Scudo Sports

(İstanbul) Beylikdüzü - Cevizlibağ e-5 yolunu bilenler var mı?

Tepki
4
Merhaba.

Beylikdüzü- Cevizlibağ arasını her gün bisikletle almam gerekiyor. YOl 30 km filan.

(link)

Bu yollarda bisiklet sürmediğim için bilmiyorum hangi yokuşlar daha zorlayıcı, ama benim gördüğüm havalimanı ordaki yokuş ve Haramideredeki yokuş sıkıntılı.

Viyadük, dönüşlere de dikkat etmeye çalıştım. SAğdan çok yol birleşme oluyor Beylikdüzünden giderken. BU da biraz sıkıntı olacaktır.

Gideceğim saatler, beylikdüzünden sabah 7-8 gibi çıkış, akşam 2-7 arası değişen saatlerde dönüş.

Kondisyonum iyi. BU kadar uzun yolda sürmemiş olsam da bisiklet, bacaklarım güçlü.

YOl e-5, metrobüsle yanyana sürekli. Arada gelirken yokuş çıkmayayım ya da yorgun olursam ya da giderken geç kalmışsam diye katlanabilir 20 jant alayım diyorum, bineyim diye toplu taşımaya. SAbah saatlerinde metrobüse çünkü, ben bile zor biniyorken normal bisikletle binemem, ya da akşam yoğun saatlerde.

Katlanabilir almak istememin tek sebebi bu değil. Bir yere gidince yanımda taşımak istiyorum, kilitlemek yerine mesela kafeye. Daha önceki bisikletim çalındı da.

Bu yolu bilenler bu yol hakkında görüş bildirirse sevinirim. Bu yolu dahon vcye, tern b7, geotech gibi 1000 lira civarı olan 20 jant katlanabilirlerle alabilme şansım nedir?

Katlanabilir yerine normal alsam belki daha avantajlı olacak bu tür bir yol için, haftada 4-5 kez bu yolu kullancağım en az, ama katlanabilir almak istiyorum. Bu yolun iniş çıkış bozukluklarına dayanabilir mi uzun süre?

Ve bu yollarda bu saatlerde sürenler, akmayan trafikte nasıl ilerleyebiliyor, zorlanıyor mu? Çünjkü ben hiç görmüyorum bu taraflrda bisikletli.

Scudo
O güzergahta bisiklet sürmeseniz çok çok daha iyi. E-5 bugünkü durum itibariyle bisiklet kullanıcıları için akıcı bir trafikte çok tehlikeli. Yokuşlardan hiç bahsetmiyorum bile. Bence bu güzergahta kesinlikle bisiklet sürmeyin.

• Beğen
Tepkiler: Caner Aydın
sizin de belirttiginiz gibi, o yol trafik akisi yuzunden baya tehlikeli. saga gecisler ozellikle tehlike yaratiyor. ama yol bisikleti ile o yokuslari cikmak muthis keyifli ve kondusyon olarakta insani gelistiren yerler.

katlanir bisiklet kullanmadim hic, o yokuslari katlanirla cikmak sanirim cok da kolay olmaz.

en uygun bisiklet turu yol ve sehir bisikleti. hakkinizda hayirlisi olur insallah.

Belirttigin araligi katlanabilit bisikletle katetme suren yol bisikletine gore cok daha yuksek olacaktir. Egerki ben metrobuse filan binmem arkadas. Madrm bisiklet aldim catir catir giderim diyorsan yol bisikleti alip uzamak en matiklisi. Ama ben metrobisede atarim kendimi. Ve yolda usul usul aheste aheste giderim vakitten yana gicbir problemim yok diyosan katlanabilir tercihin olmali. O guzergahta bisikletle sabah isine giden 5-6 kisiye denk geldim. Lakin o yol acayip tehlikeli ve acimasiz bir yol. Hani daha kisa mesafe deseb mesela y.bosna cevizlobag yada okmeydani cevizlibag gibi hadi mesafen kisa ztn o yola iki dakka giriceksin derimde yilunda uzun. Akan trafikte saga olan baglanti noktalari seni cok tehlikeye dusurur. Ve tikali trafikte emniyet seridinden giden araclar seni cok korkutacaktir. Ben soyle yaptim ve sanada tavsiye ederm. Benm isyerim anadolu yakasi atasehirde. Bense hep bisikletle giderim.la bu yolu 9 km bisey diyordum. Bir gun kafaya koydum atladim bisiklete gittim geldim. Bende dedigin gibi hem kondisyonlu hemde surekli bisiklete binen biriyim. Bisiklet surmekten yada inceliklerinden yana sıkıntım yok yani.atladim bisiklete ve ciktim yola. Surekli saga ayrilan yoldan, sagdan baglanyi yapanlar, emniyet seridinden ucarak giden minibus ve otobusler... kisacasi seni cidden hem takan hemde goren yok. Hani belgesellerde var bissurur farkli buyuk karinca kolonisinin arasinda bir tane kucuk karinca olur ve biyerlere gitmeye calisir ama surekli ezilir ve yonu hep degisir. O karincanin icinde ben buraya nerden dustum. Bian once cikabilsem iyi olacak hissi vardir bence. Bende ayni oyle oldum. Isyerine gidince sag salim dua ettim olmeden gelebildim diye. Sonra donuste cabasi. Karanlik cokmus ben giderken hep arkayi kolluyorum ne zmn biri vuracak diye. Eve gittim ve dedimhaftanin 5 gunu bu stres cekilirmi? Ölüme bu kdr yaklasmak istiyormuyjm? Daha onumde uzun yillarim.var mi? Daha evlenip coluga cocuga kariscak miyim? Emekli olup tek kisilik koltugumda oturup kahvemi yudumlicammi? Bayramlarda cocuklarima harclik vercemmi? Hepsine evet dedim sonra istanbul kartimin icindeki bakiyeye bi 100 tl daha ekledim:)) dost tavsiyesi gibi dusun dediklerimi. Onceden birkere test surusu yapabilirsin;)

• Beğen
Caner, Haramidere den sağa Ambarlıya sap, sahil ve yan yoldan taa Zeytinburnu na kadar git, Veliefendiden Merter e gitmek üzere sola dön. Merter den sonra...sonrasını bilmiyorum, Cevizlibağ a yan yol var mı?
Böylece son derse yetişebilirsin, bir saat sonra kamerayı geri al. :)

Selam dostum eğer sadece e-5 i kullanacaksan vazgeçmen en hayırlısı, zira metrobüs yapıldığı trih itibari ile artık e-5 te emniyet şeridi yok. Yol güvenli değil. Sahil ve yan yol alternatifi belirten arkadaşa bende katılıyorum. En mantıklı güzargah bu. Katlanır ile bu mesafe kasar diye düşünüyorum bu yüzden en iyisi yol. Ayrıca metrobüse belli saatler dışında bisiklet ile de binilebiliniyor diye biliyorum

• Beğen
Geri