren yaptırmamış olurdun.

ayrıca sol şeride kaçma ihtimalin de vardı, muhtemelen ''araba geliyodu adamın önüne mi kıraydım'' a yatacaksın, ama yemezler... araç hemen dibinde değil, sen doblonun yanına yaklaşıp küfür ettiğinde daha yeni geçiyor sol şeritteki araç.

böyle hem hata yapıp bi de üstüne arsızca küfür edersen bi gün dayak yersin bunda şaşılacak bir şey yok.

Böyle devam.

Geri